Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z ogródka na wsi

Z ogródka na wsi

Radziu2013 20:40, 24 kwi 2017

ogrodula napisał(a)
Oczywiście

Ja chyba postawię póki co na jakaś miniaturową odmianę Duże zajmują dużo miejsca, no ale są na pewno dużo ładniejsze, z tym że ja do końca nie wiem gdzie bym ją posadził bo w jej miejscu rośnie ju co innego

Ale kwitła ci może, bo nie spytałem ?
violka171 20:41, 24 kwi 2017

ciekawa jak tam moja Pampasówka bedzie się sprawować,wysiałam ją w marcu jakoś ,jak bede w ogrodzie cykne fote,malutka jeszcze panienka
Radziu2013 20:41, 24 kwi 2017

Ja ogólnie kocham trawy zwłaszcza rozplenicę, chociaż nie mam póki co za dużo egzemplarzy, ale kto wie może kiedyś powstanie u mnie ogródek stworzony tylko z traw
Radziu2013 20:42, 24 kwi 2017

violka171 napisał(a)
ciekawa jak tam moja Pampasówka bedzie się sprawować,wysiałam ją w marcu jakoś ,jak bede w ogrodzie cykne fote,malutka jeszcze panienka

Viola ale dzieli się już jakoś? Kiedyś myślałem nad wysianiem pampasowej ale nie byłem przekonany czy wzejdzie Spróbuję za rok
Radziu2013 20:44, 24 kwi 2017

Kasiek napisał(a)
Jestem Kasia Bawarka I mam i pampasowe i montany
A tak bez zartow...to sie wlasnie tego obawialam ze montany z B i innych sieciowek nie dadza rady...Za male, za slabe sadzonki porobili, aby na szybko, aby sprzedac. Rubens zaczal zdobywac popularnosc w Polsce i ktos to skrzetnie chcial wykorzystac... Szkoda i Waszej pracy i pieniazkow i nadziei na okazala, piekna rosline

Tak myślałem Kasiu że to ty ale pewny na 100% nie byłem Wiedziałem że ktoś z za granicy
Cholercia to szkoda że Rubensy u nas nie trwałe bo strasznej chęci na nie naprałem No trudno... trzeba znaleźć coś innego
violka171 20:51, 24 kwi 2017

Radziu2013 napisał(a)

Viola ale dzieli się już jakoś? Kiedyś myślałem nad wysianiem pampasowej ale nie byłem przekonany czy wzejdzie Spróbuję za rok

No jeszcze nie doczytałam ,ale spróbuje ja przepikować pojedynczo,
dlaczego dopiero za rok bedziesz próbował?do maja możesz wysiewać,siej -zobaczysz czy Ci wzejdzie
ogrodula 20:52, 24 kwi 2017

Ja mam miskanta olbrzymiego ma ponad 2m,a po obcięciu wiosną mam duużo patyków do podpierania roślin.
violka171 20:53, 24 kwi 2017

Radziu2013 napisał(a)

Tak myślałem Kasiu że to ty ale pewny na 100% nie byłem Wiedziałem że ktoś z za granicy
Cholercia to szkoda że Rubensy u nas nie trwałe bo strasznej chęci na nie naprałem No trudno... trzeba znaleźć coś innego

jak to nie trwałe Rubensy,KASIA ma i jest ok
ja tez zakupiłam dwie szt ale nie w sieciówkach ,zobaczymy czy dadzą radę
hanka_andrus 20:54, 24 kwi 2017

Radku, Rubensy u nas pewnie dadzą radę, tylko te sadzonki na starcie zbyt mikre są. Moje dwie, jeszcze mrugają, ale dopiero przy samych korzonkach. Tylko u mnie było bez śniegu, i do tej pory zimnica. Jak przyjdzie ciepło, pewnie ożyją. Musiały główne pędy zmarznąć, pzecież były jeszcze nie zdrewniałe. Ja mam nadzieję, że mi jeszcze się rozrosną.
Kasiek 20:57, 24 kwi 2017

Radku, Viola ma racje. Trzeba szukac ladnych, podrosnietych roslin z pewnego zrodla, wtedy szanse na ich piekno jest duze
Moje montany przeszly i powodz i tornado, byly polamane i palone sloncem, targane wiatrem, teraz mrozy do -8 i zyja. Zyja rowniez te co tutaj kupilam i wyslalam do Polski, rowniez w zimne rejony. Moze warto dac im szanse....?