Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

pestka56 15:01, 16 lut 2017

Dana, czyżbyś przeniosła się do ogrodu
Basilikum 15:17, 16 lut 2017

oj sie zastanawiam tez od wczoraj gdzie sie pdzialas
dana1s 19:17, 16 lut 2017

Hej dziewczynki
Ja dochodzę do siebie, dzisiejsza pogoda wyrwała mnie z domu co poskutkowało machaniem sekatora
Przycięłam wszystkie wierzby, derenie, suche pozostałości po marcinkach, rozchodnikach i innych bylinach.
Jutro ciąg dalszy, bo po godzinie w ogrodzie byłam mokrusieńka. Nie mam ani kondycji, ani jeszcze nie wróciłam po chorobie do pełni sił.
Jutro planuję wszystko wygrabić i wywieźć część badyli na ognisko, część na kompost.
Wzięłam aparat, ale nie użyłam go wcale, tak mnie wciągnęły prace ogrodowe.
W słońcu było prawie 15 stopni i to słońce cudowne...marzenie
Mam nadzieję , że tak już zostanie!
Wiosno przybywaj

Basilikum 19:26, 16 lut 2017

ja dzis tez dzialalam ogrodowo slonko tak grzalo, ze az musze do lusterka zajrzec czy opalenizny nie mam. U mnie w ruchu byla haczka
sylwia_slomc... 19:28, 16 lut 2017

A ja cały dzień w pracy i po poradniach przyjechałam do domu po ciemku , za to jutro mam nadzieję zacząć ciut ogarniać
Marzę już o takiej wiośnie jak pokazałaś
dana1s 19:31, 16 lut 2017

Basilikum napisał(a)
ja dzis tez dzialalam ogrodowo slonko tak grzalo, ze az musze do lusterka zajrzec czy opalenizny nie mam. U mnie w ruchu byla haczka

U mnie też piekło ładnie, nie obrażę się jak mnie przyrumieni
Na rabatach jeszcze śnieg, więc do używania takich sprzętów jeszcze trochę.
Na jesień wszystko wyplewiłam, nie widzę chwastów, ale takie wzruszenie by się przydało.
Na wiosnę chcę rozwieść kompost mamy wielgachną kupę już cudnie przerobionego. Będzie co robić

dana1s 19:42, 16 lut 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
A ja cały dzień w pracy i po poradniach przyjechałam do domu po ciemku , za to jutro mam nadzieję zacząć ciut ogarniać
Marzę już o takiej wiośnie jak pokazałaś

Sylwuś zdążysz z wszystkim , mnie tak jakoś naszło. Ptaki śpiewały słonko grzało nie mogłam się oprzeć
Do takich widoków jeszcze trochę, ale będą na pewno

Basilikum 20:07, 16 lut 2017

to tak i u mnie, nie dalo sie nie wyjsc do ogrodu
ja mialam glownie w miejscach ktore sa zarosniete, w piwoniowych krzaczkach i innych takich, teraz dalo sie tam pogrzebac, w innych miejscach jakies pojedyncze. Tez mam sporo kompostu i bede sypac.
dana1s 20:30, 16 lut 2017

Basilikum napisał(a)
to tak i u mnie, nie dalo sie nie wyjsc do ogrodu
ja mialam glownie w miejscach ktore sa zarosniete, w piwoniowych krzaczkach i innych takich, teraz dalo sie tam pogrzebac, w innych miejscach jakies pojedyncze. Tez mam sporo kompostu i bede sypac.

Człowiek już spragniony powietrza i ruchu
U mnie jest wyściółkowane zrębkami i chwasty tak nie przerastają.
Zastanawiam się, czy kompost sypać po górze, czy odsuwać i tylko wokół roślin?
Jeszcze nie wiem...
W sumie podobają mi się rabaty wysypane świeżym kompostem. Tylko, czy poradzę sobie z chwastami?

Monia81 20:36, 16 lut 2017

Witam się serdecznie, przeszłam cały wątek, aż brakuje tchu , no i napatrzeć się nie mogę, cudny ogród stworzyłaś, niesamowita ilość roślin, a stawik.. zdjęcia niesamowite, pomarzyć można