No ogrodowe podsumowanie jakos nie mam czasu i checi. Choc mysle, ze powinnam tak nawet dla siebie. Moze jakos na przelomie roku znajde chwile dluzsza.
Ale mam plany:
-w lutym chce zrobic trzy dnowy kurs ogrodowy, po kilku jeszcze takich kursach bede mogla przystapic do egzaminu, ktory uprawni mnie do doradztwa ogrodniczego, prowadzenia kursow w klubie ogrodnika...
- jakos wiosna jak ogrod ruszy chcemy postarac sie o plakietke "Ogrod naturalny"
- przyszly rok bedzie stal pod znakiem sadzenia drzew i krzewow. Powoli rozgladam sie po watkach co kto ma i spisuje i planuje
- chcemy tez zrobic ogrodzenie, mamy juz materialy teraz tylko czas musimy wygospodarowac
- planujem w rogu ogrodu od strony ulicy (po prawej od luku) wybudowac altane,
- bedziemy mieli wiecej ogrodowych gosci - za posrednictwem powiatu nasze gospodarstwo zostalo umieszczone w broszurze z propozycjami wycieczek po wieskich gospodarstwach. Bedziemy opowiadac o hodowli owiec, o ogrodzie i czestowac naszymi smakolykami
- beda tez do nas przyjedzac kempingi. Mozna bedzie u nas taki kemping na jedna noc u nas postawiec, ogladnac ogrod, zjesc sniadanie przez nas przygotowane, kupic w sklepiku kielbase na ognisko i co tam jeszcze mamy...
- od 1 wrzesnia pracuje na wlasny rachunek

hmm chyba tyle a co zycie przyniesie...??
Wizytowka
"Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"