Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

Basilikum 06:41, 09 lut 2017

Mam nadzieje, ze jednak pospalas

ach ten zielony, juz sie stesknilam za tym klorem
dana1s 06:52, 09 lut 2017

Basilikum napisał(a)
Mam nadzieje, ze jednak pospalas

ach ten zielony, juz sie stesknilam za tym klorem

Starałam się usnąć, ale w głowie milion myśli.
Wstałam poobijana i niewyspana.

Ja też marzę o zieleni i o słońcu

Gosiek33 10:30, 09 lut 2017

Uwielbiam zieleń - kolor, ale najbardziej w tej prawdziwej palecie, jak u Ciebie na zdjęciach
Makao_J 12:48, 09 lut 2017

Pentax x70 to całkiem fajna cyfrówka. Moja lustrzanka teraz kosztuje mniej od niego bo wyszły nowsze modele.
Niektóre lustrzanki z najwyższej półki są skomplikowane i nie warte swojej kasy. Mam styczność z takimi i jak mam coś ustawić szybko to mnie szlag trafia. Wszędzie biorę swoje stare body i choć nie działa idealnie - bo tak jak Twój sprzęt jest mocno amortyzowany - to na razie nie zamierzam wymieniać.

Robisz świetne zdjęcia a najważniejsze w tym jest to że zawsze starasz się osiągnąć swój szczyt piramidy. To najlepsza droga do sukcesu.

To na prawdę nie ważne jaki masz sprzęt. Masz świetne oko i możesz robić fotki nawet telefonem. Są nie ostre? To też nie ważne. Zdjęcie to nie żyletka która musi ciąć. Dobre zdjęcie musi żyć i pokazywać emocje. Jego jakość wtedy jest kompletnie nieważna.

Ps. Trzymam kciuki za tatę. Ja ten stres przechodziłam rok temu aż palić zaczęłam. Jak wszystko wróciło do normy to i fajki odpadły.
Maly_Bialy_D... 12:59, 09 lut 2017

Będzie dobrze, 3maj się Danuś Głowa do góry zdolna kobietko
pestka56 12:59, 09 lut 2017

Dana, gdybyś była tu blisko W-wy zaprowadziłabym Cię do pewnego cudotwórcy, u którego mój tata "leczył" swoje aparaty. Nie jest młody, ale lubi ten fach.
Jeden z aparatów mojego taty to też był Pentax, choć jeszcze nie cyfrowy. Wszystkie swoje zdjęcia z rocznego pobytu w Egipcie zrobiłam tym aparatem. Miałabym go pewnie do dziś jak ciągle sprawne Zorkę, Voigtländera, Yashicę, Minoltę, gdyby nie burza piaskowa.

Rób zdjęcia i pokazuj, bo to balsam dla duszy

Za tatę trzymam nieustająco kciuki.
dana1s 15:04, 09 lut 2017

Gosiek33 napisał(a)
Uwielbiam zieleń - kolor, ale najbardziej w tej prawdziwej palecie, jak u Ciebie na zdjęciach

Gosiu ja też uwielbiam ten czas kiedy wokół aż kipi soczysta zieleń , już nie mogę się doczekać

dana1s 15:50, 09 lut 2017

Makao_J napisał(a)
Pentax x70 to całkiem fajna cyfrówka. Moja lustrzanka teraz kosztuje mniej od niego bo wyszły nowsze modele.
Niektóre lustrzanki z najwyższej półki są skomplikowane i nie warte swojej kasy. Mam styczność z takimi i jak mam coś ustawić szybko to mnie szlag trafia. Wszędzie biorę swoje stare body i choć nie działa idealnie - bo tak jak Twój sprzęt jest mocno amortyzowany - to na razie nie zamierzam wymieniać.

Robisz świetne zdjęcia a najważniejsze w tym jest to że zawsze starasz się osiągnąć swój szczyt piramidy. To najlepsza droga do sukcesu.

