Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogródek

Mój ogródek

Magleska 23:44, 21 cze 2017

Wpadłam z rewizytà w wolnych chwilach poczytam , z ròżami nie pomogè , nie mam żadnej na razie .... piwonie I mieczyki pièkne
patrycja 09:24, 23 cze 2017

kaz742011 napisał(a)
W sprawie chorujących róż napisz też do Mazana.

Ok.
Dzięki
patrycja 09:24, 23 cze 2017

Magleska napisał(a)
Wpadłam z rewizytà w wolnych chwilach poczytam , z ròżami nie pomogè , nie mam żadnej na razie .... piwonie I mieczyki pièkne

Mieczyki dziękują
Monia81 09:38, 23 cze 2017

No ta 25 letnia różyczka piękna, lubię takie wiekowe damy w ogrodach
Anda 10:00, 23 cze 2017

patrycja napisał(a)
Co się dzieje z różami?

I chorujący wiciokrzew

Masz to na jednej rozy, czy na wiekszej ilosci?
Nie wiem, co to moze byc dokladnie. Wygladaja troche jak przypalone, a troche jak brak magnezu, ale moze to tez byc ewentualnie jakis grzyb. Podlewalas po lisciach? Pryskalas czyms w poblizu? Jak nawozilas te roze?
Moze powinnas zapytac Mazana, bo ja nie widzialam jeszcze takich przebarwien na rozy, a w ksiazce o chorobach roz dokladnie takiego samego obrazu nie znalazlam.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Aurelllia 10:03, 23 cze 2017

Pati dawno nie byłam u Ciebie - przepraszam Piękne masz róże ta jedna to może mszyce a może skoczek różany, nie jestem pewna te objawy zawsze podobne a wiciokrzew to standardowo mączniak, u mnie tez atakuje
Aurelllia 10:05, 23 cze 2017

Wiesz co tak teraz się przyjrzałam tej róży dokładnie i może to być czarna plamistość róży
patrycja 13:17, 23 cze 2017

Monia81 napisał(a)
No ta 25 letnia różyczka piękna, lubię takie wiekowe damy w ogrodach

Jest niezawodna ta różyczka.
Kupiła ją jeszcze moja siostra a ona po ślubie 25lat.
Tak więc wiem ile ma lat
patrycja 13:22, 23 cze 2017

Anda napisał(a)

Masz to na jednej rozy, czy na wiekszej ilosci?
Nie wiem, co to moze byc dokladnie. Wygladaja troche jak przypalone, a troche jak brak magnezu, ale moze to tez byc ewentualnie jakis grzyb. Podlewalas po lisciach? Pryskalas czyms w poblizu? Jak nawozilas te roze?
Moze powinnas zapytac Mazana, bo ja nie widzialam jeszcze takich przebarwien na rozy, a w ksiazce o chorobach roz dokladnie takiego samego obrazu nie znalazlam.

Po kolei
'Wiosną dostały kompostu,staram się podlewać pod roślinę( zastanawiam się czy moje dwie ogrodniczki nie podlewały bo one bardzo lubią pomagać),a dostają co tydzień oprysk ze skrzypu.
A te "przebarwienia" pojawiły się na 2 krzakach dość mocno a 1 zaczyna się.
To wszystko.
patrycja 13:22, 23 cze 2017

Aurelllia napisał(a)
Pati dawno nie byłam u Ciebie - przepraszam Piękne masz róże ta jedna to może mszyce a może skoczek różany, nie jestem pewna te objawy zawsze podobne a wiciokrzew to standardowo mączniak, u mnie tez atakuje

Czyli powtórka z roku ubiegłego