Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

kasiek 21:22, 20 lip 2020

Strasznie się ociąga ten powojnik z kwitnieniem...
kasiek 21:23, 20 lip 2020

eVka 21:33, 20 lip 2020

kasiek napisał(a)

Oj czyli najpierw podpisujesz umowę a potem kupujesz? No to po ptakach

W tym wrocławskim tak ale w tym krajowym nie. Z tym że takie hak Ty kupiłaś się nie kwalifikują, muszą byc o pojemności 1 m3.
eVka 21:38, 20 lip 2020

kasiek napisał(a)

Dziś dzwoniłam do UM kraków i wszytko wiem
To o czym mówisz to program małej retencji wód opadowych. Tam faktycznie trzeba mieć duże zbiorniki. Ten dla mnie odbada bo takich wielkich zbiorników mieć nie będę.
Ja pytałam o ten program: mikro retencja wód opadowych i roztopowych - dotacje celowe
I tu mozna dostać dotację na zbiorniki - do 200l chyba 150 zł i pow.300 l 200 zł. Jest jednak jedno ale - akcja ruszyła 1.06 i już w tym samym dniu wydali wszystkie pieniądze
Raczej nie ma co liczyć na ten rok jak mi pani powiedziała, a w następnym składać w pierwszym dniu ogłoszenia i... liczyć na cud

U nas bylo tak samo, w sniu ogłoszenia rozeszły się wszystkie pieniądze Zdarzyłam z wnioskiem jako przedostatnia, miałam nr 18. W tym roku mają już dużo kasy Mało kasy u was dają, moje kosztowały 850 zł /szt z oprzyrządowaniem i dostalam zwrot 680 zł /szt.
kasiek 21:40, 20 lip 2020

effka napisał(a)

U nas bylo tak samo, w sniu ogłoszenia rozeszły się wszystkie pieniądze Zdarzyłam z wnioskiem jako przedostatnia, miałam nr 18. W tym roku mają już dużo kasy Mało kasy u was dają, moje kosztowały 850 zł /szt z oprzyrządowaniem i dostalam zwrot 680 zł /szt.

O to super zwrot. u na było 160 wniosków a 150 dostało finansowanie - w pierwszy dzień ! To dopiero kosmos!

I tak miałam w nie inwestować więc mojej decyzji to nie zmieni, ale nie mam tak dużo - jeszcze jeden dokupie i uszczelnie studnie - tam też dam pompe, to będzie sporo wody...
sylwia_slomc... 22:04, 20 lip 2020

Ludziom się zmienia patrzenie na środowisko, może coś w końcu dotarło Wodę trzeba zbierać, choć ten rok akurat z nadmiarem wody. Dziś czytam o bombie wodnej na Sycylii, ludzie się nagle znaleźli w wodzie po szyję
Agania 22:31, 20 lip 2020

kasiek napisał(a)

Dziś dzwoniłam do UM kraków i wszytko wiem
To o czym mówisz to program małej retencji wód opadowych. Tam faktycznie trzeba mieć duże zbiorniki. Ten dla mnie odbada bo takich wielkich zbiorników mieć nie będę.
Ja pytałam o ten program: mikro retencja wód opadowych i roztopowych - dotacje celowe
I tu mozna dostać dotację na zbiorniki - do 200l chyba 150 zł i pow.300 l 200 zł. Jest jednak jedno ale - akcja ruszyła 1.06 i już w tym samym dniu wydali wszystkie pieniądze
Raczej nie ma co liczyć na ten rok jak mi pani powiedziała, a w następnym składać w pierwszym dniu ogłoszenia i... liczyć na cud

W naszym życiu ręce opadają, no gdzie przy domach jednorodzinnych takie duże zbiorniki, my nie mamy hektarowych powierzchni, sama się złapałam za głowę jak przeczytałam, żeby dostać dofinansowanie to trzeba zakupić 2 zbiorniki
o poj. 1m3 każdy, tak pomyślałam o tym dofinansowaniu do obiecanego oczka wodnego

W tym roku faktycznie po ptokach...
Agania 22:34, 20 lip 2020

Pokażesz ten zbiornik, który kupiłaś?
sylwia_slomc... 22:35, 20 lip 2020

Agatka musisz się cofnąć Kasia już pokazała
Agania 22:38, 20 lip 2020

Już się wróciłam, o takich myślałam
Kasiu, a masz już podłączenie?... czy czekasz na akcję w przyszłym roku?