Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z uśmiechem

Ogród z uśmiechem

jolanka 14:16, 18 mar 2017

gosika67 napisał(a)
Podoba mi się u Ciebie i na pewno będę częstym Twoim gościem.

Zapraszam serdecznie
jolanka 14:19, 18 mar 2017

Ewa, Kamila, Jola, Kasia, [b]Edyta[/b]

Uwielbiam takie widoki latam z tym aparatem od okna do okna i czekam co by tu ufocić
jolanka 14:25, 18 mar 2017

inka74 napisał(a)
Pszczoła??? Nie za wcześnie? Cudne są! Jejku jak czytam o tych rolnikach i sadownikach co opryskami potrafią uśmiercić całe kolonie pszczół - słabo mi się robi. Dobrze, że u ciebie choć trochę się najedzą. Głodne po zimie. Możesz spróbować je dokarmić. Coś mi się kojarzy, że mój wujek wodę z cukrem im wystawiał ale to trzeba by było poczytać.

Szpaki porządki na trawniku robią. One zwykle po kilka sztuk się zlatują?

I Minerva powala kolorem a i pewnie zapachem. Matko, jak mi tęskno do róż. Na razie tulipany z B stoją w wazonie jako zamiennik

Pszczoły to juz u mnie były
jak pokazałam eMowi Twój wpis to juz chciał lecieć i talerzyki z wodą cukrzaną stawiać w ogrodzie Tylko leje caly dzień więc nic z tego dzisiaj
szpaków to było na tym trawniku z 10 ale tylko te były na tyle blisko, że mogłam im zrobić zdjęcia
Iwonka, mnie też juz tęskno Przynajmniej nawącham się Minerwy jak ją codziennie wystawiam i wstawiam do garazu
jolanka 14:26, 18 mar 2017

_Martini_ napisał(a)

Serio? Jak tylko podpowiem moim dzieciakom, to zaraz będą kombinować. Moja siostra mówi na nas państwo Gucwińscy

Jolka, zdjęcie nadaje się na konkurs!

Ba, tylko gdzie takie ZOO zalozyć
Rumnienię się
jolanka 14:28, 18 mar 2017

inka74 napisał(a)
Hihi, serio. W sumie dobrze kojarzyłam. Poczytaj. Na innych forach robią "ciasto" z miodem. Ja w tym roku przegorzan będę sadzić - miododajny. Tylko u mnie więcej os przylatuje niestety. W okolicy mało pasiek. A szkoda. Pszczoła piękna i pożyteczna jest. Os niecierpię i się boję.

https://pasieka24.pl/index.php/pasieka-czasopismo-dla-pszczelarzy/109-pasieka-4-2014/1323-czym-kiedy-i-jak-karmic-pszczoly-aby-nie-ginely-w-czasie-zimowli

Kupiłam sporo jednorocznych i bylinowych nasion "miododajnych" Tylko takie coby mozna siać bezpośrednio do gruntu Zobaczymy co z nich wyrośnie
jolanka 14:29, 18 mar 2017

Marga napisał(a)
U mnie pszczółki też już latają, tylko kwitnących kwiatów jest jeszcze mało. Może leszczyna zacznie niedługo kwitnąć, to będą miały masę pyłku.
Zdjęcie pszczółki powala, ale kosy też mi sie bardzo podobają
Milego dnia Jolu

Juz niedlugo w lesie i na okolicznych łąkach będzie sporo kwitnących roślin więc pszczoly będą miały papusiu
Haha, miłego dnia
jolanka 14:30, 18 mar 2017

inka74 napisał(a)
Jola - kojarzysz może gatunek - ptaki średniej wielkości (jak sroka) z mocno pomarańczowym brzuszkiem, białą pupą, czarny łepek i czarno szare skrzydełka? Nalot mi na drzewo zrobiły. Z 5 sztuk. Po raz pierwszy takie widziałam. Niestety zdjęcia nie zdążyłam zrobić. Ale piękne były.

odpowiedziałam u Ciebie - chyba pleszka
jolanka 14:45, 18 mar 2017

Leje cały dzień Jestem ciekawa kiedy ja posprzątam w ogrodzie Kiedy mam wreszcie czas to brrrr,

Na poprawe humoru:
Jakieś skalniakowate już ruszyło

Narcyz i chyba ostróżka ale kurcze nie pamiętam jaka

jolanka 11:21, 19 mar 2017

Nawet nie zauważyłam, że wczoraj minął rok mojej obecności na Forum

Dzięki temu miałam możliwość poznania fantastycznych osób, pełnych pasji, pełnych marzeń o pięknych ogrodach ale też pełnych wiedzy, którą chętnie się dzieliły ze mną, początkującą ogrodniczką
Niektóre dziewczyny miałam ogromną przyjemność poznać osobiście, byłam i podziwiałam ich przepiękne już ogrody.
Z wieloma osobami spotykam się tylko wirtualnie ale i tak odczuwam to tak, jakbyśmy się znali od baaaardzo dawna

Za Waszą serdeczność, za uśmiech, za dowcip, za życzliwość, za wiedzę, za cierpliwość i poświęcony czas Bardzo, bardzo dziękuję

JoannA 11:30, 19 mar 2017

Jak roczek to i bąbelki muszą byća.
Miałam przyjemność osobiście poznać Jolankę. I mówię Wam dzieczyny - Jola to super babka