Youtro
22:19, 28 lip 2016
17) myślę o zrobieniu automatycznego systemu nawadniania, jeśli na tak niewielkiej działce jest sens i koszty są rozsądne. Co o tym myślicie? Czy przy okazji położyć trawnik z rolki?
18) nowa altana, którą chciałbym zrobić w przyszłym roku miałaby służyć przede wszystkim jako garaż dla dwóch aut. Byłaby dłuższa (do podmurówki rozdzielającej działki). Z jednej strony miałaby ścianę przy wykorzystaniu słupów ogrodzeniowych, z drugiej drewniane słupy. Między nimi jakieś estetyczne panele, żeby nie nawiewało do środka liści, śniegu itd.
W związku z tym pytania:
19) czy mogę przedłużyć słupy ogrodzeniowe i na nich oprzeć dach?
20) czy wymaga to pozwolenia jakichś urzędów?
21) czy wymagana jest zgoda sąsiada, jeśli taka-murowano drewniana konstrukcja miałaby stać przy samym płocie?
22) czy dobrym pomysłem jest zrobienie dachu jednospadowego z nachyleniem do ulicy?
Koniec pytań, z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi

18) nowa altana, którą chciałbym zrobić w przyszłym roku miałaby służyć przede wszystkim jako garaż dla dwóch aut. Byłaby dłuższa (do podmurówki rozdzielającej działki). Z jednej strony miałaby ścianę przy wykorzystaniu słupów ogrodzeniowych, z drugiej drewniane słupy. Między nimi jakieś estetyczne panele, żeby nie nawiewało do środka liści, śniegu itd.
W związku z tym pytania:
19) czy mogę przedłużyć słupy ogrodzeniowe i na nich oprzeć dach?
20) czy wymaga to pozwolenia jakichś urzędów?
21) czy wymagana jest zgoda sąsiada, jeśli taka-murowano drewniana konstrukcja miałaby stać przy samym płocie?
22) czy dobrym pomysłem jest zrobienie dachu jednospadowego z nachyleniem do ulicy?
Koniec pytań, z góry dziękuję za wszelkie odpowiedzi