Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Małymi krokami-Ogród Wioli

Małymi krokami-Ogród Wioli

Wiolka5_7 16:06, 27 mar 2021

MiluniaB napisał(a)
Wiola jak kupisz to koniecznie pokaż cisy. To będą już uformowane kulki?
Powstaje kolejna piękna rabata

Raczej kupię kolejne krzaczorki do formowania,bo u mnie gotowych cisów brak...
Mam nadzieję,że będzie ładnie
Magleska 16:10, 27 mar 2021

Wiola podziwiam nieustannie
nie pamiętam czy chwaliłam ścieżkę -super wyszła ,a teraz nowa rabata też będzie świetna -działasz szybciutko
Wiolka5_7 16:38, 27 mar 2021

Magleska napisał(a)
Wiola podziwiam nieustannie
nie pamiętam czy chwaliłam ścieżkę -super wyszła ,a teraz nowa rabata też będzie świetna -działasz szybciutko

Dzięki Madziu
Lubię działać szybciutko pogoda w końcu dopisała to można było zrobić to co zaplanowane
Kaha565 16:45, 27 mar 2021

Wiolka5_7 napisał(a)
Obrzeża obsadzone...
Miskanty Gracillimus i seslerie jesienne posadzone.... jeszcze bylinki przesadzę z innych rabat po niedzieli.... do tego w miejsce doniczek muszę kupić 3 cisy na poduchy( po niedzieli wybiorę się na szkółkę ) i całość kamieniem wysypać i gotowe...

Jeszcze podzieliłam 2 kępy miskantów Morning light na 8 szt. i posadziłam przy tarasie
Dzień uważam za udany

Co ile sadziłaś miskanty?
Ciekawa jestem też Twoich cisow Będę czekać na fotorelacje
Agatorek 17:54, 27 mar 2021

Ale masz tempo .
A jakie bylinki będą na nowej rabacie?
Wiolka5_7 20:24, 27 mar 2021

Kaha565 napisał(a)

Co ile sadziłaś miskanty?
Ciekawa jestem też Twoich cisow Będę czekać na fotorelacje

co 1m.
cisy kupię krzaczorki i będę formować i za 3 sezony będę mieć poduchy... nauczyłam się cierpliwości... tak samo w ten sposób uformowałam swoje bukszpany
Wiolka5_7 20:31, 27 mar 2021

Agatorek napisał(a)
Ale masz tempo .
A jakie bylinki będą na nowej rabacie?

A teraz deszczyk podlewa
Mam do posadzenia czyściec Hummelo x 5szt., jeżówki Pink sensation x 3szt. i szałwie omszone x 3szt.
Martka 20:44, 27 mar 2021

Wiola, ta ściana będzie wyglądała świetnie z miskantami, będzie jeszcze piękniej Bardzo mi się podoba Twój system, żeby sobie rozmnożyć roślinki i podzielić na kolejne rabaty. Dwie korzyści, powtarzalność roślin i mniejsze koszty i masz czas, żeby przemyśleć. Jakie odmiany cisa bierzesz na formowanie poduszeczek?

Twoje hortensje to Limelight? Co ile je radzisz sadzić? Mam w planach rabatę 11m i drugą 7m ze szpalerami hortensji właśnie. Chcę na jednak Limelight, na drugiej Anabelle, będę zamawiać internetowo. Masz może jakiś dobry adres?
nicol21 20:52, 27 mar 2021

Zaczynasz wiosnę z przytupem, w sezonie będzie rabata wyglądać jakby kilka sezonów miała .
tłuściutkich cisów życzę .
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Wiolka5_7 20:54, 27 mar 2021

Martka napisał(a)
Wiola, ta ściana będzie wyglądała świetnie z miskantami, będzie jeszcze piękniej Bardzo mi się podoba Twój system, żeby sobie rozmnożyć roślinki i podzielić na kolejne rabaty. Dwie korzyści, powtarzalność roślin i mniejsze koszty i masz czas, żeby przemyśleć. Jakie odmiany cisa bierzesz na formowanie poduszeczek?

Twoje hortensje to Limelight? Co ile je radzisz sadzić? Mam w planach rabatę 11m i drugą 7m ze szpalerami hortensji właśnie. Chcę na jednak Limelight, na drugiej Anabelle, będę zamawiać internetowo. Masz może jakiś dobry adres?

tak myślę,że będzie ładnie
Fajnie sobie rozmnożyć roślinki i zaoszczędzić trochę kaski
Cisy to - taxus baccata bo takie mam tylko i wyłącznie na poduchy...

Hortensje mam posadzone co 1m.
Priv