Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród Nety- moje marzenie » Edycja postu

Ogród Nety- moje marzenie

Nett 11:33, 21 paź 2016

anna_t napisał(a)

Aneta te ceny nie sa wcale jakieś wysokie. wiadomo kazdy ma inny budżet na ogród ale jesli to jest tak reprezentacyjne miejsce i tylko 1 szt drzewa to ja bym weszła w te większe. święta się zblizają może M ci się dorzuci jako prezent
edit: o nieeeee 1987??? o to nie przepraszam zle spojrzałam myślalam że 198
uciekaj stamtąd!!!!!!!!!!!

Aniu problem w tym, że w mojej okolicy wszystkie szkółki mają takie ceny i nie ma gdzie uciekać. Nastawione są na niemieckich klientów. I niestety nie mają małych drzewek, tylko od razu takie o pniu 10-12+. To ma oczywiście plus, bo jest duże, mocne drzewko od razu, ale minus taki, że są strasznie drogie.
Chyba naprawdę zbiorę listę rzeczy do kupienia i wybiorę się gdzies dalej, bo u siebie finansowo nie wydolę.
A na miejscu to tylko pooglądam
anka_ 11:34, 21 paź 2016

Nett napisał(a)
Aniu a wstawiłabyś zdjęcie? I napisz prosze ile lat ma Twój.
Z zeszłej jesieni (początek łapania kolorku) jest na 86str u mnie, aktualne wstawię wieczorkiem.
Ale zobacz fotki Danusi w Pęchcina. https://www.ogrodowisko.pl/watek/3191-spotkanie-u-szmitow-w-pechcinie-maj-2013?page=16#post_2

anna_t napisał(a)

ogladałam ten klon w arboretum w Rogowie i Bogdzia miała go kupować ale kobika uczciwie przyznala że baaaardzo wolno rośnie i potrzeba kilkunastu lat na widoczne efekty...
ale fakt piękny jest
I tu nie do końca się zgodzę. Mój ma w tym roku ponad metr przyrostu, to chyba mało nie jest. Ale z obserwacji (nie tylko swojej) powiem, że on zupełnie inaczej zachowuje się w zależności od wilgotności podłoża. Mój przez pierwsze dwa lata (moookro w nóżkach)miał przyrosty rzędu kilku cm. W tym roku jak miał sucho bujnął ponad metr. U Agani miał sucho i już w pierwszym roku miał duże przyrosty.

A parocja tez piękna, przynajmniej na fotkach, bo w realu nie widziałam. ciekawe czy naprawdę trzyma liście do wiosny jak piszą?
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
jazzy 16:30, 21 paź 2016

roma2 napisał(a)

I tak tańsze dwukrotnie, niż to znalezione przez Nett . Jazzy, kupowałaś wysyłkowo, czy na miejscu? Bo się czaję na zakupy tam, ale tylko wysyłkowo. Zadowolona byłaś? Napisz mi, proszę. Może na pw, bo nie wiem czy na forum można.
Przepraszam Nett za prywatę.
Kupowałam wysyłkowo. Jestem zadowolona
Resztę napiszę na priv, bo nie wiem czy tu można
jazzy 16:32, 21 paź 2016

AniMa napisał(a)
Temat parocji przerabiany??? Kusi, kusi...Jazzy uśmiecham się do ciebie o namiar szkółki
Ok
Nett 19:39, 21 paź 2016

Przesadziliśmy cyprysiki. Ciekawe czy przeżyją.
Nett 19:41, 21 paź 2016

jazzy napisał(a)
Kupowałam wysyłkowo. Jestem zadowolona
Resztę napiszę na priv, bo nie wiem czy tu można

Jazzy, super wielkie dzięki za namiary. Już wypatrzyłam kilka fajnych rzeczy.
Widziałas może u nich Umbry? Duże są?
Johanka77 21:50, 21 paź 2016

Netko, wpadam z rewizytą. Ogródek obiecujący! Bardzo fajnie. Będę wpadać po inspiracje no i z ciekawości oczywiście
Nett 21:54, 21 paź 2016

Hi, hi, do mnie to chyba raczej z ciekawości, bo inspirować nie ma się czym. Mam nadzieję, że tylko na razie
jazzy 00:45, 22 paź 2016

Nett napisał(a)

Jazzy, super wielkie dzięki za namiary. Już wypatrzyłam kilka fajnych rzeczy.
Widziałas może u nich Umbry? Duże są?
Oczywiście Umbry mam właśnie od nich Mają ok. 220cm.
anbu 07:09, 22 paź 2016

Nadrobiłam
Aleście się rozgadały

Parocja - pierwszy raz coś takiego widzę ale śliczne muszę przyznać

A Umbry fajne som One mają być na front? Jeżeli tak, to ja bym przełamała ten kulisty ciąg czymś innym (jakaś inna forma) w miejscu w którym rośnie wierzba od teściowej