Ana
12:16, 19 maj 2011

Dołączył: 11 maj 2011
Posty: 3808
Polecam bardzo prosty i szybki sposob na smaczne i cudnie pachnace oleje i oliwy do sałatek i mięs

olej do mięs - z oleju słonecznikowego, rozmarynu, całego pieprzu tricolor i czarnego oraz czosnku,
oraz olej do sałatek - z oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia oraz gałązki bazylii greckiej, ziół prowansalskich, pieprzu tricolor i czosnku...
Mozna dowolnie komponowac smaki, dodawać ulubione zioła, papryczki chilli, robić na bazie oliwy z oliwek.
Już po kilku godzinach wspaniale pachną, lubię dodawac je do potraw grillowych, do smażenia mięs...
Buteleczki jak to zwykle u mnie z odzysku (nic się nie marnuje) - po Karmi, do tego korki i drukowana etykietka na zwykłym sznurku - pysznie a i kuchnię zdobi

olej do mięs - z oleju słonecznikowego, rozmarynu, całego pieprzu tricolor i czarnego oraz czosnku,
oraz olej do sałatek - z oleju rzepakowego z pierwszego tłoczenia oraz gałązki bazylii greckiej, ziół prowansalskich, pieprzu tricolor i czosnku...
Mozna dowolnie komponowac smaki, dodawać ulubione zioła, papryczki chilli, robić na bazie oliwy z oliwek.
Już po kilku godzinach wspaniale pachną, lubię dodawac je do potraw grillowych, do smażenia mięs...
Buteleczki jak to zwykle u mnie z odzysku (nic się nie marnuje) - po Karmi, do tego korki i drukowana etykietka na zwykłym sznurku - pysznie a i kuchnię zdobi

____________________
www.wymarzonydomani.blogspot.com - Ana - Ogród Any
www.wymarzonydomani.blogspot.com - Ana - Ogród Any