To na prawdę nie ważne jaki masz sprzęt. Masz świetne oko i możesz robić fotki nawet telefonem. Są nie ostre? To też nie ważne. Zdjęcie to nie żyletka która musi ciąć. Dobre zdjęcie musi żyć i pokazywać emocje. Jego jakość wtedy jest kompletnie nieważna.

Ps. Trzymam kciuki za tatę. Ja ten stres przechodziłam rok temu aż palić zaczęłam. Jak wszystko wróciło do normy to i fajki odpadły.

Aniu to prosty kompakt już dość wiekowy.
To mój drugi x70,pierwszy zamókł w akcji i padła mu chyba matryca, bo robi zdjęcia na różowo. Myślę nad jego naprawą, bo miał lepszy balans bieli niż ten który mam obecnie. Ale to zależy od ceny, zobaczymy czy warto...
Kiedyś myślałam żeby kupić lustrzankę z osprzętem, ale nie jestem profesjonalistą i nigdy nie będę. Ja tylko uwieczniam chwile, w jednej chwili chcę złapać ptaka na drzewie, mrówkę w trawie czy panoramę okolicznego krajobrazu. Dlatego kompakt jest dla mnie idealnym rozwiązaniem. Nie widzę się z plecakiem pełnym sprzętu.
Wiem , że moje zdjęcia nie są doskonałe , ale pokazuję to co mnie otacza, mój świat... takim go widzę
Dlatego bardzo się cieszę, że podobają Ci się moje fotki.
Dziękuję za komplementy!

Z moim Tatą jest kiepsko, dobrze że Twój stanął na nogi.
To okropne oglądać jak nasi bliscy cierpią i nikną w oczach...

dana1s 15:55, 09 lut 2017

Maly_Bialy_Domek napisał(a)
Będzie dobrze, 3maj się Danuś Głowa do góry zdolna kobietko

Basiu obyś miała rację, ale to myślenie w granicach cudu...
Staram się myśleć pozytywnie i czymś zająć głowę.

dana1s 16:05, 09 lut 2017

pestka56 napisał(a)
Dana, gdybyś była tu blisko W-wy zaprowadziłabym Cię do pewnego cudotwórcy, u którego mój tata "leczył" swoje aparaty. Nie jest młody, ale lubi ten fach.
Jeden z aparatów mojego taty to też był Pentax, choć jeszcze nie cyfrowy. Wszystkie swoje zdjęcia z rocznego pobytu w Egipcie zrobiłam tym aparatem. Miałabym go pewnie do dziś jak ciągle sprawne Zorkę, Voigtländera, Yashicę, Minoltę, gdyby nie burza piaskowa.

Rób zdjęcia i pokazuj, bo to balsam dla duszy

Za tatę trzymam nieustająco kciuki.

Kasiu ja nawet bym go wysłała, ale to zależy od ceny i w ogóle możliwości naprawy.
Znalazłam u nas jakiś serwis , ale jakieś "dziecko" tam pracuje. Obawiam się , że weźmie 50 za ekspertyzę i powie, że nie da się naprawić...
Widzisz u Ciebie burza piaskowa , a u mnie zwykła dokończyła dzieła.
Szkoda, bo był to zdecydowanie lepszy egzemplarz niż ten obecny, a niby to samo...
Temu też zbyt luźno chodzi pokrętło do ustawień co często skutkuje brakiem zdjęcia, bo ja chcę w dół a on leci w górę...wrrrr
Też muszę go wyczyścić i ewentualnie naprawić.

Cieszę się , że tak sądzisz. Dziękuję!

Dziękuję nadal są bardzo potrzebne, lekarze mówią straszne rzeczy, a i wiek nie pomaga ma prawie 80 lat i jest bardzo schorowany. Życie go nie oszczędzało...on sam o sobie mówi, że na "krzywe drzewo wszystkie kozy skaczą"
Najgorsze , że nie jestem w stanie mu pomóc