Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wymarzony sielankowy ogród.....

Wymarzony sielankowy ogród.....

Monia81 18:18, 20 paź 2024

anpi napisał(a)
Ale Ci się wymalował ogród z rana! Istne obrazy do ramy
Cudnie!
Jak dobrze zrozumiałam, to przez Twój ogród wiedzie droga na Cypr i z powrotem! Super! Pozdrowionka dla Was i dziewczyn w weekend

Aniu te światło wtedy było nieziemskie, różowiasto na zdjęciach wyszło, bo w rzeczywistości też tak było a dzisiaj już tak

Monia81 18:20, 20 paź 2024

Agatorek napisał(a)

Tak się cudownie ułożyło ❤️

Monia, przepiękne te fotki
Mam nadzieję, że w sobotę/ niedzielę też bedzie pogoda na spacerki :*

Aga tak, cudownie się to złożyło nawet pogodowo się udało dzięki za towarzystwo i pogaduchy

Monia81 18:23, 20 paź 2024

TAR napisał(a)
Ładnie, rożówo
Przypomnialas mi o cebulkach. Wlasnie dostalam paczuszke z krokusami. Chyba w listopadzie je zdaze posadzic, bo wczoraj domowilam kilka bylin żurawek, rdestow i tiarelek. No ale wyprzedazowo bylo wiec nie moglam sie powstrzymac. Doniczki mam juz opanowane wszystkie a dolowac luby bedzie te co czekaja. Wiec w dwa dni sie ogarne. To tylko 30 sadzonek w małych donisiach

Ja jeszcze tulipany mam do wsadzenia, chciałam trochę cebulowych dokupić, ale przez te problemy z kręgosłupem nic nie kupiłam, trudno, ale nie mogę się za bardzo schylać
ja na szczęcie doniczuni we wrześniu się pozbyłam sadząc na rabatach prawie wszystko, reszta niedobitków, które nie wsadziłam, już zdołowana
Monia81 18:27, 20 paź 2024

antracyt napisał(a)
Pomalowało Ci ogród na różowo
Ciekawa jestem co na miejsce Black Beauty posadzisz. U mnie on wygląda aż za dobrze, nic go nie rusza i rośnie jak szalony. Za to Black Lace Eve jakby się zatrzymał(a nawet skurczył) po grasowaniu na rabacie kreta i mszyce też go uwielbiają.

Jeszcze nie wiem, ale skłaniam się ku judaszowcu, albo jakiś klon plamowy chcę tam trochę koloru, jeszcze przez zimę poczytam i na coś się skuszę u mnie i ten na tarasowej Black Beauty i na kurnikowej Black Lace Eva wyglądają okropnie, Eva już drugi sezon nie może ruszyć, więc też ją czymś zastąpię, trudno, kolejnego sezonu nie ździerżę niestety z nimi

Monia81 18:30, 20 paź 2024

Judith napisał(a)
Borze Tucholski, jak pięknie! Wzięło mnie zatkało

Judith dziękuję, taka to jesień u mnie kolorowa mijam się na wątkach z Tobą i już kiedyś miałam do Ciebie zajrzeć, ale czasowo jakoś się nie udawało, ale przez zimę pooglądam co tam u Ciebie w trawie piszczy

Monia81 18:32, 20 paź 2024

olciamanolcia napisał(a)
Ale foty - cudownie

Justyś dzięki u Ciebie też szał ciał na rabatach lubię taką jesień, teraz to już liściory lecą, za chwilę to pustawo się zrobi i będzie czas na odpoczynek przed nowym sezonem

Monia81 18:33, 20 paź 2024

Kordina napisał(a)
Cudowne światełko, podkręciło wszystkie różowości i czerwienie

Światełko tego ranka pokolorowało ten nasz świat na różowo dzisiaj już mniej kolorków, ale coś tam jeszcze świeci

Monia81 18:35, 20 paź 2024

Gosialuk napisał(a)
Aż niewiarygodne. Jakbym widziała gdzie indziej, to nie uwierzyłabym, że fotki nie poprawiane.

Gosia tak, znasz już ogród ja tam żadnych filtrów nie używam, nawet bym chyba nie wiedziała jak
teraz gwazdorzy klon Princeton Gold, no kocham go za te przebarwienia
Monia81 18:41, 20 paź 2024

LIDKA napisał(a)
Maja powinna zrobic odcinek u Ciebie Monika właśnie w październiku.

Pięknie bardzo masz.

Co do głogów to chyba mają mszyce. Te zieloną , mało widoczną.

To tegoroczne mlode nasadzenia odmiany paul's scalet.

W weekend czyms psikne. Zobacze jak sie beda zachowywać w przyszłym roku. Najwyżej zmienią adres. Dziewczyny mi je odrazały ale one mają się podobają.

Lidziu ja to do takich programów to się nie nadaję, lubię oglądać, ale sama u siebie bym tego nie widziała dobrze, że to tylko mszyca, u nas ten głóg to ten zwykły bez odmianowy. Czasami jest tak, że coś się nam spodoba i mimo, że wiemy, że lepiej czegoś nie sadzić to i tak próbujemy

Monia81 18:42, 20 paź 2024

Wafel napisał(a)
Bajecznie!

Asiu dziękuję