Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

ewa004 21:24, 09 lut 2017

Danusiu szukam czegos w moje puste ramy ...oj ale bym tu wybierała z tych fotek ...cudeńka niesamowite
Pozdrawiam i zdrówka tacie zyczę
pestka56 21:59, 09 lut 2017

dana1s napisał(a)

Kasiu ja nawet bym go wysłała, ale to zależy od ceny i w ogóle możliwości naprawy.
Znalazłam u nas jakiś serwis , ale jakieś "dziecko" tam pracuje. Obawiam się , że weźmie 50 za ekspertyzę i powie, że nie da się naprawić...
Widzisz u Ciebie burza piaskowa , a u mnie zwykła dokończyła dzieła.
Szkoda, bo był to zdecydowanie lepszy egzemplarz niż ten obecny, a niby to samo...
Temu też zbyt luźno chodzi pokrętło do ustawień co często skutkuje brakiem zdjęcia, bo ja chcę w dół a on leci w górę...wrrrr
Też muszę go wyczyścić i ewentualnie naprawić.

Cieszę się , że tak sądzisz. Dziękuję!

Dziękuję nadal są bardzo potrzebne, lekarze mówią straszne rzeczy, a i wiek nie pomaga ma prawie 80 lat i jest bardzo schorowany. Życie go nie oszczędzało...on sam o sobie mówi, że na "krzywe drzewo wszystkie kozy skaczą"
Najgorsze , że nie jestem w stanie mu pomóc

Dana, przy najbliższej bytności w W-wie przespaceruję się i zapytam fachmana czy w ogóle obejrzy Pentaxa. Jakbyś mogła opisać w miarę dokładnie co mu jest, to odpowiedź będzie pewniejsza. Jeśli powie, że warto obejrzeć i uda się coś z nim zrobić pozytywnego, zapytam ile weźmie za samą ocenę i pi razy oko za naprawę, choć tego pewnie nie określi dokładnie. Potem zobaczymy czy zdecydujesz się wysłać do mnie, a ja już dalej popilotuję.
Dam znać co się dowiem.

Mojego pewnie też dałoby się naprawić, ale ja młoda i głupia byłam. Poza tym miałam tam być jeszcze pół roku. Znajomy fotograf wymienił się ze mną na swojego, którego nie używał, bo miał uszkodzony spust czasowy i coś tam jeszcze, nie pamiętam. Tata mnie strasznie wtedy skrzyczał, jak przyjechał w odwiedziny ale już było po ptakach, fotograf wyjechał i nic nie dało się odkręcić.

Mój tata był wspaniałym człowiekiem, miałby teraz 88 lat i 6 miesięcy. Okropnie za nim tęsknię każdego dnia, chociaż parę lat już minęło. Wątła pociecha, że byłam z nim, mogłam się nim opiekować w domu i gdy wrócił ze szpitala, a na koniec trzymałam jego rękę, gdy odchodził. Nie mogłam nic zmienić, ale mogłam z nim być.
Myślę, że dla Twojego taty to, że przy nim czuwasz jest lepsze od wszelkich leków. Ludzie, których kochamy powinni być z nami na zawsze, ale skoro to niemożliwe, to róbmy wszystko by odchodzili bez lęku otoczeni naszą miłością.
Smutno mi bardzo, że przeżywasz takie trudne chwile. Ściskam mocno Niech Twój tata znajdzie siły, by być z Tobą jeszcze bardzo długo.
dana1s 05:15, 10 lut 2017

Basilikum napisał(a)
ja dzis w rognozie widzialam 10 na przyszly tydzien niech sie spelni choc na jeden dzien

Izuniu u nas, aż tak optymistycznie nie jest ale zadowoli mnie zapowiadane +5

Oby się spełniło, stopi się ten stary paskudny śnieg i może wystawią łebki do słonka jakieś cebulowe

dana1s 05:17, 10 lut 2017

ewa004 napisał(a)
Danusiu szukam czegos w moje puste ramy ...oj ale bym tu wybierała z tych fotek ...cudeńka niesamowite
Pozdrawiam i zdrówka tacie zyczę

Ewuniu bardzo mi miło, że w ogóle tak pomyślałaś. Cieszę się, że podobają Ci się moje zdjęcia

Niech się już rozwijają pąki Chce mi się koloru

dana1s 05:28, 10 lut 2017

pestka56 napisał(a)

Dana, przy najbliższej bytności w W-wie przespaceruję się i zapytam fachmana czy w ogóle obejrzy Pentaxa. Jakbyś mogła opisać w miarę dokładnie co mu jest, to odpowiedź będzie pewniejsza. Jeśli powie, że warto obejrzeć i uda się coś z nim zrobić pozytywnego, zapytam ile weźmie za samą ocenę i pi razy oko za naprawę, choć tego pewnie nie określi dokładnie. Potem zobaczymy czy zdecydujesz się wysłać do mnie, a ja już dalej popilotuję.
Dam znać co się dowiem.

