Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

anpi 22:37, 07 lis 2018

dana1s napisał(a)

Aniu to Multiflora, chcesz?
Białe kwiaty o cytrynowym zapachu, kwitnie raz bardzo obficie i ma mnóstwo owoców, które kochają patki

Poczytałam o niej, dość duża rośnie,jak na razie nie mam pojęcia gdzie mogłabym ją posadzić,więc cóż z tego że chciałabym ją mieć
Magleska 07:15, 08 lis 2018

Wpadłam na ptasie foty rewelacja ......super
pestka56 08:00, 08 lis 2018

Okropna kłamczucha z ciebie Jak to się nie nadajesz? Masz oko. Zdjęcia robisz jak marzenie. Już nie tylko ja to widzę. A z pstrykaniem zdjęć jest przecież tak, że robisz co najmniej kilka podobnych. Wybierasz któreś i wstawiasz tutaj, ale są inne, które możesz wstawić na stocka.

Ptaszki są odlotowe. U mnie bywają te i jeszcze inne, poza kruszynką puchatą Raniuszkiem. Ale ja muszę się dorobić aparatu. Może wtedy też zrobię jakieś fajne zdjęcia. Wciąż pamiętam nauki taty fotografa
O, widzisz, to jest argument wiem co mówię o zdjęciach.
dana1s 09:15, 08 lis 2018

anpi napisał(a)

Poczytałam o niej, dość duża rośnie,jak na razie nie mam pojęcia gdzie mogłabym ją posadzić,więc cóż z tego że chciałabym ją mieć

Aniu rosną spore, ale ja je systematycznie tnę i utrzymuję na wysokości 2m.
Jest naprawdę atrakcyjna. Mam też jej gatunkową odmianę Bobby James. Równie ładna

Dzisiejszy wczesny poranek

dana1s 09:16, 08 lis 2018

Magleska napisał(a)
Wpadłam na ptasie foty rewelacja ......super

Madziu uwielbiam je fotografować , tylko czasami są zbyt szybkie
Dziękuję i zapraszam!

Poranek chwilę później

dana1s 09:21, 08 lis 2018

pestka56 napisał(a)
Okropna kłamczucha z ciebie Jak to się nie nadajesz? Masz oko. Zdjęcia robisz jak marzenie. Już nie tylko ja to widzę. A z pstrykaniem zdjęć jest przecież tak, że robisz co najmniej kilka podobnych. Wybierasz któreś i wstawiasz tutaj, ale są inne, które możesz wstawić na stocka.

Ptaszki są odlotowe. U mnie bywają te i jeszcze inne, poza kruszynką puchatą Raniuszkiem. Ale ja muszę się dorobić aparatu. Może wtedy też zrobię jakieś fajne zdjęcia. Wciąż pamiętam nauki taty fotografa
O, widzisz, to jest argument wiem co mówię o zdjęciach.

Oj zaraz kłamczucha
Lubię to i tyle, ale jakość tych zdjęć pozostawia wiele do życzenia. Znam różnych amatorów, którzy robią fantastyczne zdjęcia i nawet zdobywają nagrody za swoją twórczość , ale możesz mi wierzyć na słowo nawet im do pięt nie dorastam.
I nie pisze tego po to żeby mnie wychwalać, ale tak po prostu jest.
Ja się bawię zupełnie amatorsko, czasami uda się złapać jakiś fajny kadr, ale to wszystko.
Ptaki to idealne modelki, tylko bardzo ruchliwe
Kochana musisz sobie sprawić aparat i uwieczniać swoje włości

Wschód słońca

anka_ 09:35, 08 lis 2018

dana1s napisał(a)
... to Multiflora, ...
Białe kwiaty o cytrynowym zapachu, kwitnie raz bardzo obficie i ma mnóstwo owoców, które kochają patki
A masz ją może gdzieś na fotce w całej okazałości? Widzę, że u ciebie sporo owocujących krzewów- jakie (poza kalinami) poleciłabyś jako stołówkę dla ptaków?

Zdjęcia cudowne. Tych kaczek zazdroszczę. Na razie dorobiłam się tylko 'swoich' bażantów.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Pszczelarnia 09:57, 08 lis 2018

Znasz jeszcze inne róże "naturalne", które mają takie ładne owoce? Widziałam kiedyś taką z owocami jak butelki (kształt) ale nie umiałam znaleźć nazwy.

Ja od lat próbuje zaróżowić takimi gatunkami moją skarpę (na razie mam jakieś galijki, rugosy i jedną czerwonawą - masz różę czerwonawą (glauca) - piękna jest.

Jak i Twoje zdjęcia i widzenie świata piękne.
dana1s 11:39, 08 lis 2018

anka_ napisał(a)
A masz ją może gdzieś na fotce w całej okazałości? Widzę, że u ciebie sporo owocujących krzewów- jakie (poza kalinami) poleciłabyś jako stołówkę dla ptaków?

Zdjęcia cudowne. Tych kaczek zazdroszczę. Na razie dorobiłam się tylko 'swoich' bażantów.

Aniu multiflora jest zjawiskowa w momencie kwitnienia, kiedyś miałam ją posadzoną przy tarasie, picie kawy obok było nieziemskim przeżyciem.

Mam irgi najładniejsza jest błyszcząca z czarnymi owockami, głogi, jarzębiny, dzikie róże , kaliny, pięknotki, śnieguliczki Ametyst, czarne bzy, Trzmielina oskrzydlona i europejska,derenie w kilku odmianach, ligustry i nie pamiętam co jeszcze. Uwielbiam ptaki i dlatego sadzę mnóstwo owocujących roślin.
Kaczki mam czasami w ilościach hurtowych, ale mam też swoją czaplę

Tu multiflora w starym ogrodzie w pełni kwitnienia

dana1s 11:45, 08 lis 2018

Pszczelarnia napisał(a)
Znasz jeszcze inne róże "naturalne", które mają takie ładne owoce? Widziałam kiedyś taką z owocami jak butelki (kształt) ale nie umiałam znaleźć nazwy.

Ja od lat próbuje zaróżowić takimi gatunkami moją skarpę (na razie mam jakieś galijki, rugosy i jedną czerwonawą - masz różę czerwonawą (glauca) - piękna jest.

Jak i Twoje zdjęcia i widzenie świata piękne.

Ewuniu to moje ulubione róże, kocham te "pustaki"
Mam kilka odmian Caniny z białymi kwiatami, jasno różowymi i amarantowymi kwoatami. Z gatunkowych mam Nevady białą i różową. Multiflorę , Bobby james. Rugosy mam białe i różowe puste i białe i różowe pełne, mam z nich żywopłot z tyłu ogrodu.Mam Glaucę i mnóstwo siewek, uwielbiam ją. Jak kwitnie wygląda jakby ją obsiadły motyle
I ma cudowne owoce

Oto ona