Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika sezon 2017

Madżenie ogrodnika sezon 2017

Madzenka 06:24, 13 cze 2017

inka74 napisał(a)
Absolutnie piękna jest ta Binacentaire. Szukam jeszcze 2 róż do mnie - jak wysoka ona u ciebie rośnie? W opisie do 1 metra...

Z lekka się zmartwiłam tym Heatclifem. Taki piękny miał u mnie kwiat w ubiegłym roku jak go kupiłam. Mam nadzieję, że może nie będzie taki kapryśny i znów zakwitnie. To cudna róża.

Heatcliff jako typowa Austinka potrzebuje 3 sezonów aby obficie kwitnąć. W tym roku patrząc na ilość pąków pokaze na co go stać, bo to właśnie trzeci sezon
Binacentaire ma własnie 1 M wzrostu po kilku sezonach
Madzenka 06:24, 13 cze 2017

Makao_J napisał(a)

Marzena co to ca trawa pod grabami? Sesleria czy jakiś carex?

To sesleria jesienna
Madzenka 06:26, 13 cze 2017

paulaa napisał(a)

Witam, jestem wielką fanką (choć ukrytą) Pani ogrodu. Te graby są takie bajeczne! A w ogóle to, to zdjęcie pięknie by wyglądało w Pani wizytówce, mogłabym je oglądać codziennie.. Pozdrawiam

Dziękuję za miły wpis

Graby jeszcze pokraczne, odchoriwały ubiegłoroczne sadzenie. Miejscami suche, czekam aż wypuszczą liście w suchych miejscach. Skracałam je już dwa razy , bo wiatry je wykrzywiają
Madzenka 06:28, 13 cze 2017

lorka napisał(a)
jak ja lubię twój ogród..wszystko tak do przodu! u mnie róże w powijakach..
Mam pytanie. Potrzebuje jakieś róży na płot,żeby go obrosła.najlepiej jakby kwitła wielokrotnie cos polecasz?

Niestety nie mam zadnej pnącej więc doświadczeń nie mam. Kindzia ma Alchymista i pięknie na płocie wygląda
Madzenka 06:31, 13 cze 2017

Mirka napisał(a)
Marzenko mnie chodziło o trawy ozdobne nie trawnik☺

Trawy ozdobne dostają te same nawozy co inne rośliny na rabatach. Na orzedwiosniu (marzec) Azofoskę, w maju dostały dlugodziałajacy . Pierwszy raz od kilkunastu lat użyłam taki nawóz i dla dojrzałego ogrodu to dobre rozwiazanie. Nie popaliłam roslin a zawóz stopsniowo uwalnia sie do gleby
Madzenka 06:33, 13 cze 2017

Filemon24 napisał(a)
ależ przepięknie u Ciebie i te róże - wow widziałam u Ciebie carexa elata i mam pytanie czy to godna polecenia trawka?

To kontrowersyjna trawka. Orzesadzałamprzesadzałam ja rży razy, bo rosnie dobrze tylkow półcieniu. Na słoncu przypala ja i wyglada wtedy bardoz złe. Na dodatek jest bardoz wymagajaca wymaga stale podlewania i utrzymywania wilgotnosci podłoża, nawet w cieniu
Wiec jesli masz dla niej odpowiednia miejscówke i bedziesz o nia dbać, to polecam, jesli nie masz czasu na zabawę z nia odradzam...
Madzenka 06:34, 13 cze 2017

AnkaK napisał(a)
Zanudzaj mnie do znudzenia ☺
Te róże u Ciebie jak malowane portrety wygladają.
Myślałaś o tym, żeby podsyłać swoje fotki sklepom sprzedającym róże? Mieliby najlepsze katalogi reklamowe jakie można sobie wyobrazić ☺

Nie myslalam, bo ani umiejeętnosci fotografowania nei posiadam, ani czasu mam inne żródła utrzymania i orzy tym pozostanę
Madzenka 06:35, 13 cze 2017

Zana napisał(a)
Uwielbiam Twoje różane obrazki, nie ma siły żebyś zanudziła. Wrzucaj ile tylko dasz radę.
Jak wysokie są te czosnki Hair? Dokonałam niedawno ich odkrycia a tu jak na zawołanie są u Ciebie.

Czosnki Hair maja ok 1 wysokosci. Niektore sa nizsze , inne ciut wyzsze . Rosna u mnei drugi sezon i sa bezobsługowe.
Madzenka 06:38, 13 cze 2017

Mala_Mi napisał(a)
Dziękuję za wszystkie róże .. a nadmiar deszczu odeślij do mnie .. i Reni.. bo czytam, że też potrzebuje

martagony przemroziło.... lawenda Viva prawie zdechła... może trzeba przestać walczyć o dobytek... sprzedać i wyprowadzić się do Wrocka.. zdecydowanie klimat mi lepiej pasuje.. co prawda mam lepiej niż np Suwałki..

Dobrze, że wyleczyłam sie z różyczki, bo cierpiałabym katusze.. a tak podziwiam... ale już nie mam ochoty na nie Z wielką przyjemnością oglądam obrazki.. bardzo miłe dla oka, szkoda, że zapachu nie można przesyłać przez monitor.. ale mam bujną wyobraźnię.

Tez bym miała nerwa na nie gdyby mi wymarzały. Choroby w tym roku jeszcze je nie zaatakowały a zwykle juz w czerwcu atakowała plamistosć. Ale moze to jest wynik tego, ze co dwa -trzy dni pada, nie latam ze szlaufem (linie kroplujace sie mi nie sprawdzaja w rózach), potem swieci słonce. W tym roku musza byc bezobsługowe, bo nie mam czasu. Nawet nie obrywam przekwitłych kwiatow, robie to tylko co weekend.
Madzenka 06:41, 13 cze 2017

Sprawdziły sie moje przewidywania, mama w szpitalu do lipca, tesć mieszka z nami. Opiekujemy sie nimi i mam mało czasu na forum...
Nie wykonuję rewizyt u Was i wsytd mi z tego powodu. Nawet nie ogarniam wątkow , w ktorych zawsze byłam na bieżąco..
Mam nadzieje , ze mi wybaczycie.