Mojego pewnie też dałoby się naprawić, ale ja młoda i głupia byłam. Poza tym miałam tam być jeszcze pół roku. Znajomy fotograf wymienił się ze mną na swojego, którego nie używał, bo miał uszkodzony spust czasowy i coś tam jeszcze, nie pamiętam. Tata mnie strasznie wtedy skrzyczał, jak przyjechał w odwiedziny ale już było po ptakach, fotograf wyjechał i nic nie dało się odkręcić.

Mój tata był wspaniałym człowiekiem, miałby teraz 88 lat i 6 miesięcy. Okropnie za nim tęsknię każdego dnia, chociaż parę lat już minęło. Wątła pociecha, że byłam z nim, mogłam się nim opiekować w domu i gdy wrócił ze szpitala, a na koniec trzymałam jego rękę, gdy odchodził. Nie mogłam nic zmienić, ale mogłam z nim być.
Myślę, że dla Twojego taty to, że przy nim czuwasz jest lepsze od wszelkich leków. Ludzie, których kochamy powinni być z nami na zawsze, ale skoro to niemożliwe, to róbmy wszystko by odchodzili bez lęku otoczeni naszą miłością.
Smutno mi bardzo, że przeżywasz takie trudne chwile. Ściskam mocno Niech Twój tata znajdzie siły, by być z Tobą jeszcze bardzo długo.

Kasiu dziękuję za dobre chęci
Aparat zamókł, wysuszyłam go dokładnie i wtedy zaczął robić zdjęcia w odcieniach różu i jaskrawej zieleni, ale tylko na świetle dziennym.
W świetle sztucznym zdjęcia są normalne.
Syn próbował mu wgrać jakieś nowe oprogramowanie, ale nic takiego nie znalazł w necie.
Szkoda mi go, bo napstrykał się biedak.
Na pewno trzeba wyczyścić szkła, bo przez tyle pewnie się zakurzyły w środku.
Jakbyś mogła zapytać będę wdzięczna.
U siebie też spróbuję, ale już widzę że niewiele to da.

Tata nie jest świadomy swojego stanu zdrowia, ma zaburzenia pamięci.
Czasami wie wszystko, innym razem nic.
Wie ,że mamy budować dom i nawet deklaruje swój udział w pracach nie zdając sobie sprawy ze swojej choroby.
Mam nadzieję, że wszystko wróci do normy i zostanie z nami na długo.
Przykro mi z powodu Twojego Taty, ale czasami tak właśnie się życie układa
Pozdrawiam i dziękuję

Mnie ciągnie ku wiośnie i takim jej oznakom

Gosiek33 09:11, 10 lut 2017

W nocy było -9C, teraz słońce świeci
Basilikum 14:31, 10 lut 2017

teraz Taki najgorszy czas, kiedy snieg brudny i sie topi bleee, nie lubie. mam nadzieje, ze zapowiadane ciepelko przyjdzie i coraz ladniej bedzie
dana1s 14:59, 10 lut 2017

Hej !
Gosiu u mnie też słonko , aż mi się żyć zachciało. Niech się jeszcze temperatura podniesie i będzie cudnie

Izuniu u mnie się nic nie topi, w zeszłym tygodniu ładnie znikał a teraz została twarda zastygnięta skorupa.
Czekam na mocne słońce i niech się z tym rozprawi.
Dobrze, że słonko wyszło i niebo jest błękitne.
Czekam na nadchodzącą pełnię...to będzie pełnia polarna z połowicznym zaćmieniem. Może mi się uda złapać
Ma też lecieć kometa, ale widoczna tylko przez teleskop.
Poza tym jutro i pojutrze znów mam wycieczki zainteresowanych domem, może wreszcie ktoś konkretny. Trzymajcie kciuki

Gosiek33 16:15, 10 lut 2017

Kciuki zaciskam za konkretnych nabywców
Basilikum 18:00, 10 lut 2017

ja sie tez na zacmienie czaje, mam nadzieje, ze uda mi sie obudzic o 1 w nocy

U nas w przedszkolnym ogrodzie jest taka skorupa na trawniku, ze nie da sie z dziecmi wyjsc. Boje sie, by sobie czegos nie polamaly. Mam nadzieje na cieplejsze dni w przyszlym tygodniu i ze sie to wszystko stopi.