Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » LeŚnicZaNka

LeŚnicZaNka

Magleska 20:54, 29 sie 2017

Kasiolaaa napisał(a)

Ale ładnie
A ci chcesz zmieniać w tamtej rabacie ? Mi sie ona podoba ,ale wiadomo ,to tobie musi najbardziej
iwonadm 22:14, 29 sie 2017

Ale wszystko wypieszczone śliczności
Kasiolaaa 23:34, 29 sie 2017

Magleska zabardzo jest wiejska a chcem zeby byla czysta nowoczesniejsza
Kasiolaaa 23:35, 29 sie 2017

Iwonko u ciebie tez a te twoje roze ooohhh i aaahhhh
paulina_ns 06:41, 30 sie 2017

Kasiu piękne masz różyczki u mnie też większość teraz powtarza kwitnienie, ślicznie i Czyściutko u Ciebie
Kasiolaaa 07:52, 30 sie 2017

Paulinka a ty jakie masz roze
MirellaB 06:39, 31 sie 2017

Jeżówki u Ciebie podziwiam, a moje dzisiaj idą do ogrodu moich rodziców
Mam pojedyńcze krzaczki, kolorystycznie różne do niczego mi nie pasują.
inka74 07:19, 31 sie 2017

Kasiu pytałaś u Ani o sklepy z różami, gdzie zamawiamy. Piszę u ciebie aby Ani nie zaśmiecać wątku.

Moje sprawdzone:
Floribunda - większość ładnych sadzonek. Prawie wszystkie od nich mi się przyjęły i z tych sadzonych jesienią i teraz na wiosnę. Poległa mi Claire Marshall z jesieni. Mają pomyłki ale reklamacje przyjmują. Z wiosny pomylone były Princess Anne z Mary Ann.

Rosarium - tam nie lubię tego wypisywania formularzy i czekania na odpowiedź czy mają i za ile. Stosunkowo drogo choć nie wszystko. Jest minimum logistyczne. 1 sztuki od nich nie zamówisz chyba że cena 50zł przekroczy. Od nich jedna sadzonka się nie przyjęła - Pomponella a była mega wypasiona i duża.

Rozarium - sadzonki OK choć pod względem ceny z Floribundą przegrali.

Sparzyłam się na zamówieniu na Allegro - firma ACM. Baaaardzo marne sadzonki choć nie tanie. Z 5 sztuk w tej chwili żyje jedna i to marnie. Ba sprzedane były tak krótko przycięte, że nie można było ich prawidłowo okopczykować. Nigdy więcej u nich nie kupię.

Rosa Ćwik jeszcze nie testowałam. W ubiegłym roku na targach ich widziałam ale kobieta na stoisku skutecznie mnie do kontaktu z nimi zniechęciła. Łucja zamawia u nich.

U Hyżego też nie zamawiałam. Z dziewczynami z Niemiec z Tantau brałyśmy sadzonki. Róże ładne finalnie ale sadzonki kiepskie.

Ja sporo stacjonarnie kupuje bo mam 3 dobrze zaopatrzone sklepy a cenowo to już różnie wychodzi.
MirellaB 07:26, 31 sie 2017

Ja kupuję tylko w Rosarium i jestem zadowolona. Wystarczy zadzwonić i zapytać o dostępność i cenę. Nigdy formularzy nie wypełniam. Wysyłam maila z zamówieniem i dostaję zwrotnego z potwierdzeniem oraz nr konta do wpłaty.
inka74 07:54, 31 sie 2017

Mirellko ja po prostu preferuję szybszą formę zamawiania - klikam i od razu mam cały koszt i dostępność. Rosarium jest po prostu bardziej nastawione na odbiorców hurtowych a detalistów obsługuje chyba przy okazji. To moje subiektywne wrażenie. Dwa razy u nich zamawiałam i oba zamówienia były OK. I pewnie wrócę jeszcze do nich z zamøwieniem. Na razie najlepiej zamawiało mi się we Flobundzie patrząc pod względem odmian dostępnych tych które potrzebowałam, ceny, szybkości i łatwości złożenia zamówienia i formy rozpatrywania reklamacji. I to też tylko moje subiektywne odczucie. W sumie internetowo zamawiałam ponad 50 odmiam róż na jesieni i na wiosnę. Teraz też już zamówienie złożyłam.

Kasiu - masz bardzo ładny ogród i wcale nie taki mały. Roślinki te co lubię. Róże, hortensje. Phantoma też mam i w tym roku ma ogromne kwiaty na sztywnych łodygach. Cudne po prostu. Przejrzałam pismo obrazkowe a na poczytanie trochę później sobie wątek zostawiam i zaznaczam.