Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

Phoebe 22:34, 11 gru 2017

Oooo taaak,brakuje mi Twoich ulepów...Musisz do tego wrócić! Koniecznie!
Ciekawy projekt, super,że w kuchni zmieści się stół...
My myślimy o drewnianych schodach,a podstopnice chcemy malować farbą do betonu.
Patrz, teraz doczytałam,że u Was niedawno 17 urodziny były...U nas za niecały miesiąc 18 -niby równolatki,a tu prawie rok różnicy....
roma2 23:46, 11 gru 2017

Czytam postanowienia i rozumiem. Nie można w ciągłym zawieszeniu żyć. Jakoś odczuwam to szczególniej, bo nie jestem pierwszej młodości, a mój pierwszy dom w budowie. Wasze miejsce jest przecudne. I podziwiam z nieustającym zachwytem sposób w jaki jest przez Was zagospodarowywane. Wszystko co zrobiliście wygląda jakby było od zawsze. Nic nie skrzeczy i nie doskwiera. Cudo!!!!
dana1s 07:33, 12 gru 2017

Basilikum napisał(a)
nie no Dana koniecznie musisz miec piec. Zeby takiemu talentowi pozwolic sie marnowac.

Fajne plany masz na przszly rok bede kibicowac. Ciekawa jestem czy ja bede za rok miec nowa kuchnie. Jeszcze ta zastepczy nie stoi uff

Iuniu oj bardzo bym chciała, ale jeszcze nie wiem czy to się uda. Talentem bym tego nie nazwała to takie zwykłe ulepy

Plany mam ambitne, chcę piętro u Mamy przerobić tak, żebym się tam czuła jak w nowo wybudowanym domu. Ma być sielsko, angielsko
Zrobisz kuchnię, wierzę w to!

Z aniołków został mi tylko ten komplet i to nie cały , bo Dyzio znalazł nowy dom

dana1s 08:40, 12 gru 2017

Phoebe napisał(a)
Oooo taaak,brakuje mi Twoich ulepów...Musisz do tego wrócić! Koniecznie!
Ciekawy projekt, super,że w kuchni zmieści się stół...
My myślimy o drewnianych schodach,a podstopnice chcemy malować farbą do betonu.
Patrz, teraz doczytałam,że u Was niedawno 17 urodziny były...U nas za niecały miesiąc 18 -niby równolatki,a tu prawie rok różnicy....

Kinguś nawet nie wiesz jak mi brakuje gliny. Uwielbiałam takie "tworzenie", uspokajało mnie to bardzo.
Może jeszcze kiedyś się uda
To jedyny układ z możliwych do wykonania.
Bardzo brakuje mi miejsca do przechowywania. Będą szafy w przedsionku, dodatkowe pomieszczenie gospodarcze i wiele innych miejsc do schowania najpotrzebniejszych gratów.
Drewniane schody to super pomysł, ale czy nie będą śliskie zimą?
One są na zewnątrz, czy w domu?
To jednak cały rok różnicy

dana1s 08:51, 12 gru 2017

roma2 napisał(a)
Czytam postanowienia i rozumiem. Nie można w ciągłym zawieszeniu żyć. Jakoś odczuwam to szczególniej, bo nie jestem pierwszej młodości, a mój pierwszy dom w budowie. Wasze miejsce jest przecudne. I podziwiam z nieustającym zachwytem sposób w jaki jest przez Was zagospodarowywane. Wszystko co zrobiliście wygląda jakby było od zawsze. Nic nie skrzeczy i nie doskwiera. Cudo!!!!

Romciu cieszę się, że rozumiesz moją decyzję. Mam dosyć życia na walizkach, w domu czuję się jak w hotelu i po prostu dłużej tego nie zniosę.
Muszę mieć dom. Może wtedy wróci mi chęć do życia.
Jak się uda to może też kiedyś postawię domek na tamtej działce, ale jak nic z tego nie wyjdzie to będę miała dokąd wracać. Musi mi się w tym mieszkaniu podobać, a póki co tak nie jest.
Może jest małe, ale niejedno mieszkanie w bloku nie ma takiej powierzchni. Dom tez chciałam malutki. Tutaj mam prawie 60 m2, a dom miał mieć raptem 10 więcej więc chyba nie ma sensu.
Dwa mam pod opieka Mamę, piętro niżej. Ma swoje mieszkanie i w sumie nie wchodzimy sobie w drogę. Jak bym budowała to Mama musi iść z nami a to się jej wcale nie uśmiecha. Ma teraz swój kąt, a tak będziemy wszystko dzielić.
Osobne wejście spowoduje, że zyskam niezależność i intymność. Nie muszę wiedzieć o czym Mama rozmawia z sąsiadkami, ani Mama o czym gadam na piwie ze znajomymi i o której wyszli
Dla Wszystkich taki układ będzie najzdrowszy.
Może na emeryturę wyniosę się nad staw, tak czy siak decyzja o budowie oddala się w czasie .
Widac taki scenariusz napisało mi zycie
Biorę co dają i przestaję czekać na niewiadome!

To się wygadałam, przepraszam ale mi ulżyło

Monia81 09:01, 12 gru 2017

Danusiu aniołki piękne tak to już jest, że życie potrafi nas zaskoczyć i pisze nam różne scenariusze, zawsze trzeba znaleźć plusy w różnych sytuacjach... fajne plany są i zmiany się szykują będę trzymać kciuki za ich realizację, pozdrawiam
Pszczelarnia 11:50, 12 gru 2017

Czytam, czytam. Anioły, dzwonki i ogród. I to, że tymczasowość jest nie do zniesienia. Tak jest.
dana1s 15:23, 12 gru 2017

Monia81 napisał(a)
Danusiu aniołki piękne tak to już jest, że życie potrafi nas zaskoczyć i pisze nam różne scenariusze, zawsze trzeba znaleźć plusy w różnych sytuacjach... fajne plany są i zmiany się szykują będę trzymać kciuki za ich realizację, pozdrawiam

Moniu dziękuję kochana!
No niestety nie zawsze wszystko układa się po naszej myśli, ale trzeba żyć normalnie i cieszyć się nim, a ja ostatnio ciągle narzekam i już sama siebie mam dosyć.
Zmiany będą ogromne i mam nadzieję, że na korzyść. Będę uwieczniać metamorfozy, podobno startujemy od lutego, zobaczymy jak to będzie?
Dziękuję za kciuki i miłego popołudnia życzę

dana1s 15:25, 12 gru 2017

Pszczelarnia napisał(a)
Czytam, czytam. Anioły, dzwonki i ogród. I to, że tymczasowość jest nie do zniesienia. Tak jest.

Ewciu tak, czekanie i ta niepewność jest dla mnie nie do wytrzymania. Chyba mam jakąś słabą psychikę, ale ten rok nie był dla mnie najlepszy i chyba stąd moje doły...
Mam nadzieję, że ta zmiana pozwoli mi się pozbierać

Ale o tym miejscu nie chcę zapomnieć

Muszelka 17:13, 12 gru 2017

Pięknie...
I w domu, w ogrodzie, i w sercu.

Niechaj spełniają Ci się wypowiedziane i niewypowiedziane marzenia...
Dobra Duszyczko...