Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

Ogród ponad miarę - czyli trudne początki

olciamanolcia 09:19, 28 kwi 2022

ajka napisał(a)

Sesleria Heuflera, wszyscy chwalą seslerią jesienną, ale powiem, że ta podoba mi się dużo bardziej.

Bardzo fajna . Jeszcze jej nie mam. mam jesienna ale to tegoroczny debiut w moim ogrodzie . Jeszcze jest malutka.
olciamanolcia 09:33, 28 kwi 2022

Wykopalas tego klonika? Może korzeń ma uszkodzony? Może daj mu nowej ziemi?
olciamanolcia 09:34, 28 kwi 2022

Ceny drzewek w szkółkach przerażajace. Mnie udało się kupic tego klonika za 80 zl
Roocika 10:00, 28 kwi 2022

Aniu, cudowne kwiecie na wiśniach Jest się czym zachwycać

Kolejnego klona szkoda, szczególnie, ze to następny. Czy nie masz tam jakiejś zbitej ziemi, gruzu albo nie stoi tam woda. Brak korzeni to jakby się "udusił". U mnie tak się działo na pstrokatej...

A jarzątek ma jakieś robaki na pniu, czy to takie pęknięcie, może mrozowe, od której strony świata to jest?

Widzę, że brzozy już u Ciebie puszczają liście, na swoje wciąż czekam.
mrokasia 10:12, 28 kwi 2022

O masz, drzewo przyszło i drzewo odeszło . Szkoda tych klonów bardzo a za jarząbka trzymam kciuki (nie pomogę bo nie mam pojęcia co mu dolega).
Tawuły kwitnące na biało wyglądają super, to Greifsham? Mam u siebie kilka sztuk ale do kwitnienia jeszcze chwila.
ajka 10:15, 28 kwi 2022

olciamanolcia napisał(a)
Ceny drzewek w szkółkach przerażajace. Mnie udało się kupic tego klonika za 80 zl

Ale chyba nie z taką korona, myślę że taki będzie trudno dostać i 300 zł to najmniej, a może dużo więcej.
ajka 10:18, 28 kwi 2022

Roocika napisał(a)
Aniu, cudowne kwiecie na wiśniach Jest się czym zachwycać

Kolejnego klona szkoda, szczególnie, ze to następny. Czy nie masz tam jakiejś zbitej ziemi, gruzu albo nie stoi tam woda. Brak korzeni to jakby się "udusił". U mnie tak się działo na pstrokatej...

A jarzątek ma jakieś robaki na pniu, czy to takie pęknięcie, może mrozowe, od której strony świata to jest?

Widzę, że brzozy już u Ciebie puszczają liście, na swoje wciąż czekam.

U mnie to ogólnie zbita ziemia, ale zawsze dosypujemy piachu. Ten jeden rośnie super, warunki praktycznie takie same. Piszą, że to takie bezproblemowe drzewo...

Pęknięcie mrozowe takie głębokie? Możliwe?
ajka 10:19, 28 kwi 2022

mrokasia napisał(a)
O masz, drzewo przyszło i drzewo odeszło . Szkoda tych klonów bardzo a za jarząbka trzymam kciuki (nie pomogę bo nie mam pojęcia co mu dolega).
Tawuły kwitnące na biało wyglądają super, to Greifsham? Mam u siebie kilka sztuk ale do kwitnienia jeszcze chwila.

Tak to Grefsheim, widać potrzebują dużo słońca do kwitnienia.
Roocika 10:37, 28 kwi 2022

Myślę, że tak, resztę robi mróz, deszcz i śnieg na przemian ze słońcem.

Zapomniałam pochwalić tawuły
olciamanolcia 11:18, 28 kwi 2022

ajka napisał(a)

Ale chyba nie z taką korona, myślę że taki będzie trudno dostać i 300 zł to najmniej, a może dużo więcej.

Z mniejszą od Twojego mogę kupić za 400