Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » LeŚnicZaNka

LeŚnicZaNka

Kasiolaaa 21:37, 31 sie 2017

Inka ja u hyzego zawsze bralam sadzonki super sa tylko szkoda ze niema wiecej roz typu eden rose pashmina takie naprawde ciekawe okazy
Kasiolaaa 21:37, 31 sie 2017

Mirelko trzeba bylo mi wyslac hihi te jezowki
inka74 22:13, 31 sie 2017

No z tymi ciekawszymi odmianami tak już jest. Warto wiedzieć, że mają dobre sadzonki u Hyżego. Pashmina dosyć szybko znika )) masz już swoje typy do zamówienia?
MirellaB 22:16, 31 sie 2017

Kasiolaaa napisał(a)
Mirelko trzeba bylo mi wyslac hihi te jezowki

Wcześniej już obiecałam Mamie
Kasiolaaa 11:14, 01 wrz 2017

Inka pastella 10 szt dokupic musze i dwie dokupic bailando mqrzenie moje wielkie miec pashmine i eden rose jeszcze chcem kilka innych kupic
Kasiolaaa 11:29, 01 wrz 2017

Bad birnbach, Marchenzauber, Red Leonardo niewiem jakie jeszcze potrzebuje czegos purpurowego lub czerwonego dlugo kwitnacego i obficie
inka74 12:20, 01 wrz 2017

purpura duża czy niska? Niska stosunkowo polecam Munstead Wood, nie pamiętam czy masz. Piękne aksamitne kwiaty, trochę plamistość łapie, lepiej kwiaty wyglądają jak nei są w pełnym słońcu. U mnie szeroka choć niska.

Wysokie i średnio wysokie na razie testuję - Falstaf, Goethe, Darcy Brusell, Tradescant, Soul czy Gospel ale dopiero za rok czy dwa będę mogła coś więcej powiedzieć. Jako świeżynka najlepiej sprawuje się Soul - bardzo ładny krzaczek zdrowy zbudowała, muszę zobaczyć jak zimę przetrzyma. Czerwonego w takim czystym kolorze nie mam.

Bardzo ładna ta Marchenzauber...
anulajda 12:24, 01 wrz 2017

Kasiu co do zamówień róż u mnie to popieram słowa Iwonki we Florinbundzie jest szybkość zamówień widzisz dostępnośc i klikasz,glównie kupuję tam róże Tantau ale trzeba się liczyć z pomyłkami za każdym razem,Austinek tam nie kupuję już bo mają marne sadzonki w porównaniu do Rosarium,gdzie otwarcie Ci to powiedzą ja zamawiam tam głównie Austiny, najlepiej @ lub telefonicznie. A najlepsze zakupy różane to są w doniczkach w sezonie jak kwitną.
UlaB 16:12, 01 wrz 2017

Kasia, ja kupowalam najwiecej w RosaĆwik i we Floribundzie. W sumie to nie trafily mi sie u nich zadne pomylki czy zdechlaki, ale az tak duzo roz to nie mam
Munsted Wood bardzo polecam. U mnie ppieknie zimuje i rozrasta sie.
Magleska 21:06, 01 wrz 2017

Ja też zamawiałam z floribundy , dostawa bardzo fajna ,sadzonki kupowałam kwitnące - na razie ładnie przybierają na masie
Ale masz planów różanych To do tej rabaty pod oknami ,którą chcesz zmieniać ?