Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój ogródek

Mój ogródek

patrycja 17:02, 07 kwi 2017

Kochani mam mieszane uczucia co do rododendronów ale zależy mi na uratowaniu tego. Dostałam go od teściowej strasznie zabiedzony( teściowa nie zajmuje się ogrodem ze względu na poważną chorobę) Wczoraj go posadziłam i co dalej?
Aurelllia 17:35, 07 kwi 2017

Pati Bogdzi podpytaj - " Rododendronowy ogród "
Milka 17:43, 07 kwi 2017

Zabiedzony owszem, ale zdrowy; przede wszystkim kwaśna ziemia musi być, wymieszana z twoją, wielkośc tego placyku, jak korona rodka; następnie podlewanie, potem możesz sypnąć nawóz do rodków długo działający i znowu podlewanie i myślę, że będzie rósł; gdyby mu liście ciut zżółkły czy jaśniały, wtedy nawóz płynny do iglaków, proporcja 1:10 i tym pryskaj te liście, można raz na tydzień, jeśli będzie ok, to potem nawóz po kwitnieniu, ale nie widzę czy ma pąki
Swoich mam koło 200 razem, żyją i są piękne
zoja 20:13, 07 kwi 2017

fajnie, że podpisujesz co jest na zdjęciach bo ja bym nie umiała rozpoznać a tak to się trochę uczę

co do rh - Milka dobrze Ci radzi, ale ja bym unikała na razie dawania mu nawozu długo działającego - wszyscy w koło piszą, że nowoposadzonym/przesadzonym rh się nie daje, że zasala podłoże i pali uszkodzone przeprowadzką korzenie... ale sypnęłabym mu końskiego nawozu - podobno go kochają
gosika67 21:59, 07 kwi 2017

Cześć Patrycja jestem ciekaw tego lasu liliowego, jak urosną i zakwitną to dopiero będzie co podziwiać, zatrzymam się tam na dłużej. Moje tulipany mają taki wygląd jak Twoje, orliki mam mniejsze.

Irenka też mam kilka rododendronów, muszę zapamiętać Twój przepis na nie.
Makusia 22:05, 07 kwi 2017

Mieczyki koło 20 kwietnia do ziemi. Zakodowałam!
Radziu2013 00:05, 08 kwi 2017

Hejka

No no lasek liliowy - oj oj będzie co podziwiać
Rodek - w twoich rękach na pewno odżyje
Milka 05:33, 08 kwi 2017

zoja napisał(a)
fajnie, że podpisujesz co jest na zdjęciach bo ja bym nie umiała rozpoznać a tak to się trochę uczę

co do rh - Milka dobrze Ci radzi, ale ja bym unikała na razie dawania mu nawozu długo działającego - wszyscy w koło piszą, że nowoposadzonym/przesadzonym rh się nie daje, że zasala podłoże i pali uszkodzone przeprowadzką korzenie... ale sypnęłabym mu końskiego nawozu - podobno go kochają

Przegapilam, ze przesadzony, ale ciut nawozu musi dostać, bo nie mlodziak, moze byc to, co Zoja radzi
Mieczyk abisynski kiedy do gruntu sadzić?
patrycja 09:19, 08 kwi 2017

Aurelia, Milka, Zoja dziękuję za rady na pewno skorzystam. Może od tego rodka zmienię zdanie na ich temat i je polubię
patrycja 09:20, 08 kwi 2017

gosika67 napisał(a)
Cześć Patrycja jestem ciekaw tego lasu liliowego, jak urosną i zakwitną to dopiero będzie co podziwiać, zatrzymam się tam na dłużej. Moje tulipany mają taki wygląd jak Twoje, orliki mam mniejsze.

Irenka też mam kilka rododendronów, muszę zapamiętać Twój przepis na nie.

Chciałabym żeby się popisały to rzeczywiście będzie efekt