Bardzo ciekawe spostrzeżenia i wnioski. Właśnie kupiłam stałkę 50 tyle, że ja rodzina Canon i zastanawiam się nad macro. Brałam właśnie pod uwagę 100...
Danusiu a używałaś może konwerter makro? Raynox 250 ma dość dobre opinie.
Twoje fotki zachwycają niezależnie od sprzętu
Reniu może się to komuś przyda
Mam 50 ze światłem 1,7, 100 ze światłem 3,5 właśnie dzisiaj zamierzałam go próbować,ale jakoś się nie udało.
Może jutro Zdjęcia z 50 są cudowne, zupełnie inne niż ze zwykłego obiektywu jest w nich jakaś magia
Nigdy nie miałam konwentera, muszę poczytać.
Mam super obiektyw zamiast kita, 18-200 tamrona z macro właśnie to mi oszczędza noszenia torby na wycieczki. Marzę jeszcze o teleobiektywie 200-500, ale póki co mam ważniejsze wydatki...
Bardzo mi miło, ale to cały czas amatorszczyzna. Może na wiosnę zapisze się na kurs. Chciałabym poznać wszystkie tajniki fotografii.
Moniu uwielbiam każdy kąt mojego ogrodu, wiele jeszcze do zrobienia, ale niezwykle mnie to cieszy. Człowiek zmienia coś w ogród co nie tak dawno było zwykłym chaszczowiskiem. To satysfakcjonujące
Staram się "malować" roślinami obrazy. Wyobrażam sobie jakie będę miała widoki z okien, będą to obrazy oprawione w ramy okienne, ciągle się zmieniające, czy może być coś piękniejszego
Dziękuję Ci Danusiu za odpowiedź, dziś właśnie robiłam fotki z moim nowym obiektywem 50 i byłam w szoku jaki jest jasny a zdjęcia o 16 wykonywałam.
Kurs, o tak, mnie też by się bardzo przydał.