Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z rzeźbą » Edycja postu

Ogród z rzeźbą

Nowa12 22:37, 27 kwi 2020

Nie sądziłam że tyle stron tak szybko przybędzie . Ale cudniaste zakupy. Dereń, parocja a te kulki jakie śliczności. Moje nieziszczone marzenie. Ja zamierzam ruszyć 4 litery do jeszcze 2 szkółek. Może tam coś znajdę. Najpilniej szukam hakonek. Wolałabym na miejscu kupić a nie znowù przez neta. Ostatnie zakupy czkawką mi się odbijają.
Gruszka_na_w... 22:44, 27 kwi 2020

Zana napisał(a)

Susza okropna, w tym tygodniu teoretycznie ma coś u nas popadać, ale prognozy zmieniają co chwilę. Aż tak suchej wiosny to chyba nie pamiętam.

Dłużej żyję i też nie pamiętam. Pierwszy raz w życiu musiałam rowki w warzywniku podlewać przed siewem. Sam pył.

Zakupy cudowne. Wyraźnie dobrze ci zrobiły.

Wiśnia może słabiej kwitnąć z dwóch powodów: całą parę skierowała na ukorzenienie, a drugi powód to susza. Ta wiosna jest anormalnie sucha. Przeraził mnie widok podsuszonej Wisły.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Zana 17:03, 03 maj 2020

Nowa12 napisał(a)
Nie sądziłam że tyle stron tak szybko przybędzie . Ale cudniaste zakupy. Dereń, parocja a te kulki jakie śliczności. Moje nieziszczone marzenie. Ja zamierzam ruszyć 4 litery do jeszcze 2 szkółek. Może tam coś znajdę. Najpilniej szukam hakonek. Wolałabym na miejscu kupić a nie znowù przez neta. Ostatnie zakupy czkawką mi się odbijają.

Mój wątek czasem stoi w miejscu a czasem pędzi jak szalony. Derenia kwiecistego miałam w planach już jakiś czas, cieszę się że udało się spełnić to marzenie. Życzę ziszczenia Twoich kuleczkowych.

Wczoraj Święto Flagi, tak troszkę patriotycznie się ułożyło

Kasiolaaa 17:21, 03 maj 2020

Świdosliwa pieknie kwitnie zawsze marzylam o niej w ogrodzie ale niemam miejsca
Zana 17:30, 03 maj 2020

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Dłużej żyję i też nie pamiętam. Pierwszy raz w życiu musiałam rowki w warzywniku podlewać przed siewem. Sam pył.

Zakupy cudowne. Wyraźnie dobrze ci zrobiły.

Wiśnia może słabiej kwitnąć z dwóch powodów: całą parę skierowała na ukorzenienie, a drugi powód to susza. Ta wiosna jest anormalnie sucha. Przeraził mnie widok podsuszonej Wisły.

Nieźle się wczoraj utyrałam, żeby to zakupowe szczęście posadzić. Trzy duże kule, dereń, trzy hortensje (dołowane od dwóch lat!), dwie fotergille powędrowały wreszcie do ziemi. Rozstawiałam to wszystko x razy, przesuwałam w te i we wte, aż się poryczałam z niemocy, że ciągle nie tak. Ale w końcu posadziłam. Ulga! Ciekawe na jak długo.

U nas przedwczoraj po południu ładnie popadało, dzisiaj miało padać, ale to jednak były prognozowe obiecanki cacanki. Sprawdziło się tylko to, że jest pochmurno i zimno.

Widoki Wisły z piaszczystymi łachami skłoniły mnie do refleksji czy w ogóle warto szarpać się z zakładaniem ogrodu.

Tydzień temu byłam u Ciebie na bieżąco, poranny spacer z kawą w Twoim ogrodzie wskazany na skołatane nerwy

Tymczasem nowy dereń wypuszcza cudowne listeczki i kilka kwiatuszków się pojawi

Zana 17:31, 03 maj 2020

Kasiolaaa napisał(a)
Świdosliwa pieknie kwitnie zawsze marzylam o niej w ogrodzie ale niemam miejsca

Kasiu, jeżeli masz na myśli zdjęcie nad Twoim wpisem to to jest fotergilla. Świdośliwy już przekwitły.

Ale szafirki szaleją

Kasya 17:35, 03 maj 2020

Zana napisał(a)

Nieźle się wczoraj utyrałam, żeby to zakupowe szczęście posadzić. Trzy duże kule, dereń, trzy hortensje (dołowane od dwóch lat!), dwie fotergille powędrowały wreszcie do ziemi. Rozstawiałam to wszystko x razy, przesuwałam w te i we wte, aż się poryczałam z niemocy, że ciągle nie tak. Ale w końcu posadziłam. Ulga! Ciekawe na jak długo.

U nas przedwczoraj po południu ładnie popadało, dzisiaj miało padać, ale to jednak były prognozowe obiecanki cacanki. Sprawdziło się tylko to, że jest pochmurno i zimno.

Widoki Wisły z piaszczystymi łachami skłoniły mnie do refleksji czy w ogóle warto szarpać się z zakładaniem ogrodu.

Tydzień temu byłam u Ciebie na bieżąco, poranny spacer z kawą w Twoim ogrodzie wskazany na skołatane nerwy

Tymczasem nowy dereń wypuszcza cudowne listeczki i kilka kwiatuszków się pojawi

Jak się utyralas to i humor masz pewnie lepszy
A fotki to jak zwykle super
Zana 18:04, 03 maj 2020

Kasya napisał(a)

Jak się utyralas to i humor masz pewnie lepszy
A fotki to jak zwykle super

Humor to wczoraj miałam lepszy. Dzisiaj gorzej, jutro niestety do pracy, cholernie ciężki tydzień przede mną. A właściwie dwa tygodnie.
Z jednej strony w dzisiejszych czasach należałoby się cieszyć, że się pracuje, ale z drugiej strony... Zmęczona jestem.

Magnolia Sunsation rozwija u mnie kwiaty.

Zagadka się rozwiązała, są niezapominajki

Zana 18:38, 03 maj 2020

Generalnie raczej nie ma za bardzo co focić u mnie, ale parę drobiazgów się znajdzie.

Drobne migawki z postruderowej

Helen 18:46, 03 maj 2020

Kobieto, jakie Ty zdjęcia robisz. Nosz mistrzostwo świata