Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Motylogród » Edycja postu

Motylogród

Zakrecona 22:25, 25 mar 2019

Elu, ale u Ciebie róż. Jak zakwitną będzie pięknie.

Wielka ta różanka będzie, zupełnie inaczej widać perspektywę niż na kartce

Mariposa 22:26, 25 mar 2019

Posadziłam cisy, ale nie jestem przekonana, czy to są takie, jak chciałam. Te mają być kolumnowe

a z tych mają być kulki.

Jak bym tym obcięła po jednym pędzie i zostawiła tylko jednego przewodnika - wyjdzie z tego kolumna?

A te chyba trzeba ciachnąć w połowie wysokości? Będą z nich kulki?

Napiszcie szczerze, bo jak się nie nadają, to zrobię z nich w innym miejscu żywopłot, a tu kupię inne sadzonki. Choć wolałabym już ich nie ruszać.
Mariposa 22:29, 25 mar 2019

Margerytka40 napisał(a)
Faktycznie jak na księżycu, fajnie, teraz będziesz co trochę sprawdzać czy już coś podrosło. Uwielbiam ten czas

Co rano, przed wyjściem do pracy obowiązkowe luknięcie do ogrodu I od razu milej się dzień zaczyna
Mariposa 22:31, 25 mar 2019

Zakrecona napisał(a)
Elu, ale u Ciebie róż. Jak zakwitną będzie pięknie.

Wielka ta różanka będzie, zupełnie inaczej widać perspektywę niż na kartce

Na kartce starałam się rozmiary docelowe uwzględniać, a na żywo to na razie wypierdki malutkie
Poza tym między nimi będą byliny i trawy, miejsce musi być.
Zakrecona 22:35, 25 mar 2019

Ja za to na kartce natrzaskałam tyle, że dobrze, że dziewczyny mnie ograniczyły

Już widzę, że w życiu bym tego nie wcisnęła, a jeszcze jak by urosło

Gdzie cisy uciąć pojęcia nie mam, ale intuicyjnie bym cięła tam gdzie zaznaczyłaś.
sylwia_slomc... 22:47, 25 mar 2019

Jak tak patrze to one raczej wszystkie kolumnowe, na kulkę tu cisa nie widzę wcale. Te na kulkę puszczają też przyrosty poziomo.
ale nie jestem specem od Cisów, wszystkie jakie mam to marketowe maluszki były lub jeszcze są
Margerytka40 22:56, 25 mar 2019

Elu a ja myślę, że jeśli to baccata to kolumny z tego nie będzie. Kolumnowym odmianom te boczne gałązki nie odstają a raczej przylegają do siebie. Jutro wstawię Ci zdjęcia kolumnowego cisa. Natomiast poduchy bym z nich widziała tylko że cięłabym niżej, gdzieś 1/3 bym tylko zostawiła. Tak myślę
Margerytka40 09:19, 26 mar 2019

Wstawiłam u siebie zdjęcia kolumnowego cisa.
Anda 09:38, 26 mar 2019

Fajnie, tyle róż Będzie pięknie. A ty masz taką szarą ziemię, czy tylko na fotce tak wyszło?

Co do cisów to baccata ma takie bardziej poziome gałązki IMHO. To może być jakaś siewka z Hilli lub Hicksii.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Margerytka40 15:16, 26 mar 2019

Elu podsyłam Ci link, gdzie fajnie pokazane jest jak układają się igły u baccaty. Toszka mi kiedyś to tłumaczyła, te igiełki idą po przeciwległych stronach pędu, na płasko prawie rozłożone. Kliknij sobie w zdjęcia.