Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielona przestrzeń

Zielona przestrzeń

Kindzia 11:28, 27 mar 2018

O Kochana! Jakie miłe spotkanie mieliście Widzę Gochę, znamy się osobiście, reszty dziewczyn, niestety, nie zmam Zresztą zazdroszczę Wam tej bliskości rewelacyjnych szkółek różanych i nie tylko. Jeżówki z Waszego terenu też u mnie rosną

Ciekawa jestem bardzo tej perovski. Na zdjęciu wygląda przepięknie, jak szałwia od Finki.
koliber 11:59, 27 mar 2018

dominka napisał(a)

koliberek tez nabrałam się na ten "bełkot" kupiłam tylko 1 sztukę, ale jak się sprawdzi to rozsadzę. No właśnie jak to się mnoży ....

Witaj

Hahahaha... Pan sprzedający był obłędny ech...

Może się zdarzyć, że kocimiętka sama się rozsieje, ale niestety nie wszystkie odmiany zawiązują nasiona W takim wypadku należy wiosną podzielić kępę, ale sporządzić sadzonki

Pozdrawiam
koliber 12:03, 27 mar 2018

Kindzia napisał(a)
O Kochana! Jakie miłe spotkanie mieliście Widzę Gochę, znamy się osobiście, reszty dziewczyn, niestety, nie zmam Zresztą zazdroszczę Wam tej bliskości rewelacyjnych szkółek różanych i nie tylko. Jeżówki z Waszego terenu też u mnie rosną

Ciekawa jestem bardzo tej perovski. Na zdjęciu wygląda przepięknie, jak szałwia od Finki.

Kasiu, ja do tej pory nie mogę ochłonąć po tak wspaniałym spotkaniu

Jadąc na targi nie znałam osobiście żadnej z dziewczyn Dlatego tym bardziej cieszę się, że mogłam je poznać

Perovskia piękna jest Mam nadzieję, że nasionka wzejdą

Dziękuję, że zajrzałaś i pozdrawiam
koliber 12:20, 27 mar 2018

Zakupy zrobione

Kupiłam doniczki i ziemię dla patyczków

A także...no po prostu nie mogłam przejść obok nich obojętnie...ciemierniki w ilości sztuk 3

Szkoda, że tylko białe były Ale lepsze to niż nic
sierotka 12:26, 27 mar 2018

Kindzia napisał(a)

Perowskia rosnie dokoła drzewek w szkólce w moim miescie u gościa wyglada przepieknie
sierotka 12:26, 27 mar 2018

Anetko po ile za szt?
Anitka 12:30, 27 mar 2018

koliber napisał(a)
Anitko - właśnie sprawdziłam To odmiana 'Purrsian Blue', a poniżej jej opis znaleziony w internecie

"Kocimiętka Purrsian Blue to wieloletnia bylina, miododajna, pachnące kwiaty i liście przyciągają motyle, pszczoły. Piękna kompatkowa odmiana, dorasta do ok 40/45 cm.Odmiana ta bardzo ładnie się rozkrzewia- szybko tworzy niebieskie poduchy na rabatach.

Jej małe , szare , zielone , aromatyczne liście są zwieńczone dobrze rozgałęzionymi pędami z których wystają niebieskie kwiaty z fioletowymi kielichami - pojawiąją się od początku lata do wczesnej jesieni. Długo kwitnie i przez cały sezon wygląda atrakcyjnie".

Dziękuje Koliberku, jesteś niezawodna. Jeszcze opis mi dodałaś - super. Wpisana na listę tzw. "do rozważenia".
A znasz odmianę tej, którą masz już u siebie?
Anitka 12:35, 27 mar 2018

koliber napisał(a)
Zakupy zrobione

A także...no po prostu nie mogłam przejść obok nich obojętnie...ciemierniki w ilości sztuk 3

Szkoda, że tylko białe były Ale lepsze to niż nic

Ja dzisiaj weszłam do B po bułeczki i już od drzwi roślinki do mnie się uśmiechały, szczególnie różyczki, bo były nimi drzwi wyjściowe w połowie zastawione. Ale nawet nie popatrzyłam w ich stronę. Stwierdziłam, że muszę sobie kanapki z domu brać do pracy, bo teraz wszędzie atak zmasowany na moja silną wolę będzie.

Ale rozumie zakup, bo obok ciemierników nie można przejść obojętnie Białe uwielbiam.
koliber 13:02, 27 mar 2018

sierotka napisał(a)
Anetko po ile za szt?

16,95 zł
koliber 13:09, 27 mar 2018

Anitka napisał(a)

Dziękuje Koliberku, jesteś niezawodna. Jeszcze opis mi dodałaś - super. Wpisana na listę tzw. "do rozważenia".
A znasz odmianę tej, którą masz już u siebie?

Tej u siebie niestety nie znam Kupiłam ją taką bidulinę, a stała sobie po prostu między innymi bylinami - bez nazwy Stwierdziłam, że będzie fajnie wyglądać pod bukiem 'Dawyck Gold' I rzeczywiście wygląda fajnie, ale niekoniecznie w tej wersji, którą sobą prezentuje Już w zeszłym roku chciałam ją wymienić na taką "stojącą", ale ostatecznie dałam jej jeszcze szansę Przemyślę i zadecyduję

Tej swojej nikomu bym nie poleciła, chyba, że ktoś chce jako roślinę zadarniającą