Gdzie jesteś » Forum » Ogrody na świecie » Vlinderhof - Park Maxima (Utrecht -Holandia)

Pokaż wątki Pokaż posty

Vlinderhof - Park Maxima (Utrecht -Holandia)

Anda 17:06, 08 wrz 2024

Świetna relacja, dziękuję za podzielenie się wrażeniami i zdjęciami

Jeżówki nie są zbyt długowieczne i nie lubią długotrwałej suszy. Nie wiem, jak tam wygląda sprawa z podlewaniem.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
sylwia_slomc... 17:20, 08 wrz 2024

Gosia, już jest praktycznie po kwitnieniu większości bylin w ogrodach i akurat tak trafiłaś, że w tym roku wszystko wcześniej o miesiąc. Każdy ogród dojrzewa, starzeje się, zmienia.... W sumie to Twoje zdjęcia są dla mnie mocno podbudowujące. Bo nie omija ten proces nawet ogrodów mistrzów. Z własnej obserwacji każda nowa rabata najlepiej wygląda w trzecim sezonie od zakładania potem zaczyna się proces starzenia i zmian. To czas gdy nasiewają się inne rośliny i wypadają te które są krótkowieczne. Amsoni zdecydowanie chcę więcej, jak trafię to dokupię na pewno. Baptysje mi nie zimują chyba mają za mokro.