Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

kasiek 18:44, 18 lut 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Faktycznie spory ten remontAle jaka potem satysfakcja Myśmy myśleli, że w tydzień skończymy, ale perypetie z babcią spowolniły prace. w tym tygodniu myślę, że eM skończy malowanieMoże będziemy mniej zmęczeni przez to. Ale bajzel na kółkach w domu mam na razie

Miało byc niewiele ale jak juz poszło - no to rozwinełam skrzydła

Ja powoli finiszuje - jutro montaż wszystkiego do łazienki, płytki w suszarni położone, fuga w kuchni wymieniona, piwnica ocieplona, schody się malują. Ściany nie robie teraz bo boję się że Oliwia zacznie kaszleć - teraz poza nia sie działo (na schody specjalna farba bezzapachowa, reszta przy zamknietych drzwiach). za miesiąc jak się ociepli maluję. A ty nie masz problemu z zapachem farby?
Agania 18:46, 18 lut 2018

Wszyskiego trzeba spróbować...ja tak szukam już drugi rok marakuji i jeszcze nie znalazłam

Wracając do remontu...macie piękne schody...szacun Kasiu za wykonaną pracę...ciekawa jestem jak będą wyglądać po remoncie
kasiek 18:49, 18 lut 2018

yolka napisał(a)
Kasiek - Zostaniesz moim mężem?

A na poważnie, skarb jesteś jako żona, przydałby mi się taki mąż co umie kafelki położyć itp...

Dobre!!!! Najwięcej miałam propozycji na zostanie.... synową Potem na pracownika (chyba wszystkie ekipy - od brukarza po malarza mnie chciały do ekipy ). Matrymonialne przyjęłam trzecie oświadczyny, nieźle
Uwielbiam prace fizyczną- mam wrażenie że bardzo uszlachetnia... Uczy cierpliwości, precyzji, skupienia... Niestety zabiera jedną ważną rzecz - zdrowie Dlatego z ciężkim sercem muszę odrzucić Twoją propozycję
sylwia_slomc... 18:51, 18 lut 2018

kasiek napisał(a)

To Smoczy Owoc - czyli Pitaja

Smaczny? Na surowo się je czy inaczej?
kasiek 18:54, 18 lut 2018

Agania napisał(a)
Wszyskiego trzeba spróbować...ja tak szukam już drugi rok marakuji i jeszcze nie znalazłam

Wracając do remontu...macie piękne schody...szacun Kasiu za wykonaną pracę...ciekawa jestem jak będą wyglądać po remoncie

Ola mówi że widziała ją w Auchanie w Bonarce, może jest okazyjnie...

Co do schodów to miałam chwilę zawahania bo okazało się że są ... dębowe! Myslałam by całkiem odczyszczać i heblować ale jak policzyli czas i cenę i bałagan - to wymiękłam, nie mam 2 tygodni na same schody gdzie całą rodzine trzeba wyeksmitować (opalanie, szlifowanie, lakierowanie). Kombinuje z farba Podłoga od Nowa... Na razie wkurzyłam się odcieniem - zarówno beż jak i piaskowy są .... szare!

Jutro pociągnę stopnie (dużo ciemniejszy kolor) i zobaczę... jeszcze mam miesiąc na obmyślanie ścian - chce 2 koloruy + tapera - słowem korytarz ma być The Best!
sylwia_slomc... 18:54, 18 lut 2018

kasiek napisał(a)

Miało byc niewiele ale jak juz poszło - no to rozwinełam skrzydła

Ja powoli finiszuje - jutro montaż wszystkiego do łazienki, płytki w suszarni położone, fuga w kuchni wymieniona, piwnica ocieplona, schody się malują. Ściany nie robie teraz bo boję się że Oliwia zacznie kaszleć - teraz poza nia sie działo (na schody specjalna farba bezzapachowa, reszta przy zamknietych drzwiach). za miesiąc jak się ociepli maluję. A ty nie masz problemu z zapachem farby?

Ja tylko olejnych wąchać nie mogę z tego powodu futryny czekają do lataNajbardziej mnie dusi płyn do mycia szyb i środki do czyszczenia kibli.
kasiek 18:57, 18 lut 2018

Agania napisał(a)
U mnie znowu żałoba po koteczce...mnie ciągnie do remontu...chciałabym mieć w końcu łazieneczkę z wanną...fugowanie to fajna robótka, ja na kolanach fugowałam

Kurcze - nie mów że ta odratowana kotka z wypadku umarła.... Tylę wycierpiałaś raze z nią... Tulam mocno...

Agatko co do łazienki to na pewno kiedyś i u Ciebie będzie ale Ty zawsze z górnej półki wszystko robisz więc czasu trzeba więcej, za to jak coś już zrobisz to iście po królewsku
kasiek 18:59, 18 lut 2018

Ja tylko olejnych wąchać nie mogę z tego powodu futryny czekają do lataNajbardziej mnie dusi płyn do mycia szyb i środki do czyszczenia kibli.

A - czyli m.in. chlor. U mnie też futryna czeka bo drzwi będą wymieniana ale futryny baliśmy się ruszać by ściana nie runęła (to baaardzo stara ściana).
Farby na razie też nie dozuje - bo malowali w łazience biała lateksową i oczy eMa i Oli piekły i łzawiły... Mus poczekać do mozliwości wietrzenia...
kasiek 19:01, 18 lut 2018

Smaczny? Na surowo się je czy inaczej?

Na surowo - w odp. dla Agatki opisałam smaki
kasiek 19:05, 18 lut 2018

Katkak napisał(a)
A wiesz, że na tym zdjęciu gdzie kucasz w pierwszej chwili myślałam, że to Oliwka? Łazienka jest ładna, szkoda by było skuwać. A kuchnię też chcesz wymieniać? Świetna jest przecież. Chociaż ja swoją też lubię, a jednak teraz już bym inną zrobiła .

A widzisz czyli geny przeszły

Łaziekę zostawiamy bo tak naprawdę nic jej nie jest oprócz tego że moda przeszła. Wszystko działa bez zarzutu, nic nie odpada nie pęka, gorzej wtedy podjąć decyzję o zmianie. Ale i tak tyle liftingujemy że może być spora zmiana końcowa.

O kuchni myślę jasnej, mam pomysł na zmianę samych frontów i uchwytów. Kobieta zmienną jest