Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

ElzbietaFranka 14:49, 20 wrz 2017

Monia grzybkow duzo. Podgrzybki i prawdziwki. Ja tak prawde mowiac mam ich dosyc, zaczne rozdawac niech sie mecza inni z obieraniem juz mam zapasy.

Lilia bardzo ladna napisz jak sie nazywa jak znasz. Cebulek "dzieci" tez duzo.
patrycja 21:04, 20 wrz 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Monia grzybkow duzo. Podgrzybki i prawdziwki. Ja tak prawde mowiac mam ich dosyc, zaczne rozdawac niech sie mecza inni z obieraniem juz mam zapasy.

Lilia bardzo ladna napisz jak sie nazywa jak znasz. Cebulek "dzieci" tez duzo.

Chętnie przygarnę
Monia81 08:43, 21 wrz 2017

Pati, Elu grzybki już przerobioneczęść została wysuszona, a część zamrożona w woreczkach, zapas mam niezły
Elu co to za lilia to nie wiem, cebulki dostałam od taty, a On też nigdy nie zwraca uwagi na nazwy niestety
Monia81 08:45, 21 wrz 2017

Pogoda jest do kitu... leje, brzydko i zimno a ja truskawki mam do sadzenia w nowym miejscu i nie mam nawet kiedy bo w tą pogodę to się nie da nic na dworze robić, jakaś masakra...
gobasia 08:48, 21 wrz 2017

Oj tak !! masakra z tą pogodą ...u mnie też pada i gleba nasiąknięta jak gąbka
margaretka3 09:02, 21 wrz 2017

Nie martwcie się, dziewczyny, po takim wrześniowym załamaniu pogody październik zwykle bywa ładny; jeszcze zdążymy pogrzebać w ziemi i się zmęczyć
Monia81 20:47, 23 wrz 2017

Dziś niestety kolejny dzień do kitu... cały czas coś z nieba leci... kurczę mogło by się trochu słońca pojawić, bo ziemia powoli ma już dość...
ElzbietaFranka 22:42, 23 wrz 2017

Ja już nie chcę grzebać w ziemi chwastów już nie usuwam mam to gdzieś. Jedynie będę sadzić i ewentualnie podcinać. No i w październiku trawy powiązać trzeba i to wszystko. Teraz trzeba od czasu do czasu pograbić liście aby nie było zaległości. Pakować w worki i wiosną kompost jak znalazł. Nie mam innych liści tylko z brzozy. Chyba ze innych nawieje od sąsiada.
malgorzata_s... 23:03, 23 wrz 2017

Moniczko jeśli mogę się uśmiechnąć o te niskie rozchodniki to się baaaardzo uśmiechamPogoda dobijająca jest ale jeszcze podziałamy Cmokam
Monia81 17:34, 24 wrz 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Ja już nie chcę grzebać w ziemi chwastów już nie usuwam mam to gdzieś. Jedynie będę sadzić i ewentualnie podcinać. No i w październiku trawy powiązać trzeba i to wszystko. Teraz trzeba od czasu do czasu pograbić liście aby nie było zaległości. Pakować w worki i wiosną kompost jak znalazł. Nie mam innych liści tylko z brzozy. Chyba ze innych nawieje od sąsiada.

U mnie tylko ta jedna brzoza najwięcej śmieci, no i może troszku orzech i owocowe, ale nie jest tak źle, dzisiaj na szczęście już bez deszczu, może od jutra jednak poprawi się ta pogoda bo jestem już nieźle w tyle ze wszystkim...