Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II » Edycja postu

Ogródek Iwony II

Dorota123 10:56, 20 maj 2016

Piękny ten biały lilak, nie mam takiego. Bywam u Ciebie często i z fotkami jestem na bieżąco.
Czosnki kupowałam w Gartenea reklamują się na pasku u góry.
W ubiegłym roku obserwowałam późną jesienią sprzedaż i czekałam do ostatniej chwili, aż będą przeceny i wtedy zamówiłam. Pokazywałam na forum moje ogromne zakupy i wiele osób brało ode mnie namiary. Jeszcze nie wszystkie zakwitły.
11:26, 20 maj 2016
Widzę Iwonko,że dalsze zmiany.Jesteś niestrudzona,od samego patrzenia ile zrobiłaś już mnie wszytsko boli Idziesz jak burza.Ale podejrzewam,że to nie ostatnie zmiany na rabatach
Widzę u Ciebie powrót do ściółkowania korą.Dziwiłam się,że zrezygnowałaś wtedy z niej,bo ziemię masz piaszczystą i jak utrzymać na niej wilgoć? Już nawet nie chodzi o chwasty.U mnie też taka gleba i bez ściółkowania ani rusz.Glebę szybko wysusza słońce i wiatr.Korę mamy wszędzie prócz rabaty bylinowej i ze skalniaczkami.
A jak tam z nawadnianiem kropelkowym,działasz coś? Masz sporo rabat i gęste nasadzenia,nie zazdroszczę podlewania,sporo czasu na pewno Ci to pochłania.
Wyobraź sobie,ze u mnie rozsiały się setki nasion czosnków ozdobnych.Zostawiłam suszki na jesień,nasiona spadły i wiosną lasek na rabatach.Jak doczytałam o nasionach to dopiero za kilka lat byłyby z tego cebule do sadzenia w docelowe miejsce na rabatach.Zostawiłam sporo,reszta poszła pod haczkę.Możesz sobie zrobić takie doświadczenie z nasionami czosnków jak masz cierpliwość a z tego co widzę to masz przeogromną

Pozdrawiam

Asiuniaa 12:40, 20 maj 2016

Pięknie Iwona.Brawo !
Milka 12:41, 20 maj 2016

Iwk4 napisał(a)
New Dawn ma pierwszy kwiat :

Biała czy różowa, mam obie
zmiany super wyszły
15:37, 20 maj 2016
Śniedek też u mnie opanował jedną rabatę i nijak go uskromnić Ma siłę przetrwania
Donia72 15:39, 20 maj 2016

Ostatnio właśnie wyrywałam tego śniedka i miałam całe wiadro tych cebulek, sama drobnica.
Iwk4 16:58, 20 maj 2016

A ja go mam w jednym zakątku utopionego w runiance. Na szambie. Tam niech sobie rośnie.
Iwk4 17:00, 20 maj 2016

Milka napisał(a)

Biała czy różowa, mam obie
zmiany super wyszły

Moja jest porcelanowy róż.
Dziś pielę róże przy tarasie. Czerwone Montany. Też znalazłam pąki kwiatowe. I mam mszyce. Dziś wieczorem opryskam pokrzywą.
Ewa777 17:14, 20 maj 2016

Też zrobiłam gnojówkę z pokrzyw, tylko, że miałam tylko kilka sztuk, więc mam połowę wiadra. Dorzucam im jeszcze skrzyp, bo rośnie u mnie tu i tam
Makao_J 17:18, 20 maj 2016

A można skrzyp wrzucać do gnojówki z pokrzyw??
I na co jest skrzyp?