Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z ogródka na wsi

Z ogródka na wsi

ElzbietaFranka 23:10, 14 maj 2017

Radziu a ten maly cisek przypadkiem nie zmarzl, powinien miec zółte przyrosty a nie pomaranczowe, czy brazowe.

Ja to mam tulipany rozsiane po calym ogrodzie. Przy pieleniu nie raz wyrwe i wrzucam do kompostu nastepnego roku wyrastaja i tak pojedyncze sie trafiaja tam gdzie ich nie sadzila. Np. 3 takie zolte wyrosly na skalniaku kazdy w innym miejscu.
Radziu2013 23:11, 14 maj 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Radziu to bedziesz mial urodzaj z tej jabloni bo wiedziala kiedy zakwitnac. U mas ogrodnicy maja duzo strat a przeciez grojec to zaglebie sadownicze.

No widzisz... truskawki podobno tez w tym roku pójdą w górę Ja sobie posadziłem z 20 sadzonek bo od sąsiadek zakonnic dostałem i kwitną
Z wiśniami gorzej tzn. jedna która daje normalne owoce to w miarę dobrze się trzyma, ale mam dwie taki niby dziczki- owoce nieco mniejsze od normalnej wiśnie, ale tak samo słodkie- tyle że drzewka jakieś takie małe, no i one chyba jakieś choróbsko załapały bo wszystkie kwiaty ( a raczej teraz już pręciki) są brązowe i zwisają w dół
Radziu2013 23:12, 14 maj 2017

Radziu a ten maly cizek przypadkiem nie zmarzl, powinien miec zółte przyrosty a nie pomaranczowe, czy brazowe.

Ja to mam tulipany rozsiane po calym ogrodzie. Przy pieleniu nie raz wyrwe i wrzucam do kompostu nastepnego roku wyrastaja i tak pojedyncze sie trafiaja tam gdzie ich nie sadzila. Np. 3 takie zolte wyrosly na skalniaku kazdy w innym miejscu.

No błagam cię... tylko nie to .... a tak się cieszyłem że w tym roku podrośnie- i byłby już taki w miarę spory, a tu... dypa
ElzbietaFranka 23:15, 14 maj 2017

Radziu a te wisnie to nie szklanki. Zerknij w internecie "choroby wisni czy szkodniki" internet to potema wszystkiego sie dowiesz.

U nas tez zaglebie truskawkowe, ale maja przykryte wlokniną.

Jeszcze odnosnie tego cisa. Mialam tak w zeszlym roku i nic straconego.
Kazdy odrost nozyckami przycielam wyrosly nowe i sie zagescil, ale jeszcse poczekaj obserwuj.
Radziu2013 23:18, 14 maj 2017

Radziu a te wisnie to nie szklanki. Zerknij w internecie "choroby wisni czy szkodniki" internet to potema wszystkiego sie dowiesz.

U nas tez zaglebie truskawkowe, ale maja przykryte wlokniną.

W takim razie wygląda na to że to monilioza I to nie pierwszy raz ...
ElzbietaFranka 23:38, 14 maj 2017

Radziu2013 napisał(a)

W takim razie wygląda na to że to monilioza I to nie pierwszy raz ...

To popryskaj, kilka razy na zmiane jakimis preparatami. Bo szkoda drzew.
Radziu2013 13:43, 21 maj 2017

Hejka wszystkim
Najpierw wstawię zdjęcia u siebie a potem lecę do was

Aktualnie to miejsce podoba mi się naj
Radziu2013 13:47, 21 maj 2017

Tawułka pokazuje kwiatostany Mech przy bagienku niestety częściowo wysechł Trza go wymienić na cóś innego Ale paprocie już się zagęściły i powoli jest nad nim mały busz
Radziu2013 13:51, 21 maj 2017

Moja ulubiona hosta

A tu inna hosta- zmieniła miejsce i tu zostanie- widzi mi się Tylko wrzosy trza stąd przesoadzić gdzie indziej i zrobić bylinówkę

Mój jedyny nabytek w ostatnim czasie
Radziu2013 13:55, 21 maj 2017

A nie jeszcze gazania- chyba...

Krzewuszka- jeden kwiatek już jest

Bez- na razie z całego kwiatostanu tylko dwa kwiatki- ale pachną