Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II » Edycja postu

Ogródek Iwony II

Anda 17:45, 01 paź 2016

Fajny płot chłopcy robią
Twoje rabaty mi się podobają. Kulki w trójkątnych nasadzeniach bardzo ładnie się prezentują.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Iwk4 17:50, 01 paź 2016

Jolu, bo to młodziutka rabata. Jak byliście u mnie, tam rosły maki. Pamiętasz?
Miała być tam ścianka wodna, potem plany się zmieniły i ścianka będzie pod dębem, gdzie i tak mi hortki nie chcą rosnąć, bo za sucho. Więc tutaj szykuje się ciurkadełko i przesadziłam lawendę pociętą w kulki, jeśli to kulkami można nazwać i białe róże: Artemis i Kronpiress Mary. Do tego białe jeżówki i miskanty. Miały być gracilimusy, ale zakwitły, wiec to jakaś kwitnąca pomyłka

Na wiosnę wysypię rabatę żwirkiem, bo teraz czekam na postęp prac budowlanych. Jestem tym czekaniem już bardzo zmęczona. Ale wiem, że jak już będzie blacha na dachu i drzwi garażu wymienione, to będę mogła odetchnąć. Dwie ściany gospodarczego są już ocieplone i otynkowane. Więcej nie dam rady w tym roku. Nasz pan murarz może by i dał radę, tylko ja już dna finansowego dotknęłam
Iwk4 18:02, 01 paź 2016

Anda napisał(a)
Fajny płot chłopcy robią
Twoje rabaty mi się podobają. Kulki w trójkątnych nasadzeniach bardzo ładnie się prezentują.

Ewuniu, ten płot miał być tylko pergolą pod róże pnące, ale potem stwierdziliśmy ( Dziewczyny pomogły w decyzji, zwłąszcza Jazzy), by temat pociągnać dalej. Trochę trwało zbieranie materiału, bo nie chodziło o to, by iść do marketu i kupić, tylko o zdobyczne listewki
Systemem gospodarczym troszkę. No i wyszła taka ażurowa "przykrywka" na betonowy płot. Róże już podwiązane, a tam, gdzie tuje, zanim urosną sobie, będzie to ciekawy efekt I sąsiada blaszany garaż jest mniej widoczny

A tą rabatkę widzę z okna sypialni, kiedy rano się budzę

Iwk4 18:08, 01 paź 2016

Dziś wycięcilśmy krzew, który rósł obok hortensji. Pocięty, wykopany, zrobiło się więcej miejsca. Wiosną Vanilki rozsadzę szerzej, w większych odstępach.

Katkak 22:40, 01 paź 2016

Kurczę, a juz myślałam, że źle trafiłam, nowe ogrodzenie mnie zmyliło . Ale wygląda ekstra . Buziaki ślę Iwonko .
olga80 11:18, 02 paź 2016

Iwonko widzę,że ogrodowego tempa nie zwalniasz, męskie prace ważne i więź się tworzy i nauczyć młody się czegoś może Ogród jak zwykle zachwyca.Lubię szersze kadry u Ciebie.Pzry remontach można faktycznie złapać zadyszki Jak wczoraj stolarz dał mi wycenę kuchni też dostałam zadyszki
ładnie u mnie wczoraj popadało u Ciebie też ?
Iwk4 12:12, 02 paź 2016

U mnie popadało w nocy. Najpierw delikatnie, potem już mocno. Ogród podlany.
Tylko trawy wczoraj nie zdążyliśmy skosić...

Tereniu, jak kuchnię robiliśmy 3 lata temu, długo sprawdzaliśmy ceny i fachowców. Ostatecznie zdecydowałiśmy się na kuchnię ze średniej półki. Najbardziej zadowolona jestem z wielkich szuflad, w których przechowuję garnki, talerze, produkty ...
Mam 8 szuflad. Prowadnice dobrej jakości.

Kasiu, dziękuję. Miłego dnia

olga80 12:20, 02 paź 2016

Iwonko mi chyba te szuflady nadbiły cenę u mnie jest ich 16 nam kuchnie robi znajomy,widziałam już jego meble i bardzo mi się podobały.Szczerze mówiąc już się nie mogę doczekać jak będę miała już nową kuchnię w mojej starej zostaje tylko lodówka mam ją 2 lata więc szkoda wymieniać.
Iwk4 13:11, 02 paź 2016

Fakt
Szuflady są droższe. Na dodatek w dobrym systemie prowadnic.
Lodówka 2 lata- to nowa prawie
Sebek 14:00, 02 paź 2016

Iwk4 napisał(a)
Jolu, bo to młodziutka rabata. Jak byliście u mnie, tam rosły maki. Pamiętasz?
Miała być tam ścianka wodna, potem plany się zmieniły i ścianka będzie pod dębem, gdzie i tak mi hortki nie chcą rosnąć, bo za sucho. Więc tutaj szykuje się ciurkadełko i przesadziłam lawendę pociętą w kulki, jeśli to kulkami można nazwać i białe róże: Artemis i Kronpiress Mary. Do tego białe jeżówki i miskanty. Miały być gracilimusy, ale zakwitły, wiec to jakaś kwitnąca pomyłka

Na wiosnę wysypię rabatę żwirkiem, bo teraz czekam na postęp prac budowlanych. Jestem tym czekaniem już bardzo zmęczona. Ale wiem, że jak już będzie blacha na dachu i drzwi garażu wymienione, to będę mogła odetchnąć. Dwie ściany gospodarczego są już ocieplone i otynkowane. Więcej nie dam rady w tym roku. Nasz pan murarz może by i dał radę, tylko ja już dna finansowego dotknęłam

Dno finansowe Niesamowite, że w dwóch słowach można ująć i moją obecną sytuacje życiową