Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Leny.

Ogród Leny.

anula_wn 19:50, 12 gru 2012

Lena, wbrew pozorom mieszanie starego z nowym nie takie proste jak się wydaje, więc podziwiam tymbadziej ja dopiero (o zgrozo!) zaczynam kochac stare meble.....
Lena 20:09, 12 gru 2012

Anulka,ja też nie zawsze je lubiłam.Mam dosłownie parę i na tym poprzestanę
Nie znaczy też że umiem je umiejętnie łączyć - raczej wykorzystuję to co mam.Do mojego ideału mi daleko - ale cieszę siez tego co mam
Lubuję się w paru stylach i pewnie dlatego tak mieszam
To samo mam w ogrodzie - niby klasycznie,miejscami romantycznie,a ciągnie mnie w stronę nowoczesnej prostoty
Anulka skoro masz w W-wie słynne "Bronisze" to pewnie tam zapałałaś miłością do antyków
Ja takich typowych,ciężkich i rzeżbionych nie lubię - raczej proste w formie.

Oj ucieszyłabym się, gdybyś kiedyś do mnie zawitała i doradziła w paru kwestiach wnetrzarskich

anula_wn 20:19, 12 gru 2012

Lenko, na Broniszach byłam...raz ..... wiem wiem, niemożliwe wręcz ! ale taka prawda
antyki i inne bibeloty gł. na Kole, choć też dawno nie byłam....
zmienia mi sie gust, ale tak już mamy, bo raz, że dojrzewamy, a dwa nie można tkwić non-stop w jednym stylu i dobrze!
a jak w koncu dojadę to doradzę
gusiarz 21:27, 12 gru 2012

Lenko - ja też namawiam Anulę na Kraków - może się nam uda
Lena 10:17, 13 gru 2012

Anulka trafnie to ujęłaś - dojrzewamy,zmieniamy się i nasze upodobania również.
Aga w oczekiwaniu na anulke musimy się w końcu spotkać -ale to juz po nowym roku - więc do zobaczenia za rok
Pszczelarnia 10:26, 13 gru 2012

Leno z gustami i ja tak mam. Lubię tradycyjnie, starodawnie ale ciągnie mnie do minimalizmu. A najgorsze jest to, że tak kocham dawne przedmioty użytkowe (kuchenne, gospodarskie). A przestrzeń jest na wagę złota, nie można jej rozepchać.
anula_wn 10:38, 13 gru 2012

Lenka, jak popatrzę na to co lubiłam i jak projektowałam lata temu to ..... duża we mnie zmiana nastąpiła a chyba następuje ciągle, bo marzy mi się wiejski domek z kuchnią po śroku nad którą wiszą gary..... i firanki dziergane w oknach.... i płotek drewniany.....
w ogóle mogłabym miec 3 domy i każdy w innym stylu!
Lena 11:03, 13 gru 2012

To jest to.I Święta w takiej chacie , przy kominku z otwartym paleniskiem
Ja lubię zmiany i w domu wciąż coś przestawiam...Jak pisze Ewa przestrzeń na wagę złota ,a ja nie lubie przeładowania.
Zdecydowanie pasowałoby miec trzy domy! Nowoczesna klasyka,eklektyzm i tradycja

Ewo mój M kiedys zbierał takie przedmioty i mamy tego trochę ,ale ..upchane nad garażem - osobiście takich"zakurzaczy" nie lubię ,ale doceniam ich urok i miło spędza się czas w takim otoczeniu.
Na wakacyjnym wypadzie,koło domku w którym mieszkaliśmy była taka oto altana, jeszcze w miarę nowa ale już z duszą

gusiarz 11:33, 13 gru 2012

Lenko - właśnie - o tych stylach dobrze piszecie dziewczyny. U mnie bardzo podobnie. Niby nowocześnie a jednak kokoszka - jak to Gosia Malkul pisała. Człowiek taki szpagat robi pomiędzy stylami i mimo wszystko łączy różne w całość. I to jest fajne, że nie zamykamy się w jednym - to nasza niepowtarzalność
grembosia 11:39, 13 gru 2012

Tak, łączenie stylów to jest to.

Dom wypełniony tylko monumentalnymi antykami mnie przeraża, typowo nowoczesny- chłodzi.
Lubię tak, żeby dom dawał wrażenie ciepła, a nazewnictwo jest nieważne.
Ciepła kolorystyka dla mnie też jest bardzo ważna.

Pozdrawiam, idę prasować, bo jakoś nie ubywa