Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

Katkak 20:37, 20 sty 2017

U Ani nawet krogulców sporo . Ja czekam aż Idze padnie bateryjka, to zabrałabym się za ozdabianie drugiej budki, bo wykopsam je jutro do ogrodu .
kasiek 20:38, 20 sty 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)

Izuś tyle dopatrzyłam tylko ja znam ogród Kasi w realu i zastanawia mnie czy tak ma to zostać czy przejście będzie

Nie przejście - założeniem jest załona widokowa drugiej części ogrodu tj. części leśnej.
kasiek 20:40, 20 sty 2017

Katkak napisał(a)
U Ani nawet krogulców sporo . Ja czekam aż Idze padnie bateryjka, to zabrałabym się za ozdabianie drugiej budki, bo wykopsam je jutro do ogrodu .

No Ty wiesz że dzieci mają bateryjki nie lada, im moje większe tym bardziej się cieszę
Mnie teraz donice na warzywa (zrobione z półek po starek komodzie) czekają na malowanie. Ale już tyle nawdychałam się smrodu farb że kilka dni biorę od nich wolne. A od kolejnego weekendu jadę ze schodami w chałpie
sylwia_slomc... 20:50, 20 sty 2017

kasiek napisał(a)

Założenie jest takie. Natomiast czy zda to egzamin to zobaczymy. Jak nie będzie mi się podobało to przestawię. Jutro postaram się o lepszą fotkę.

Teraz widać wyraźnie
Ja bym spróbowała chyba wzdłuż ścieżki z płytek ustawić jako przejście tajemnicze do drugiej części ogrodu, póki rośliny nie posadzone można pokombinować jeszczeTo co widzę teraz na rysunku zmienia kompletnie charakter Twojego ogrodu....chyba, że taki jest plan.
zastanawiałam się jak pisałaś o skrzyniach na warzywa gdzie je chcesz u Siebie umieścić teraz widzę, że przy domku dzieci. Ja bym chyba postawiła na placyku pod basen i tylko wczesne warzywa w nich siała, żeby zebrać nim basen będzie używany, mogłyby stać po bokach huśtawki, bo tam ją chyba stawiałaś jeśli dobrze pamiętam.
Ale to tylko moje sugestie
Katkak 21:53, 20 sty 2017

https://www.youtube.com/watch?v=5tMMBQssjW8
Kasia Sylwii pomysł jest ciekawy, podsyłam Ci link z odcinkiem z łukami nad ścieżką. Fajnie by to wyglądały, a i chyba róże miałyby bardziej sprzyjające warunki bo słonka więcej. No i fajna perspektywa by się stworzyła, tak jeden łuk przechodziłby w drugi. Faje, tajemnicze przejście do altanki zatopionej w zieleni .
AGDULA 23:45, 20 sty 2017

W sensie, że one będą stać jeden obok drugiego czy jeden przed drugim takie przejście tworząc bo ja ślepa i nie widzę jak one ustawione....

ctr+ naduś kilka razy to się ekran powiększy i dojrzysz
tj wciśnij prawy klawisz CTR i trzymając go klikaj na +
Obraz się zacznie powiększac tak długo jak będziesz klokac na +. A jak skończysz oglądac to ctr -
Katkak 07:50, 21 sty 2017

Kasia, a co z.pomyslem budek na scianie? Fajnie by wyglądały, ptaszki by mialy pozytek, a na scianie dobrze jest wieszac, bo takie drapiezniki jak kot, czy kuna w 100 procentach odpadają. I warubki masz tam idealne, bo duzo slonka tam nie ma i piskleta by sie nie przegrzaly .
yolka 08:23, 21 sty 2017

W tym roku jestem u Ciebie po raz pierwszy - wszystkiego najlepszego na Nowy Rok, widzę,że nowe założenia czynisz w swoim ogrodzie - super, muszę teraz cofnąć się i zobaczyć chociaż pokrótce co u Ciebie działo się Pozdrawiam
sylwia_slomc... 10:16, 21 sty 2017

AGDULA napisał(a)

ctr+ naduś kilka razy to się ekran powiększy i dojrzysz
tj wciśnij prawy klawisz CTR i trzymając go klikaj na +
Obraz się zacznie powiększac tak długo jak będziesz klokac na +. A jak skończysz oglądac to ctr -

O widzisz nie wiedziałam dzięki
kasiek 15:29, 21 sty 2017

Teraz widać wyraźnie
Ja bym spróbowała chyba wzdłuż ścieżki z płytek ustawić jako przejście tajemnicze do drugiej części ogrodu, póki rośliny nie posadzone można pokombinować jeszczeTo co widzę teraz na rysunku zmienia kompletnie charakter Twojego ogrodu....chyba, że taki jest plan.

Katkak napisał(a)
https://www.youtube.com/watch?v=5tMMBQssjW8
Kasia Sylwii pomysł jest ciekawy, podsyłam Ci link z odcinkiem z łukami nad ścieżką. Fajnie by to wyglądały, a i chyba róże miałyby bardziej sprzyjające warunki bo słonka więcej. No i fajna perspektywa by się stworzyła, tak jeden łuk przechodziłby w drugi. Faje, tajemnicze przejście do altanki zatopionej w zieleni .

Ale się uśmiałam z Waszych odpowiedzi - bo ja już po przestawiałam rano łuki zupełnie inną koncepcję obierając
Tunelu u mnie nie będzie bo nie lubie tuneli (klaustrofobia).
Zmaina charakteru ogrodu nastapiła już w zeszłym roku - z dzikiego i naturalnego przechodzę na bardziej uporządkowany i elegancji - tak samo w domu, wybieram eleganckie kremy, beże chyba się stabilizuje
Zaraz Wam wkleje jak zmieniłam koncepcję z łukami