Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogródek

Mój ogródek

patrycja 19:37, 25 lip 2017

Makusia napisał(a)
No i zaczął się u Ciebie mieczykowy "szoł". Ja się zabierałam,zabierałam i w końcu ani jednej cebulki nie wsadziłam. Myślisz, że dotrzymają do kolejnego sezonu, czy już na stracenie?

Powiem Ci szczerze że nie wiem Nigdy mi się taka sytuacja nie zdarzyła A gdzie je przechowujesz? Wypuściły coś? Jeśli były w chłodnym miejscu to może, może ale....
Radziu2013 19:38, 25 lip 2017

patrycja napisał(a)

??????????

a nie ważne ...
patrycja 19:41, 25 lip 2017

No to teraz spać nie będę mogła.
Anda 19:42, 25 lip 2017

patrycja napisał(a)

Po wysuszeniu układam w kartonach przesypuję suchymi trocinami i do piwnicy.
Jak zapowiadają ostrzejsze mrozy to rzucam na nie stary koc I jeszcze mi nigdy nie zmarzły

Hmm, mam tylko garaz do dyspozycji. Ryzyk fizyk Pomysle nad tym
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
patrycja 19:51, 25 lip 2017

U jednego miłośnika mieczyków czytałam że przechowuje je w lodówce na dolnej półce. Podobno niska temperatura powoduje że nie grasuje wciornastek.
jolanka 20:38, 25 lip 2017

Trochę się boję tego garazowego przechowywania kłączy i cebul Jednak mam za ciepło - dlatego nie mam mieczyków tzn. zawsze moge co roku kupować ale jak na razie wydaję na ine rośliny. W poprzednim ogrodzie mialam mieczyki i ardzo je lubilam Oooo i dalie
zoja 20:41, 25 lip 2017

patrycja napisał(a)
U jednego miłośnika mieczyków czytałam że przechowuje je w lodówce na dolnej półce. Podobno niska temperatura powoduje że nie grasuje wciornastek.

to chyba trzeba mieć specjalną lodówkę do cebulek
mój eM by TEGO już nie zniósł, a zniósł wiele: lakiery, olejki i wyciągi kosmetyczne, nasiona
patrycja 21:28, 25 lip 2017

jolanka napisał(a)
Trochę się boję tego garazowego przechowywania kłączy i cebul Jednak mam za ciepło - dlatego nie mam mieczyków tzn. zawsze moge co roku kupować ale jak na razie wydaję na ine rośliny. W poprzednim ogrodzie mialam mieczyki i ardzo je lubilam Oooo i dalie

No to faktycznie za ciepło to nie dobrze.Zapłakałabym się jakbym miała kupić mieczyki wiosną a jesienią wyrzucić.Przyznam Ci rację-lepiej przeznaczyć na "stałe" roślinki
patrycja 21:33, 25 lip 2017

zoja napisał(a)

to chyba trzeba mieć specjalną lodówkę do cebulek
mój eM by TEGO już nie zniósł, a zniósł wiele: lakiery, olejki i wyciągi kosmetyczne, nasiona

Facet ma starą ale na chodzie lodówkę i ją właśnie przeznaczył na przechowywanie cebul.
Emus na pewno byłby zdziwiony i może z tego zdziwienia by zaniemówił
Mój jak mam szalony pomysł to zazwyczaj puka się w czoło
SlonecznyOgrod 12:09, 26 lip 2017

I zaczęło się mieczykowanie, masz ich chyba najwięcej.
Mam ich kilka,dopiero się zbierają, a na razie jeden kwitnie różowobiały taki jak Ty masz