Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

malgorzata_s... 16:17, 28 lip 2017

U mnie nie pada tak jak u Was. Popada troszkę i słońce wychodzi. Trawniczek za to masz soczysty i trawiszcza bujne.Kolorki się podniosą niech no tylko słońce je osuszy
Milka 16:18, 28 lip 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Witam Milus. Piekna ta lilia rozowa podwojna moja juz przekwitla na lodydze miala tylmo dwa kwiaty moze w przyszlym roku sie zmobilizuje.

Milka jako specjalistka od kwasolubow prosze abys zobaczyla na moim watku jak nazywa sie hortensja jest jedyna na focie. Rosnie ich kilka na sasiednim osiedlu i co roku tak pieknie kwitnie chcialabym sobie taka kupic.

Pozdrawiam

Ta pełna lilia, to orientalna o intensywnym zapachu, ale ja uwielbiam ich woń. Nazwa Magic Star.
Już idę do ciebie
Milka 16:20, 28 lip 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
U mnie nie pada tak jak u Was. Popada troszkę i słońce wychodzi. Trawniczek za to masz soczysty i trawiszcza bujne.Kolorki się podniosą niech no tylko słońce je osuszy

Gosia, oby tak było. Zieleń faktycznie jest, a ile chwastów, nie chce narzekać, ale okropnie jest i wiem, że nijak się nie wyrobię, no bo niewiele zdążę przez weekend zrobić.
Rok temu susza, teraz ulewy, ślimaki rządzą, ale mam nadzieję, że będzie lepiej
Basilikum 16:24, 28 lip 2017

Big bukiet jest swietny moje sadzone rok temu jeszcze niskie sa. mam nadzieje, ze beda za rok wyzsze i wyzsze

u nas juz slonko zapowiadaja, kkoniec opadow. Teraz czas na ogrodowanie u mnie urlop mam wiec niech i pogoda sprzyja
Milka 16:34, 28 lip 2017

Urosną Iza, moje tu taj mają już 5 lat, gałęzie, jak u drzewa. ale i młodziaki nabierają masy.
Super, że urlop z pogodą się połączył, planów masz full
Basilikum 16:37, 28 lip 2017

oj tak caly full mam nadzieje, ze chociaz czesc zdarze. W ostatni tydzien urlopu do Pl jedziemy na caly tydzien. Udalo mi sie w ostatnij chwili dwa dni dodatkowo wydebic
Milka 16:47, 28 lip 2017

O to super, może uda się wam nas odwiedzić, jak czasu wam staaczy
jolanka 16:48, 28 lip 2017

Milka napisał(a)

Irenko, czy możesz dokładniej pokazać tę rabatę? Tu jest cyprysik nutkajski czy cos innego i buki? W jakich odległościach je sadziłaś od siebie? Co jest jako tło dla nich? Napis z plizzz o tej rabacie dokładniej
pestka56 17:11, 28 lip 2017

Oj, zlituj się Irenko, ja mam robotę do zrobienia i odejść nie mogę od Twoich zdjęć.

A na tym zdjęciu, które Jolanka cytuje, ta wyższa trawka w głębi, to co to?
Może bym taką między różami posadziła.
Milka 17:14, 28 lip 2017

Jola, to wycinek rabaty pod murem, ciągnie się na 20m.
Tu w konkretnym miejscu są widoczne, buk trikolor, w sumie na całej rabacie jest ich 4, są 2 cyprysiki nutkajskie, posadzone w odległości 3m, pewnie za blisko, ale tak chcieliśmy, aby się przenikały; to tło, to miskanty Morning Light, kilka kęp, na całej długości rabaty. Na tej rabacie też są hakonki, kilka kęp, narecznica- paproc, kilka sztuk, hosty, kostki bukszpanowe, jeżówki, lilie i liliowce, no i hortensje limki, a z jesiennych marcinki; mam też na końcu tej rabaty, w lewo jarzębinę na pniu, złoty buk; na samym brzegu jest carex szerokolistny variegata.
No i orliki i piwonie i hibiskus bylinowy, alez tego jest, ha ha. Chciałam aby cały rok coś tam się działo i tak jest