Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II » Edycja postu

Ogródek Iwony II

Iwk4 22:07, 30 maj 2016

Niektóre różaneczniki jeszcze nie zakwitły, a zaczynają róże.
Zakwitła u mnie pierwsza róża - nowy wiosenny nabytek:
Miała być Queen of Bourbons . Ale chyba nią nie jest.
Czy ktoś może ją rozpoznać?
Napisałam zapytanie do szkółki.
Kolor nie zgadza się z tym na stronie szkółki. Spodziewałam się czegoś innego.
Pierwsza róża cieszy, ale zaskoczyła mnie.

Iwk4 22:18, 30 maj 2016

Taka miała być:
http://www.roses.webhost.pl/2008/06/queen-of-bourbons/

Następna w kolejce jest
Laguna:
Munstead Wood

Louise słabo się zbiera, wiosna podmarzły jej gałązki...
Iwk4 22:22, 30 maj 2016

Tej różyczki nie planowałam, nie wiem, jak się nazywa, jest w kolorze wina. Rok temu niepozorną dostałam na dzień Matki od dziecka, siedziałą na tarasie w donicy, jesienią dość późno wysadziłam na rabatę, bo miała chęć życia. Pięknie przezimowała, a wiosną po posadzeniu jej na miejsce stałe pięknie zaczęła nabierać masy i ma mnóstwo pąków. jest sporo większa, niż niepozorny krzaczek z zeszłego roku kupiony w markecie. Jest zdrowa

Iwk4 22:31, 30 maj 2016

New Dawn zaszaleje w tym sezonie
jazzy 22:37, 30 maj 2016

Iwk4 napisał(a)
Martuś, dzięki. Odmachuję.
Dziś muszę wypielić warzywnik. Robi się gęsto. M wyjadł niemal wszystkie rzodkiewki. Muszę wysiać nowe
I sałatę i koperek wczoraj jedliśmy z ogródka. Fajne doznanie nie musieć iść do sklepu

Tak, to fajne uczucie wyjść do ogrodu po warzywka Nie wiem czy siałaś szpinak, ale bardzo Ci polecam. Nawet na kanapki zamiast sałaty kładę Pyszne młode listki
A błąd zrobiłam z rzodkiewką, bo nie poprzerywałam, a za gęsto posiałam i nie zdążyła wszystka urosnąć,a już się zdążyła zestarzeć. Teraz czekam na drugą turę

AnnaCh 22:48, 30 maj 2016

A ja z młodych listków na kanapki polecam rukolę i roszponkę Rosną jak chwasty, a przepyszne
No i krzaczek jarmużu obowiązkowy
Iwk4 23:00, 30 maj 2016

jazzy napisał(a)

Tak, to fajne uczucie wyjść do ogrodu po warzywka Nie wiem czy siałaś szpinak, ale bardzo Ci polecam. Nawet na kanapki zamiast sałaty kładę Pyszne młode listki
A błąd zrobiłam z rzodkiewką, bo nie poprzerywałam, a za gęsto posiałam i nie zdążyła wszystka urosnąć,a już się zdążyła zestarzeć. Teraz czekam na drugą turę

Ja nie zdążyłam poprzerywać, bo M wyjadał co drugą z grzadki
Więc sam przerwał.
Szpinaku nie cierpię, kilak razy próbowałam się przemóc i podobnie reaguję, jak na kożuch w mleku
Nawet przetworzonego nie toleruję
Za to lubimy sałatę. Też za gęsto siałam. Część popiłowałam, część wyrywam na bieżąco na kanapki.
A w sobotę będzie botwinka, bo buraczki trzeba przerwać.

Pomidorkom dałam kołnierzyki z doniczek bez dna. Tam wlewam wodę rozrobioną z gnojówką. Co tydzień. A tak podlewam wodą. Tylko jak zobaczyłam dziś Madżenki pomidory, to moje się mogą schować daleko i głęboko
Iwk4 23:01, 30 maj 2016

AnnaCh napisał(a)
A ja z młodych listków na kanapki polecam rukolę i roszponkę Rosną jak chwasty, a przepyszne
No i krzaczek jarmużu obowiązkowy

Ania, a ty kupowałaś nasionka, czy sadzonki? Bo ja chciałam je, ale nie znalazłam nasion. Teraz już nie mam miejsca.
AnnaCh 23:07, 30 maj 2016

Iwk4 napisał(a)
Ania, a ty kupowałaś nasionka, czy sadzonki? Bo ja chciałam je, ale nie znalazłam nasion. Teraz już nie mam miejsca.
Rukola i roszponka z nasionek wprost do gruntu.
Jarmuż, sama sobie rozsadę zrobiłam Nasionka kupiłam w ogrodniczym.
Iwk4 23:23, 30 maj 2016

To za rok się rozejrzę za nasionkami.

Nie chciało mi się dziś podlewać ogrodu, chmurzyło się, pogoda się zmieniała, w końcu teraz pada
Podlewa za mnie