Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielona przestrzeń

Zielona przestrzeń

koliber 21:36, 05 kwi 2018

Nie mogłam patrzeć na moją kilkuletnią 'Marmeladę' i teraz wygląda tak (na pewno trochę jej łyso)

Podcięty świerk serbski i ogolone żurawki

Oprócz tego przycięłam jeszcze: bez czarny, jałowca 'Blue Carpet' (chociaż nie wiem, czy go nie wytnę całkiem i nie zastąpię kocimiętką), wywaliłam dwie róże, które zastąpię daliami czerwonymi, przycięłam pozostałe róże i zrobiłam ogólnie generalne - już ostateczne - porządki na rabatach Stwierdzam, że jest już ok

Teraz czeka mnie: w sobotę - wertykulacja, a w przyszłym tygodniu warzywnik

P.S. Chyba będę miała tunel w warzywniku - jupiiii
koliber 21:38, 05 kwi 2018

anpi napisał(a)
A dlaczego tak mocno te tawułki?

Bo chcę w tym właśnie miejscu taką niską obwódkę, co by mi nie zasłaniała widoków za nią Zobaczę, co wyjdzie
koliber 21:43, 05 kwi 2018

Anitka napisał(a)
To miałaś dzisiaj bardzo pracowity dzień w ogrodzie. Śliczne poduszeczki lawendowe wyszły. Ja też dzisiaj lawendę i różyczki przed praca przycięłam.

Muszę przyznać ci tytuł "królowej pomidorkowej ogrodowiska". Zbieram szczękę z podłogi. Czy wszystko będzie w jakimś tunelu czy pod chmurką?

Anitko, na pewno nie wszystko u mnie Większa część znalazła już swoich potencjalnych "właścicieli
Jak dotąd pomidory zawsze uprawiałam pod chmurką, ale różnie bywało. Ale dzisiaj mąż po powrocie z pracy zaczął coś mówić o tunelu i nawet zdjęcia mi pokazywał, więc może w tym roku spróbuję sił z tunelem Oby
Wiolka5_7 21:43, 05 kwi 2018

Fajnie podziałałaś

Ja dziś zrywałam darń i ledwo zyję, ale jestem zadowolona z dzisiejszego dnia
A ty szykujesz już nową rabatę ?
Waclaw 21:46, 05 kwi 2018

Oprócz tego przycięłam jeszcze: bez czarny, jałowca 'Blue Carpet' (chociaż nie wiem, czy go nie wytnę całkiem i nie zastąpię kocimiętką), wywaliłam dwie róże, które zastąpię daliami czerwonymi, przycięłam pozostałe róże i zrobiłam ogólnie generalne - już ostateczne - porządki na rabatach Stwierdzam, że jest już ok

Teraz czeka mnie: w sobotę - wertykulacja, a w przyszłym tygodniu warzywnik

P.S. Chyba będę miała tunel w warzywniku - jupiiii

Ale podziałałaś!
koliber 21:50, 05 kwi 2018

Wiolka5_7 napisał(a)
Fajnie podziałałaś

Ja dziś zrywałam darń i ledwo zyję, ale jestem zadowolona z dzisiejszego dnia
A ty szykujesz już nową rabatę ?

Cześć Wiola

Jak ja bym zrywała darń na nową rabatę to też byłabym zadowolona

Moja na razie czeka

Priorytetem jak na razie było ogarnięcie rabat, pozamiatanie, pograbienie, przycięcie i wywalenie tego co zbędne Następnie jest do zrobienia wertykulacja, warzywnik, posadzenie i przesadzenie roślinek, przerobienie kompostu ...a dopiero potem rabatka

Dam radę
koliber 21:52, 05 kwi 2018

Waclaw napisał(a)

Ale podziałałaś!

Ano podziałałam i jestem z siebie nawet dumna

Wszystko takie fajnie czyściutkie i ta coraz bardziej zielona trawka Miodzio
Anitka 21:53, 05 kwi 2018

koliber napisał(a)

Anitko, na pewno nie wszystko u mnie Większa część znalazła już swoich potencjalnych "właścicieli
Jak dotąd pomidory zawsze uprawiałam pod chmurką, ale różnie bywało. Ale dzisiaj mąż po powrocie z pracy zaczął coś mówić o tunelu i nawet zdjęcia mi pokazywał, więc może w tym roku spróbuję sił z tunelem Oby

Ja dzisiaj mojemu mężowi pokazałam twoją plantację, bo cały czas mi mówi, że czy oby nie za dużo mamy pomidorków posadzonych. Trzeba wykorzystać pomysły męża i chęci w poczynaniach ogrodowych.
Mój tworzy skrzynki na warzywa. Naszło go jak mu pokazałam takie skrzyni na ogrodowisku. I nawet zapytał gdzie jest aparat, a jak spytałam po co go potrzebuje to oświadczył, że będzie fotografować swoje poczynania, żebym mogła na forum je umieścić. Moja mina była bezcenna
sylwia_slomc... 21:55, 05 kwi 2018

koliber napisał(a)
Dzisiejszy dzień upłynął mi na tym...

Przycięłam dosyć mocno tawuły japońskie na jednej z rabat

Aż tam mocno??? Ja cięłam pod kwiatem, ale chcę wyższe
Wiolka5_7 21:57, 05 kwi 2018

Anitka napisał(a)

Ja dzisiaj mojemu mężowi pokazałam twoją plantację, bo cały czas mi mówi, że czy oby nie za dużo mamy pomidorków posadzonych. Trzeba wykorzystać pomysły męża i chęci w poczynaniach ogrodowych.
Mój tworzy skrzynki na warzywa. Naszło go jak mu pokazałam takie skrzyni na ogrodowisku. I nawet zapytał gdzie jest aparat, a jak spytałam po co go potrzebuje to oświadczył, że będzie fotografować swoje poczynania, żebym mogła na forum je umieścić. Moja mina była bezcenna

Fajnego masz męża