Zimo jak cholera, do tego podobno w pn nie przyjadą bo nie ma kamery - no i z tego akurat sie cieszę, najbardziej pasuje mi środa - ma być ciepło i słonecznie, skosiłabym jeszcze trawnik a i Susan może by się w końcu otworzyła
Przesadzałam na rabacie Oliwii - tej przy wejściu do domu bo miała za dużo drzewek - a że gleiczia mnie wkurza - bo wciąż nie ma listków,
to ją przesadziłam na tyły a złotokap do centrum (on co prawda też jeszcze nie ma liści ale ma ładną strukturę).
Nie uwierzycie ale magnolię przed deszczę chronie parasolem - no wiem wariatka ze mnie
Chciałabym by choć troche dotrwała bo sliczna
A ta dalej uparcie zamknieta... Pewnie na judaszowca czeka
Faktycznie dobrze,, że w pn nie przyjadą bo nadal ma być zimno. U mnie w pn w nocy -2 zapowiadają. Oby się nie sprawdziło. A w śr u mbue deszcz, ale do tego czasu może się jeszcze zmienić. Oby bez przymrozków.
Patrzyłam na prognozę z Instytutu jak Sylwia radziła - u mnie max 0 stopni, a w moich zabudowaniach to może koło 1 stopnia będzie. Też patrze bo w cholerę kwiatów mam sezonowych, aż mnie ciary przechodza jak będę je musiała przenosić. W SPA jeszcze do wyniesienia kwiaty domowe czekaja i nijak nie mogę je na razie wynieść. A od pn ma byc juz słonecznie u nas