Sylwia nie mam planu działki, nawet się nie przymierzam do zrobienia, ponieważ działka to góry i doliny , kilka poziomów.Różnica w wysokości to ok. 7 m.Mam górkę w ogrodzie gdzie zimą wnuki na sankach jeżdżą. Aby zrobić dobry plan mojej działki trzeba by nanieść na mapę wysokości.
Nie nanoś wysokości tylko odręcznie malnij kreski ołówkiem jak z lotu ptaka widać i gitara. Ciekawi mnie kształt i rozplanowanie , ja też mam górę jak kobyłęNie odmawiaj koleżance walczę z tą samą powierzchnią
Pół hektara to wyzwanie nie dla kobiety.
Ale jak taka się uprze, to rady nie ma!
Ogród założy, kwiaty posadzi i myśli: ja to zrobiłam, czy może to jakaś ściema?
Pamiętam Ewa, jak byłam u Ciebie z dziećmi, one cudownie się bawiły w ogrodzie. Wymyśliły zabawę w chowanego. A ty wtedy powiedziałaś, że nie wiedziałaś, że ogród może służyć do czego innego, niż do orania w nim.
Ubawiłam się wtedy tym stwierdzeniem.
Życzę więc, zebys odnajdywala jak najczęściej cudne chwile w twoim ogrodzie. Bo ja bym mogła siedzieć i się gapić.
Ewa ogromnie dziękuję, utwierdziłaś mnie w przekonaniu że to dobry wybór
Pod całym pasem hortensji posadziłam właśnie MV, nie wiem czy nie dorobię drugiego rządku. Na dodatek chciałam ją pociągnąć dalej w obszar gdzie mam drzewka posadzone. Tam wcisnę wąż zraszający na wszelki wypadek.
Na dokładkę planuję im dodać rozchodniki bordowe, ale zieleń bukszpanów też jest zarąbista. No i widzę u Ciebie chyba całą rzekę rozchodników - meeeega piękna. Też taką chcę - dałabyś ukoić zmysły i wstawiłabyś zdjęcia
Patrzę na to poniższe zdjęcie i żywcem mogłabym wstawić to u siebie w ogrodzie.
Oj chyba mi się zaczyna klarować sytuacja
Jak narysuję wstępny plan tej rabaty zaproszę Cię Ewo do opiniowania go
Ewo ja też jestem oczrowana tą rabatą z molinią Nawet wszystkie składniki mam no oprócz molini.Inspiracji na pewno u ciebie nie brakuje pokazuj ich jak najwiecej.Twój ogród jest bardzo naturalny i taki mi się najbardziej podoba