Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród bacowej » Edycja postu

Ogród bacowej

m_gocha 23:16, 08 maj 2017

Rumianka napisał(a)
Nie tylko ciepłe skarpety się przydają, przy takiej zwariowanej pogodzie bez nich ani rusz... a spacerek po ogrodzie, między kroplami deszczu, w polarze zapiętym po zęby, zaowocował wyłaniającą się opryszczką na ustach...cholercia...ta pogoda...
Trzeba było się nie całować w taką pogodę
Iwk4 23:29, 08 maj 2017

Anusia napisał(a)
Ja ogórki wsieję po 10-tym prosto w grunt. Niech się dzieje co chce.

Ja chyba do doniczek i potrzymam do czerwca na parapecie. Za chwilę minusy będą.
Właściwie to już chciałam siać, ale ciągle czasu brakuje.

Dziś przykrylam hortensje ogrodowe wiadrami. Niech postoją tak kilka nocy...
Co za pogoda
Urszulla 23:31, 08 maj 2017

Dzięki za przypomnienie o ogórkach. Bo sałatę też w domu posiałam. Skarpety wiosenne są idealne, dorzucam do tego getry pod spodnie z dodatkiem wełny i czapķę. Nieodzowne noszę również golfy- teraz będę kupować w ilościach hurtowych.
bacowa 11:06, 09 maj 2017

Iwonka, zrobię ci sadzonkę tej dużej hosty po prawej stronie. To S&S poczytaj sobie o niej .
Kawa 11:29, 09 maj 2017

piękne hościska
a wisz że się przypatrzyam wczoraj i między chwastami widze kilka siewek werbeny
bacowa 11:49, 09 maj 2017

leon60 napisał(a)
Ze skarpet się uśmiałam.
Moje ogórki już mają liście chyba za bardzo się pośpieszyłam

Chyba nie za szybko na ogórki , ja też wsadziłam do doniczki nasiona podkiełkowanie . Mam nadzieję że liście szybko się pojawią i wtedy na grządki powsadzam.
bacowa 11:54, 09 maj 2017

Makao_J napisał(a)
Ewcia moje Sporobulus się obudziły. Jeszcze tylko nie wiem czy wszystkie ale się budzą.

Mam nadzieję że ta trawa to dobry wybór. Podoba mi się w ogrodach P Oudolfa.
bacowa 12:00, 09 maj 2017

olga80 napisał(a)
Z ogórkami dobry pomysł też tak zrobię. Skarpety cudne a majty reformy masz ?
Ewa czy jak wysieję kocimiętkę do gruntu to ona mi w tym roku zakwitnie w tym roku ?

Kurczę nie wiem czy zakwitnie , ale kocimiętka szybko rośnie , a nawet bardzo szybko .
Teraz mi się przypomniało że latem wysiała mi się kocimiętka Blue Moon i jesienią te siewki kwitły.
bacowa 12:03, 09 maj 2017

Iwk4 napisał(a)

Ja chyba do doniczek i potrzymam do czerwca na parapecie. Za chwilę minusy będą.
Właściwie to już chciałam siać, ale ciągle czasu brakuje.

Dziś przykrylam hortensje ogrodowe wiadrami. Niech postoją tak kilka nocy...
Co za pogoda

Iwonka , zanim wsadziłam nasiona do doniczek to skiełkowałam je na talerzyku i takie już z korzonkami wsadziiłam do ziemi.
bacowa 12:06, 09 maj 2017

Kawa napisał(a)
piękne hościska
a wisz że się przypatrzyam wczoraj i między chwastami widze kilka siewek werbeny

Jeżeli ktoś miał w zeszłym roku kwitnącą werbenę w swoim ogrodzie to wcześniej czy póżniej siewki będą.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies