Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

AGDULA 23:00, 11 kwi 2017

Faktycznie masz racje, nie można porównywac zdjęć z wiosny i lata. Masz całkowitą rację. Nie wziełam tego pod uwagę inne pory roku inna zieleń. Teraz na tym porownaniu zdjęć oczka widać dokładnie. Dzięki za super fotki. Ogród Twój to prawdziwa uczta dla oczu
Cudnie wygląda)) Pięknie masz
mira 23:18, 11 kwi 2017

Lubię to Twoje zakochanie w ogrodzie - to widać
nigdy nie słyszałam jak narzekasz na robotę w grodzie
kasiek 07:24, 12 kwi 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Wiosna cudna i zmiany ciągle w domku też

A wszędzie, zrobiłam tyle w 2 tyg. ze cieszę się że mialam rehabilitację równolegle bo bym nie wydoliła - a tak to co się namordowałam to wymasowali . I do tego pochwalili za umięśnione plecy i ramiona - wbrew pozorom okazało sie to zbawienne dla kręgosłupa bo ma silna podstawę.
I moja inwencja w domu - panowie malowali ściany a potem wstawki robiłam ja bo nie jak zawsze coś kombinowałam i nie chciałam byśmy się nie zrozumieli

Hmmm dom też kiedyś miałam kolorowy i taki ,,dziki" - jak widać zmieniam się
kasiek 07:28, 12 kwi 2017

Agania napisał(a)

Zachwyca...widzę, że z ogrodowo działasz i prześwietlasz, ja mam już zakwasy po ogrodowych pracach, a efektów nie widać, nie to co u Ciebie

Z roku na rok piękniejsza Juz nie kopię wokół niej.
Prześwietlam bardzo bo u mnie choroby grzybowe łapią jak jest za gęsto - to wada murów dookoła - nie ma przewiewu. Agatko Ty masz duży ogród i wiadomo że dłużej Ci zejdzie, ale widoki masz piękne, i miejsca sporo - nie musisz tyle kontrolować wzrostu roślin co ja
kasiek 07:36, 12 kwi 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Kiedyś było tak

Teraz masz kompletnie nowy ogród

I kompletnie nowe wnętrza Powiem szczerze że odkąd weszłam na ogrodowisko zamarzyło mi sie kilka koncepcji :
- ogród piękny również zimą - (ogród Szefowej)
- aleja wśród drzew i większe oczko (ogród Małej Mi)
- las rododendronów (ogród Bogdzi)
- japoniec (ogród Marco polo i Wrocławski)

Bardzo marzyła mi sie jeszcze kamienna wystawa jak u Agi z Jurajskiego ale warunki świetlne nie pozwalały na takie coś.
Ale resztę zrealizowałam - Hura
kasiek 07:37, 12 kwi 2017

Agania napisał(a)

Oczko prezentuje się fantastycznie, ja iryski oczyściłam i cud, że nie wpadłam do rybek

Ty masz trzy U mnie dzieci wyławiają liście, pompa już chodzi, cieszę się że nie przecieka i nawet się zastanawiam czy jak tak piło to jednak nie ziemia wokół oczka bo teraz problem jakby ucichł ...
kasiek 07:39, 12 kwi 2017

Konieczki napisał(a)
Ten kichajacy maz to chyba najgorsze
Na komuni posiedzisz w ogrodzie
Kasia uroczymasz swoj ogrod

No ba, ile razy cos remontujemy to jesteśmy na granicy rozwodu eMuś nie znosi remontów bo jest alergikiem a ja tak lubię zmiany... Ech najważniejsze że się udało i już mam odmalowane
Na komunii posiedzę? Chyba po
kasiek 07:59, 12 kwi 2017

AGDULA napisał(a)
Faktycznie masz racje, nie można porównywac zdjęć z wiosny i lata. Masz całkowitą rację. Nie wziełam tego pod uwagę inne pory roku inna zieleń. Teraz na tym porownaniu zdjęć oczka widać dokładnie. Dzięki za super fotki. Ogród Twój to prawdziwa uczta dla oczu
Cudnie wygląda)) Pięknie masz

Aga Ty też masz rację, jest mocno prześwietlone ale nie aż tak by sąsiedzi
widzieli mnie jak na widelcu - zresztą zawsze możesz się przkonać i w sezonie do mnie przyjechać

To co zostało mocno potraktowane sekatorem i piłą to ta czereśnia między świerkami i dereń z czerwonymi pędami. Bardzo wyłysiały mi iglaki przez te drzewa które rozrosły sie do niebotycznych rozmiarów - jeszcze raz dla przypomnienia 2013

Teraz dereń prowadzony jest w formie kulistego drzewka a czereśnia została pozbawiona dwóch konarów - zobacz jak świerk po prawej uciekł od nich i przechylił się w prawo - dzięki przerzedzeniu będę go teraz na linach pionizować, niestety nie odratuję już dolnych gałęzi które stracił przez brak światła dlatergo powstał w tym pasie pas rododendronów

Ogród się zmieni, dzicz była bardzo pożądana by przykryć wszystkie mankamenty murów, ogrodzeń itp. Teraz już jest ujarzmiona i ukazuje również architekturę. Ale gęsto będzie zawsze - bo kocham zielony busz
kasiek 08:01, 12 kwi 2017

mira napisał(a)
Lubię to Twoje zakochanie w ogrodzie - to widać
nigdy nie słyszałam jak narzekasz na robotę w grodzie

Tak myślę że zakochanie to bardzo silny fundament, w końcu nie robię ogrodu pokazowego a własną perełkę. Jak mi się nudzi lub przestaje podobać to zmieniam. I faktycznie nie narzekam, lubię zmiany, lubię rewolucję a najbardziej się cieszę jak te rewolucje mi się podobają
Mój ogród to nie wizytówka to moja wizytówka a moja miłość - bez dwóch zdań
09:33, 12 kwi 2017
kasiek napisał(a)

I moja inwencja w domu - panowie malowali ściany a potem wstawki robiłam ja bo nie jak zawsze coś kombinowałam i nie chciałam byśmy się nie zrozumieli

Hmmm dom też kiedyś miałam kolorowy i taki ,,dziki" - jak widać zmieniam się

nic porozumienia osiągnieta ....dzikosci nie widze

PS. odświezenie salonu przede mną chciałabym w tym roku to zrobić ...a własciwie być juz po
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies