Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 20:47, 08 lut 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Widoki będziesz miała bajeczne bo już takie są Kurs Ci nie potrzebny bo zdjęcia robisz cudowne
A czy ta kalina nie łapie Ci mszycy???

Chciałabym podglądać ogród z bliska, jednak dojazdowo to nie to samo, ale to wiesz prawda?
Miło mi bardzo, ale wielu rzeczy nie wiem a jak Ktoś wytłumaczy to człowiekowi od razu łatwiej. Ja próbuję wszystkich ustawień sama i zdjęcia robię wyłącznie na manualu ale chciałabym wiedzieć wszystko , fotografia to wiedza tajemna
W sumie nie zauważyłam, pryskam na wiosnę zapobiegawczo i z reguły to wystarcza w zeszłym sezonie musiałam powtórzyć ale kwitły cudowanie. Ciekawa jestem co będzie w tym roku

duju 21:17, 08 lut 2018

Witaj.
Dana, powiedz mi czy kaliny nadają się do zasłonięcia płotu np. z tyłu działki?
Piękne zdjęci pokazałaś - lubię Twój krajobraz, tym bardziej że ja teraz przed nosem ulicę a z kuchni blokowisko.
dana1s 21:27, 08 lut 2018

duju napisał(a)
Witaj.
Dana, powiedz mi czy kaliny nadają się do zasłonięcia płotu np. z tyłu działki?
Piękne zdjęci pokazałaś - lubię Twój krajobraz, tym bardziej że ja teraz przed nosem ulicę a z kuchni blokowisko.

Cześć Justysiu
Kochana jako dodatek do żywopłotu jak najbardziej, ale same to tylko w sezonie Cię zasłonią. Ja bym zrobiła mix zimozielonych i kwitnących krzewów będzie ciekawie i kolorowo. Zrób piętra tak żeby mieć przez cały sezon coś kwitnącego a zimą zielone tło.
Pokaż jakieś fotki działki.
Lokalizacja z tego co piszesz nieciekawa, ale możesz się budować a ogrodem sobie zrobisz otoczenie i będzie cudnie!
Jak Malutkie?
sylwia_slomc... 21:30, 08 lut 2018

Ja posadziłam w sumie sześć kalin w ogrodzie, ale większość bezimienna
dana1s 21:42, 08 lut 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ja posadziłam w sumie sześć kalin w ogrodzie, ale większość bezimienna

Sylwuś ja ma 5 roseum w tym Roseum Compacta , 2 koralowe i Nana
Japońkie: Tomentosum, Red robin, Pink beauty, Grandiflora, Wtanabe
Koreańskie: Eskimo i Judda,
Bodnantska Dawn,
Pregense,
Boorkwoda Ann Russel
Sztywnolistna

I mam chęć na kolejne

to pregense

duju 21:54, 08 lut 2018

Dziewczyny dobrze, Madzia w domu - bo na końcu lutego zabieg-wycięcie migdałków i nie chcę żeby coś podłapała, chociaż teraz męczy ją katar. Mam nadzieję, że się wykuruje, bo szkoda terminu.
Moja działka to z przodu - ulica, tył również, ale tam bardziej ruchliwa - płot tylko beton wchodzi w rachubę, bo wygłuszy i przysłoni co nie co.

Zdjęcie od przodu działki. Widzisz ile czeka nas pracy
dana1s 22:02, 08 lut 2018

duju napisał(a)
Dziewczyny dobrze, Madzia w domu - bo na końcu lutego zabieg-wycięcie migdałków i nie chcę żeby coś podłapała, chociaż teraz męczy ją katar. Mam nadzieję, że się wykuruje, bo szkoda terminu.
Moja działka to z przodu - ulica, tył również, ale tam bardziej ruchliwa - płot tylko beton wchodzi w rachubę, bo wygłuszy i przysłoni co nie co.

Zdjęcie od przodu działki. Widzisz ile czeka nas pracy

Justysiu ucałuj dziewczynki od ciotki
Będzie dobrze, zobaczysz!
Działka ładna i kształtna, reszta do zrobienia. Ogrodzisz obsadzisz i będzie cudnieTrzymam kciuki jak będę mogła chętnie pomogę
Katkak 23:21, 08 lut 2018

Danuś ja też dziś handrę mam. Specjalnie wzięłam wolne, a dosłownie nic z zaplanowanych rzeczy nie udalo mi się załatwić. Też bym już łopatą pomachała. Ale to już za momencik i wyżyjemy się ogrodowo.
dana1s 06:56, 09 lut 2018

Katkak napisał(a)
Danuś ja też dziś handrę mam. Specjalnie wzięłam wolne, a dosłownie nic z zaplanowanych rzeczy nie udalo mi się załatwić. Też bym już łopatą pomachała. Ale to już za momencik i wyżyjemy się ogrodowo.

Kasiu ja mam od kilku dni, ale to sprawka słońca a w zasadzie jego braku. Gdyby wyszło byłoby znacznie lepiej.
U nas dzisiaj ostatni dzień ferii, nawet nie wiem kiedy to przeleciało jest więc nadzieja , że czas do wiosny też szybko zleci. Myślałam, że po powrocie z wyjazdu będzie na tyle przyjemnie w ogrodzie że zacznę porządki , a tu przyciągnęłam za sobą mróz i śnieg. Nic się nie da robić. Cóż muszę poczekać. Podobno taka aura ma być do 20 lutego. Ale damy radę, kto jak nie my!
Ściskam Cię mocno

Trochę słońca i błękitu dla Ciebie!

Muszelka 07:13, 09 lut 2018

Ależ ślicznie, radośnie i kolorowo!

A u nas od jutra ferie! Wreszcie! Hurrrrra!