U nas bylo tak samo, w sniu ogłoszenia rozeszły się wszystkie pieniądze Zdarzyłam z wnioskiem jako przedostatnia, miałam nr 18. W tym roku mają już dużo kasy Mało kasy u was dają, moje kosztowały 850 zł /szt z oprzyrządowaniem i dostalam zwrot 680 zł /szt.
O to super zwrot. u na było 160 wniosków a 150 dostało finansowanie - w pierwszy dzień ! To dopiero kosmos!
I tak miałam w nie inwestować więc mojej decyzji to nie zmieni, ale nie mam tak dużo - jeszcze jeden dokupie i uszczelnie studnie - tam też dam pompe, to będzie sporo wody...
Ludziom się zmienia patrzenie na środowisko, może coś w końcu dotarło Wodę trzeba zbierać, choć ten rok akurat z nadmiarem wody. Dziś czytam o bombie wodnej na Sycylii, ludzie się nagle znaleźli w wodzie po szyję
W naszym życiu ręce opadają, no gdzie przy domach jednorodzinnych takie duże zbiorniki, my nie mamy hektarowych powierzchni, sama się złapałam za głowę jak przeczytałam, żeby dostać dofinansowanie to trzeba zakupić 2 zbiorniki
o poj. 1m3 każdy, tak pomyślałam o tym dofinansowaniu do obiecanego oczka wodnego