Ja mam dom szkieletowy, dół 86 metrów, góra w trakcie wykańczania. Jestem prądowa czyli woda grzanie, ogrzewanie domu i prąd bytowy + kominek z DGP okazjonalnie.
Pokoje dzieci 2 szt konwektory z programatorami, reszta kable grzejne z programatorami pod kafelkami w podłodze. Nie miałam dostępu do gazu i nie żałuję tej decyzji, nie muszę mieć kotłowni, pieca, instalacja kosztowała grosze, ułożenie kabli we własnym zakresie.
Przy małym domu prąd będzie idealny, nastawiasz i masz ciepło po 15 minutach w przypadku konwektorów, kable grzeją się dłużej, ja mam pod kaflami w kleju nie w wylewce więc już po 1h mogę chodzić boso
Niektóre programatory mają opcję włączenia nawet SMS.
Cześć Aguś
Dziękuję za potwierdzenie moich planów co do prądu, też mi się wydaje że przy tak małym metrażu nie warto ciągnąć gazu, a prąd wyjdzie znacznie taniej.
A powiedz jak wyglądają rachunki, moja powierzchnia parteru ostatecznie będzie mniejsza powiedzmy o połowę to miałabym jakiś pogląd. Jeżeli to nie tajemnica to możesz mi napisać pv?
Ja aż taka nowoczesna nie jestem, ale taka funkcja może się przydać szczególnie jak się wraca z ferii
no wreszcie doczytalam, zaleglosci mialam ogrooooomne.
Fajny ten dome ogrodnika i z lustrzanymi oknami bedzie juz wogole super.
Bardzo sie ciesze, ze kasia Pestkowa sie znalazla chyba Cie te wichury i zimno wreszcie do nas przywialo
Danus ogordowo mistrostwo swiata uwielbiam Twoje fotki
Mam nadzieje, ze ze zanim wszystko zaplanujecie bedzie pozwolenie na budowe.
Kasiu gdzie sie w Pl te promienniki na podczerwien kupuje?ja mam w lazience i ciekawa jestem polskich cen. Potrzebuje do mojej pracowni krawieckiej jeszcze cosik, bo tam ogrzewam tylko przez otwieranie drzwi na przedpokoj
"Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"
Cześć no ładnie będzie z białymi różami, dobry pomysł. U nas ładna pogoda, skosiłam trawniki.Murki zawsze mi się podobały,każdy zakątek ciekawy i inny.Pozdrawiam.
Cześć Izuniu
Bardzo się cieszę, że podoba Ci się nasza budka. Pomysł z oknem z lustrami jest właśnie Kasi, jakoś mi to nie przyszło do głowy mimo, że zawsze chciałam lustro w ogrodzie Super mi pomysł podsunęła
Kochana jesteś i zawsze mnie podnosisz na duchu, dziękuję!
Też mam taką nadzieję, bo wtedy postawiłabym dom, który pomieści wszystko bez zbędnych kombinacji...
Buziaki!
Gosiu białych róż mam kilka do przesadzenia, dwie pnące i kilka rabatowych. Płożących dokupię i pomiędzy biało kwitnące byliny.
U nas do południa było znośnie, ale niebo jak bura szmata. Po 13 się rozpadało i leje jak z cebra do tej pory.
Ten murek w biesiadnym będzie miał około 2m wysokości i kutą furtkę, miał być od razu ale zeszło nam z ogrodzeniem i budką. Na wiosnę to główny plan i zmiana mostu na kuty Dojdą tez latarnie. A jak wszystko sie ułoży to może nawet dom powstanie. Także trzymaj proszę kciuki, bo rok zapowiada się pracowicie
Bardzo dziękuję za dobre słowo. Trochę mi zeszło z zaplanowaniem mojego ogrodu. Siedziałam z zeszytem i ołówkiem całą zimę. Miło słyszeć, że to miało sens
Sylwuś jeszcze jest całkiem ładnie Gdyby nie ten deszcz to dzień byłby naprawdę przyjemny.To przecież koniec października, a liści jeszcze całkiem sporo na drzewach. Wierzby są zielone
Akurat deszcz przyda się nowym nabytkom, mam nadzieję że się przyjmą bez problemu. Jeszcze została szczepiona karagana, ale muszę jej pierwsze znaleźć miejsce. Nie mam zielonego pojęcia gdzie by najlepiej wyglądała w moim ogrodzie