Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

Rosa 16:52, 26 paź 2018

zerkaj, zerkaj, ciebie też uwiedzie i oczaruje, i jej zapragniesz jak niczego innego na świecie, no pewnie dom okaże się priorytetem.
Danusiu zazdroszczę konsekwencji. Ładne drobiazgi gromadzisz. Ja już nic u siebie nie zmieszczę a aukcje tak kuszą..... Mój domek też jest malutki, część obrazów musiałam oddać po przeprowadzce, część wisi w garażu .
pestka56 17:08, 26 paź 2018

Drugie takie miejsce koronkowe to Brugia
dana1s 17:11, 26 paź 2018

Rosa napisał(a)
zerkaj, zerkaj, ciebie też uwiedzie i oczaruje, i jej zapragniesz jak niczego innego na świecie, no pewnie dom okaże się priorytetem.
Danusiu zazdroszczę konsekwencji. Ładne drobiazgi gromadzisz. Ja już nic u siebie nie zmieszczę a aukcje tak kuszą..... Mój domek też jest malutki, część obrazów musiałam oddać po przeprowadzce, część wisi w garażu .

Wstawiłam wodę na herbatę z cytryną, zapraszam. Zaparzę i zaczynam oglądać koronki.
Ja mam tak od zawsze, jak już coś mi się spodoba to na zabój. Próbowałam nawet coś zmieniać, ale też nie potrafię i zawsze wracam do punktu wyjścia...
Ja zrobiłam absolutną selekcję i zostawiłam tylko to co kocham najbardziej. Najtrudniej mi się było rozstać z szydełkowcami, zostawiałam tylko te z różanym wzorem,to tez powoduje że wnętrza są spójne. Kolekcji nie powiększam,bo nie mam pojęcia czy mi sie jeszcze coś zmieści. Ostatnio sprzedałam część mebli i zostały tylko te które na 100% mi się zmieszczą w nowym domku.
A jakiej wielkości masz dom?
Ostatnio mam hopla na punkcie małych domów i ich urządzenia i rozplanowania żeby było ładnie a zarazem funkcjonalnie, to niestety w małych wnętrzach trudno uzyskać...
dana1s 17:16, 26 paź 2018

pestka56 napisał(a)
Drugie takie miejsce koronkowe to Brugia

No to chyba przepadłam, zaczynam własnie oglądać koronki weneckie i zerknęłam co nam proponuje Brugia. Raj dla oka

Kasiu a tak z innej beczki Ty siedzisz w budowlanych tematach może gdzieś Ci się obiło o uszy coś na temat wkładów kominkowych. Potrzebuję najwęższy i najpłytszy na rynku bez dostępu prądu, zwykły powietrzny. Ściana z kominkiem może mieć maksymalnie 80 cm ja marzę o portalu muszę zdobyć mikro wkład
Rosa 17:51, 26 paź 2018

Wpadłam na herbatkę i przyniosłam sok z pigwowca własnej roboty na cukrze trzcinowym . Ma więcej vit C niż cytryna i wiadomo, że ekologicznie prowadzony czyli na oborniku.
A może zamiast kominka promienniki na podczerwień, ekonomiczne bo tanie w eksploatacji i nie zabierają miejsca? Poczytaj.
Mój domek jest malutki, ale dla jednej osoby wystarczy, mniej do sprzątania i okien do mycia. Zresztą w wawie miałam małe mieszkanie bo zaledwie 36 m2. I mój domek też jest mniej więcej taki. 1 pokój ok 15 m2 + kuchnia ok. 10 m2, łazienka z prysznicem i przedpokój z dużą wbudowaną szafą. No i najważniejszy duży pokój letni za domem ok. 450 m2 .
Rosa 17:52, 26 paź 2018

na you tube są fajne filmy jak te koronki się robi.
dana1s 18:06, 26 paź 2018

Rosa napisał(a)
Wpadłam na herbatkę i przyniosłam sok z pigwowca własnej roboty na cukrze trzcinowym . Ma więcej vit C niż cytryna i wiadomo, że ekologicznie prowadzony czyli na oborniku.
A może zamiast kominka promienniki na podczerwień, ekonomiczne bo tanie w eksploatacji i nie zabierają miejsca? Poczytaj.
Mój domek jest malutki, ale dla jednej osoby wystarczy, mniej do sprzątania i okien do mycia. Zresztą w wawie miałam małe mieszkanie bo zaledwie 36 m2. I mój domek też jest mniej więcej taki. 1 pokój ok 15 m2 + kuchnia ok. 10 m2, łazienka z prysznicem i przedpokój z dużą wbudowaną szafą. No i najważniejszy duży pokój letni za domem ok. 450 m2 .

Sok z pigwowca też mam, ale ze zwykłym cukrem Też na oborniku
Czytałam o promiennikach, sama nie wiem. Chciałam maty elektryczne montowane pod podłogą w razie czego i kominek kocham żywy ogień. To jedyna rzecz której mi obecnie brakuje. Uwielbiam siedzieć i gapić się w ogień a w święta u nas była wojna kto bliżej kominka
Własnie szperam w necie szukając bardzo wąskiego i płytkiego wkładu a wpadł mi w oko piec żeliwny.
Do tej pory o takim nie myślałam, bo portal to moje wielkie marzenie ale on też jest niczego sobie.

Na ceglanej ścianie wyglądałby całkiem ładnie
ale Kasia pewno zna wszystkie małe wkłady i zaraz coś mi podpowie.

Czyli taki domek idealny ja własnie o takim marzę. Taki skrojony na miarę. Dla mnie i M dół czyli jakieś 40m2, po dobudowaniu sypialni i piętro dla chłopców lub wnuków zależy jak się szybko uwiniemy z budową

dana1s 18:07, 26 paź 2018

Rosa napisał(a)
na you tube są fajne filmy jak te koronki się robi.

Zimą jak już wszystko zaplanuję, będę się kształcić może mi się uda coś stworzyć
Rosa 18:44, 26 paź 2018

szkoda czasu, tanio można kupić na allegro, przed świętami trochę tego jest, ale tylko trochę. Wiesz czasem mam opory, bo ludzie wyprzedają cenne rzeczy, bo brakuje im pieniędzy na święta lub prezent .
dana1s 19:20, 26 paź 2018

Rosa napisał(a)
szkoda czasu, tanio można kupić na allegro, przed świętami trochę tego jest, ale tylko trochę. Wiesz czasem mam opory, bo ludzie wyprzedają cenne rzeczy, bo brakuje im pieniędzy na święta lub prezent .

No niestety takie czasy nastały, że czasami inaczej się nie da...