Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 18:30, 30 mar 2019

greg66 napisał(a)
Moje skrzynie z warzywnika mają około 1,20m właśnie żeby żona nie musiała potem cierpieć na kręgosłup, tylko one mają dopiero drugi rok i ziemi mi dużo ubyło. Dziś wsypałem 4 worki ziemi i kurcze nie dość, że drogo to jeszcze z 10 by się przydało.

Wiosna u Ciebie piękna, ja jeszcze nie mam kwitnących oprócz szafirków i narcyzów, al edziś czereśnia powoli zaczyna pękać

Pozdrawiam weekendowo

Moje skrzynie mają po 50 cm i to mi idealnie odpowiada Też na dno wkładałam gałęzie i kompost, po zimie siadło i dosypałam kompostu, a tylko na górę ziemię z worka

Wiosna jest cudowna, z dnia na dzień coraz więcej kwiatów pojawia się w ogrodzie
Moje wiśnie też się szykują

Kojou no mai

dana1s 18:32, 30 mar 2019

Milka napisał(a)
Cudne fotki z cięciem ostro było,

Irciu dziękuję kochana
Oj było, ale teraz już tylko kosmetyka

dana1s 18:34, 30 mar 2019

Basilikum napisał(a)
ja dzis dzialam w moim warzywniku i kompostu dorzucilam

Piekne fotki te ciemierniowe kepki super sa

Ja tez dzisiaj trochę zrobiłam
Ciemierniki bardzo lubię, pięknie się rozrastają nad stawem. Może dokupię kilka jasnych, naoglądałam się w waszych ogrodach i mam chęć na nie

Basilikum 18:38, 30 mar 2019

ja tez pokochalam ciemierniki wlanie podlalam tego bialego przesadzanego i taki piekny jest. Dobrze, ze je rozdzielilam. U mnie ostatnie dni pod znakiem kompostu. Jak dobrze pojdzie to jutro stary kompostownik przestanie istniec
dana1s 18:42, 30 mar 2019

Dzisiejszy dzień pełen emocji. Rano nowi właściciele naszego domu podjechali i oznajmili, że mostek im się nie komponuje i mogę sobie zabrać. Jestem szczęśliwa, bo zrobił go mój Tato na moje urodziny i uwielbiałam go w ogrodzie. No i wreszcie jest na swoim miejscu, pasuje jakby tam od zawsze był.
Tadam

Przeniesienie go na miejsce to był wyczyn, ale udało się i już stoi
Wymaga malowania, ale to po niedzieli
Oprócz tego wróciła nasza latarnia, pierwsza rzecz jaką kupiłam do poprzedniego ogrodu. Tu już wiem gdzie będzie zainstalowana. Nie zrobiłam zdjęcia, ale pierwsze ją zamocuję i dopiero pokażę
dana1s 18:48, 30 mar 2019

Basilikum napisał(a)
ja tez pokochalam ciemierniki wlanie podlalam tego bialego przesadzanego i taki piekny jest. Dobrze, ze je rozdzielilam. U mnie ostatnie dni pod znakiem kompostu. Jak dobrze pojdzie to jutro stary kompostownik przestanie istniec

Izuniu ja mam tylko kilka sztuk, ale wiem że chcę kolejne. Mam na nie miejsce, więc z pewnością dokupię
Mój kompostownik nietknięty, bo dalej nie ma do niego dojścia . Może jutro jak nie będzie padać wypalimy kupę gałęzi i będę mogła rozwozić
Dzisiaj ściółkowałam tył ogrodu, bo z chwastami nie mogę sobie poradzić. I borówki też obsypałam. Poza tym przesadziliśmy wielką kulę tuję od Teścia. Zrobiłam wertykulację u Mamy i Teścia i tym co zgrabiłam wysypałam tył ogrodu. Robię tak już kilka lat i ziemia jest coraz bardziej żyzna

A tujka tak się wkomponowała

Widać ją z tyłu

dana1s 18:52, 30 mar 2019

Oprócz roboty oczywiście chłonęłam wiosnę, pogoda wspaniała nawet się opaliłam. Biegałam w krótkim rękawie

Ostatnie podrygi

i nadchodzące nowe

dana1s 18:53, 30 mar 2019

Bergenie zaczynają

Czeremchy już za chwilę, już za chwileczkę

dana1s 18:56, 30 mar 2019

Fiołki zaczęły

Rozkwitł pieris, jest w tym roku zjawiskowy

dana1s 19:00, 30 mar 2019

Ogród znów bieleje, tym razem tak jak lubię

I ogród w popołudniowym słońcu, uwielbiam. Niestety potem pojechaliśmy do domu trochę pomieszkać. Marzę żeby tam zostać na stałe...