karlak
23:30, 23 maj 2011
Witam, na ogrodowisko.pl natknęłam się przypadkiem szukając w internecie informacji oraz inspiracji do reanimacji ogrodu moich rodziców. Bardzo wciągnęła mnie lektura oraz zachwyciła wiedza i pomysłowość forumowiczów dlatego odważyłam się napisać i pokazać swój kawałek zieleni. Liczę na Wasze wszelkie uwagi, pochwały oraz słowa krytyki 
Ogród został założony ok 15 lat temu przez projektantkę ogrodów, przez ten czas zajmowała się nim moja mama. Po kolei go przekopując, wywalając rośliny i sadząc tuje lub rododendrony, które są przez nią uwielbiane i wymieniane co roku na nowe
Z biegiem lat po wcześniejszym ogrodzie zostały strzępy... Co wiosnę ogród zawsze był tematem sporów między nami, jednak ten rok jest przełomowy, ponieważ dostałam wolną rękę w jego aranżacji na nowo, z czego bardzo się ciesze
(tato zawsze wie jak udobruchać swoją żonę
Niestety nie posiadam zdjęć ogrodu przed zmianami w obsadzie roślin ale postaram się opisać co było wcześniej a co jest teraz. Główne zmiany w obsadzie roślin już zrobiłam, zostały jeszcze kwestie wykończeniowe i "dopieszczające"... i tu mam nadzieje ze mi pomożecie.

Ogród został założony ok 15 lat temu przez projektantkę ogrodów, przez ten czas zajmowała się nim moja mama. Po kolei go przekopując, wywalając rośliny i sadząc tuje lub rododendrony, które są przez nią uwielbiane i wymieniane co roku na nowe