Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogrodowe Świry! Ogród pod lasem

Ogrodowe Świry! Ogród pod lasem

ogrodowyswir 11:15, 16 sie 2016

mam do zagospodarowania coś o kształcie trójkąta; zupełnie nie wiem jak się mam do tego zabrać(chodzi mi oczywiście o pomysł bo z wykonaniem nie powinienem mieć problemów )

Wzdłuż płotu(w niedalekiej przyszłości całość siatka(tu gdzie stary wjazd też)) myślałem posadzić tuje smaragad które w przyszłości przycinałbym jako żywopłot, dalej zupełnie nie mam pomysłu; chciałbym aby to miejsce cieszyło oko ale też nie za bardzo odwracało uwagi od widoku na las

Miejsce choć jest od północnej strony jest dosyć słoneczne; jest też czasami dosyć wietrzne

Jakieś propozycje roślin/ich usytuowania?

Pozdrawiam
Toszka 11:30, 16 sie 2016

Witaj Świrze, choć jak dla mnie to jesteś małym świrkiem na początku drogi, która albo cię porwie, albo usatysfakcjonuje po posadzeniu żywopłotu, który jest początkiem tworzenia ogrodu jako zielona ściana i parawan dla rabat. Widok nadal będziesz mieć jesli żywopłot będzie przycinany na odpowiednia wysokość.
Kindzia 12:48, 16 sie 2016

Przed szmaragdami hortensje bukietowe. Nisko będziesz wiosną ciął, to nic nie zasłonią...ale tam masz kawał miejsca...nie chcesz czegoś więcej???
Gardenarium 12:59, 16 sie 2016

Skoro nie chcesz aby to co będzie rosło za bardzo nie konkurowało z widokiem na las to nie sadź tui, bo tuje źle się komponują z lasem. W lesie tuje nie rosną. Polecam grab, cis albo żywopłot bukowy. Lub inny liściasty

Instagram Ogrodowiska
Elka 21:45, 17 sie 2016

Fantastyczna okolica
anbu 22:07, 17 sie 2016

Mocny tytuł wątku witaj