Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Daleki od ideału.....

Daleki od ideału.....

agapant 21:49, 11 kwi 2018

anpi napisał(a)
Agnieszko, moje róże dotarły do mnie dzisiaj.Mogę sadzić w docelowe miejsce gdzieś za tydzień, to mogą tyle stać w wodzie?Jeżeli tak to lepiej w garażu lub piwnicy ? (gdzie jest chłodniej i ciemniej niż np. na tarasie.)
Czy lepiej posadzić tymczasem do donic lub w tymczasowe miejsce w gruncie skracając wcześniej korzenie?

Ania moje stały tydzień w wodzie a teraz wsadziłam do doniczek bo nie wiem kiedy będę sadzić. W wodzie stały w cieniu na dworze. Myślę że lepiej do doniczek ale popytaj znawców róż jest kilka dziewczyn, one fachowo coś poradzą, np Zagajanka
agapant 21:54, 11 kwi 2018

W domu, ogrodzie bardzo pracowity tydzień, mam dość. Zachciało mi się remontów ale cóż kocham zmiany to mam. W ogrodzie jeszcze nie wszystko zrobione a wszystko rośnie w oczach.
BasiaLT 22:05, 11 kwi 2018

agapant napisał(a)
W domu, ogrodzie bardzo pracowity tydzień, mam dość. Zachciało mi się remontów ale cóż kocham zmiany to mam. W ogrodzie jeszcze nie wszystko zrobione a wszystko rośnie w oczach.

Aguś nie przejmuj się, większość z nas nie wyrabia na zakrętach. PO długiej zimie od razu przyszło lato, to i nie ma jak nadążyć ze wszystkim. A jak ty masz jeszcze remont na głowie to już w ogóle ciężka sprawa.
agapant 22:05, 11 kwi 2018

Udał się ogarnąć trawnik.

AnnaMS 22:17, 11 kwi 2018

Trawnik i ja ogarnęłam ale jakie czyściutkie masz rabatki ? No,no
katel 22:21, 11 kwi 2018

agapant napisał(a)
Zana, Gocha róże są na nową różankę a ja nie obrobiona
A oto co przyszło:
Dieter Muller
Olivia Rose
Munstead Wood
Ballerina
Geoff Hamilton
Spirit of Freedom
Tranquillity

Ale piękności - już czekam na zdjecia z kwitnienia
Zana 22:56, 11 kwi 2018

Ja miałam podobną sytuację z różami w ubiegłym roku. Dostałam je z początkiem kwietnia a sadziłam na rabatę dopiero pod koniec maja. Powsadzałam je do donic i stały na balkonie. Balkon mam niestety cienisty i niezbyt dobrze to znosiły. Ja bym powsadzała do donic i trochę zadołowała w miejscu z dostępem słońca dbając o odpowiednie podlewanie.

Aguś, piękne róże zamówiłaś
agapant 23:01, 11 kwi 2018

Zana napisał(a)
Ja miałam podobną sytuację z różami w ubiegłym roku. Dostałam je z początkiem kwietnia a sadziłam na rabatę dopiero pod koniec maja. Powsadzałam je do donic i stały na balkonie. Balkon mam niestety cienisty i niezbyt dobrze to znosiły. Ja bym powsadzała do donic i trochę zadołowała w miejscu z dostępem słońca dbając o odpowiednie podlewanie.

Aguś, piękne róże zamówiłaś

Ta na którą najbardziej czekam jeszcze nie dotarła, ale jest coraz bliżej, jak dojedzie to się pochwale. Mam nadzieję że będzie dobrze rosła.
jolanka 07:14, 12 kwi 2018

Ja róże wsadziłam do donic, ruszyły z kopyta
Trawnik też właśnie ogarniam, jakimi walkami swój robiłaś? Tymi drucikami czy nożykami?
anabuko1 08:43, 28 kwi 2018

Piękne te twoje magnolie.Efektowne.Z daleka widoczne.
Bajeczne widoki.
piwonia drzewiasta ładniutka.Ja mam jedną.Białą, ale jakoś pustawym kwiatkiem w ubiegłym roku zakwitła.Potem była skoszona przez EMusia.
Ale odbila.I chyba ma już pączek kwiatowy.Potem zrobię zdjęcie i pokażę.