zawitka
19:46, 11 gru 2016

Dołączył: 18 lut 2012
Posty: 14205
Schab cały myjemy suszymy lekko ściereczką.
Na blat wysypujemy cukier tyle żeby dobrze z każdej strony obtoczyć go tym cukrem z każdej strony ,z boków też .Kładziemy do suchego pojemnika i do lodówki na 24 godziny. Wyjmujemy myjemy miskę i schab pod bieżącą wodą.
Suszymy.
Powtarzamy to samo z solą .
Po wyjęciu z soli myjemy lekko suszymy i obtaczamy w przyprawach i też na 24 do lodówki. Wyjmujemy już nie myjemy a wkładamy go do pończochy lub do siatki i wisi w przewiewnym i suchym miejscu 10 dni.
Jest pyszny Zyczę smacznego.
Dodam z praktyki ja kupuje schab nie duży i nie gruby i trzymam nie 24 godz a 12 nie jest taki słony lepiej się wysusza .
Na blat wysypujemy cukier tyle żeby dobrze z każdej strony obtoczyć go tym cukrem z każdej strony ,z boków też .Kładziemy do suchego pojemnika i do lodówki na 24 godziny. Wyjmujemy myjemy miskę i schab pod bieżącą wodą.
Suszymy.
Powtarzamy to samo z solą .
Po wyjęciu z soli myjemy lekko suszymy i obtaczamy w przyprawach i też na 24 do lodówki. Wyjmujemy już nie myjemy a wkładamy go do pończochy lub do siatki i wisi w przewiewnym i suchym miejscu 10 dni.
Jest pyszny Zyczę smacznego.
Dodam z praktyki ja kupuje schab nie duży i nie gruby i trzymam nie 24 godz a 12 nie jest taki słony lepiej się wysusza .