Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi

mira 22:00, 02 sty 2019

masz jakąś cudowną odmianę winorośli - teraz pobiera się patyki - zakopuje w ogrodzie i w marcu sadzonkuje

a ten daszek /niestety tylko takie mam zdjęcie / to cudowny element ogrodu
mira 22:08, 02 sty 2019

nie mogę sobie przypomnieć nazwy tego iglaka - wygląda wspaniale i ma już co najmniej 50 lat
mnie zachwycił

i to koniec fotek jakie miałam przyjemność robić u Izy.

Wspominając ten cudowny czas, raz jeszcze przesyłam serdeczności i najlepsze życzenia - proszę przekaż R.

pozdrawiam
Anda 22:34, 02 sty 2019

Jakie ładne zdjęcia U Izabeli jest sielsko anielsko Świetny klimat.

U mnie dzisiaj też byli trzej królowie, dość młodzi, od 4 do 8 lat i bardzo ładnie zaśpiewali
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Basilikum 14:34, 03 sty 2019

Radziu2013 napisał(a)

Cześć Iza

Dobrze, że Mircia wstawiła foty Chodzi mi taki po głowie od jakiegoś czasu. Chciałbym zrobić taki dookoła zagrody dla kur, zamiast zielonej siatki ogrodzeniowej.

Możesz mi coś więcej o nim powiedzieć? Robiliście go sami? W sensie gałęzie, czy konary były przez was ciosane, strugane? Czy gałęzie/konary muszą być do tego grube? Z jakiego drewna płotek został wykonany?

Widziałem tez takie tylko nieociosane, więc może by przyoszczędzić na pracy...

Radku chyba za bardzo nie pomoge, bo my plotek kupilismy prawie gotowy, czyli osobno te sztachety i osobno te grube czesci do ktorych te sztachety przykrecilismy. Sztachety sa na pewno z kasztana, ponoc sa trwale, w necie widze duzo takich plotow wlasnie z kasztana.

Mira ale piekne foty porobilas u mnie a wcale az tak ladnie nie mam. Jeszcze nie jestem zadowolona z ogrodu, duzo pracy jeszcze przed nami.
I tak sobie mysle, ze to juz pol roku od naszego spotkania ale ten czas zasuwa.
Basilikum 14:37, 03 sty 2019

mira napisał(a)

a ten daszek /niestety tylko takie mam zdjęcie / to cudowny element ogrodu

daszek byl kiedys wejsciem do naszego domu. Teraz to malutkie pomieszczenie na narzedzia ogrodnicze. A wejscie mamy teraz duze z szafami na buty

Nazwy iglaka tez nie pamietam, ktos kiedys mi mowil alenie zapisalam i wylecialo. Jest tu na pewno dluzej niz moj maz a on ma od niedawna 50 lat.
dana1s 14:57, 03 sty 2019

Izuś najlepszego, żeby Ci się spełniły marzenia!

Piękne zdjęcia pięknego ogrodu. Super Mircia pokazała Twoje włości
Ta róż wiatrów powaliła mnie na kolana, już myślę jak taką zrobić...
Buziaki!
Basilikum 16:32, 03 sty 2019

Dana kupilismy w castoramie za grosze

pestka56 19:41, 03 sty 2019

Wspaniałe zdjęcia Mirka dzięki za możliwość zajrzenia do ogrodu Izy. Iza, ty chyba troszkę niechętnie pokazujesz swój ogród. Ja to rozumiem, bo mój tylko miejscami nadaje się do oglądania. Ale Mirka super wykorzystała to, że świeże oko widzi więcej.
Basilikum 19:57, 03 sty 2019

dzis napadalo u nas 20cm sniegu

Kasiu Mira pokazala co to nalepsze i super to wszystko ujela z calkiem innej prespektywy. Duzo mam jeszcze pracy, by calosc dobrze wygladala i to o kazdej porze roku.
pestka56 20:43, 03 sty 2019

Iza, uda ci się Mam nadzieję, że ja też popchnę ogród do przodu w tym roku.

Śnieg zabójczy