Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Sezon 2017 u Hanusi

Sezon 2017 u Hanusi

Basilikum 21:02, 06 cze 2017

znalazlam wypowiedz toszki o czosnkach z nasionek

Toszka napisał(a)

Rozsiewają się, a jakże. Jednak kwitną dopiero po 3 latach jak wszystkie czosnki z siewu. W pierwszym roku wyglądają jak trawka. W drugim roku mają jeden charakterystyczny, ale wąski, mały liść. I wtedy już widać kto zacz
Jednak sieją się na bezkorzu...czyli musi być łysa ziemia.
hanka_andrus 22:37, 06 cze 2017

Dziękuję, izabelko, przyda się ta wiedza. Czy ja zdążę ze wszystkim? Coraz częściej łapię się na myśli, że coś zaniedbuję. Ale i tak jestem zadowolona, że mi ogród kwitnie i w czasie ostatniego sztormu strat nie było.
Milka 10:41, 07 cze 2017

I to brzmi optymistycznie bardzo
U mnie dziś obejrzałam ogród, po ulewach i burzach niezbyt ciekawie, ale kwitnie, za to bajzel i chwasty biją rekordy, jak będzie czas, czyli za rok, zacznę od nowa, będzie porządek
Miłego dzionka
hanka_andrus 10:58, 07 cze 2017

Irenko, chwastami aż tak bardzo się nie stresuję. Telewizja do mnie nie zajrzy, na fotkach staram się ich nie ujawniać, a u sąsiadów za płotem też różnie bywa. Kompleksów nie mam. No może oglądając Wasze ogrody wycackane w każdym szczególe, ale sama siebie nie przeskoczę, i tak mam najładniejszy ogród od 35 lat! Dzięki koleżankom z O. oczywiście!

Cieszę się, że zajrzałaś do mnie, czasu masz tak niewiele. Buziakuję!
U mnie całą noc padał deszcz, a i teraz co i rusz przelotnie kropi, zostałam w domu i staram się domowe sprawy pozałatwiać, bo jak się rozpogodzi to oczywiście :kierunek ogród!

boguslawa_ma... 11:01, 07 cze 2017

Widziałam u ciebie piękne piwonie ,u mnie po jednym kwiatku na krzaku reszta zmarzło,ale mam pierwszego pomidora ,nie czerwony ,ale kiedyś będzie.
hanka_andrus 12:20, 07 cze 2017

Bogusiu, pomidorka gratuluję. Moje dopiero kwitną na pierwszym gronie.
Piwonie też dopiero się rozwijają. Greckie pomidorki od Ciebie najbardziej dorodne w mojej szklarni. Dziękuję za nasionka.

Przy okazji wejścia na wątek, informuję, że Hanusia bierze wolne od komputera od dziś do niedzieli wieczór!
Prosze się nie denerwować, życie rodzinne ma swoje prawa!
Miłego weekendu.

Za 4 dni już będą letnie fotki!

hanka_andrus 12:37, 07 cze 2017

Komputer śpi, Hanusia odpoczywa!
AnkaK 14:22, 07 cze 2017

Haniu, dziękuję za słowa wsparcia.
Ogromnie Ci zazdroszczę pogody ducha i życiowej mądrości, która płynie z każdych Twoich słów.
Odpoczywaj miło!
Milka 14:33, 07 cze 2017

hanka_andrus napisał(a)
Irenko, chwastami aż tak bardzo się nie stresuję. Telewizja do mnie nie zajrzy, na fotkach staram się ich nie ujawniać, a u sąsiadów za płotem też różnie bywa. Kompleksów nie mam. No może oglądając Wasze ogrody wycackane w każdym szczególe, ale sama siebie nie przeskoczę, i tak mam najładniejszy ogród od 35 lat! Dzięki koleżankom z O. oczywiście!

Cieszę się, że zajrzałaś do mnie, czasu masz tak niewiele. Buziakuję!
U mnie całą noc padał deszcz, a i teraz co i rusz przelotnie kropi, zostałam w domu i staram się domowe sprawy pozałatwiać, bo jak się rozpogodzi to oczywiście :kierunek ogród!

Do mnie tez nie zajrzy, bo jej nie chcę
I to samo powiem, że mimo...mam w tym roku najładniejszy ogród, jaki miałam u siebie do tej pory, zobacz ile nas łączy
Zazdaraszczam, usycham w pracy
2 lata i emerytura
elka_ 16:33, 07 cze 2017

Udanego świętowania
Piwonie przepiękne, a moje leżą na trawie po ulewie i wichurach.